Det er ikke en forkromet strategi, der har drevet Sidsels boligprofil frem på Instagram
Se her, hvordan instagrammeren Sidsel Garsdal indretter sig ganske enkelt, men alligevel effektfuldt, feminint og personligt. Og kom med bagom arbejdet med hendes populære profil.
Bag om instagramprofilen @Sidsel.Garsdal
Sidsel Garsdal kom ret tidligt på Instagram, men det var først i slutningen af 2016, at hun begyndte at bruge sin profil med et bevidst formål, nemlig at dele poetiske billeder af de ting, som optager hende allermest; bolig, natur og København.
For Sidsel er Instagram en legeplads til at redigere billeder og skabe et sammenhængende univers, som hun går til og fra af lyst. Sidsel har over 10.000 følgere.
Sidsel er uddannet lærer og arbejder deltid, da hun har dedikeret den anden halvdel af sin tid som PR-ansvarlig hos Stolbjerg Copenhagen.
Sidsel bor på Østerbro med sin mand og deres to børn på 6 og 10 år.

Hvilket er dit mest likede motiv?
– De mest likede fotos indeholder alle blomster – blomster til salg i København, silkepapirsblomster i Marmorkirken og blomster i min stue. Jeg elsker selv, hvad blomster kan gøre - for både stuen og humøret, så det overrasker mig ikke.
Har du selv et favoritmotiv?
– Jeg kan godt selv lide de større perspektiver, for eksempel et kig gennem flere stuer, hvor lejlighedens fine detaljer, høje lofter og smukke gulve kommer i spil.
Hvad tænker du over, når du fotograferer dit hjem til Instagram?
– At det skal afspejle mig og det, jeg godt kan lide ved mit hjem - det lyse, lette og feminine.
Hvor meget tid bruger du på din profil?
– Det kommer lidt i bølger. Nogle uger er jeg næsten ikke på Instagram, mens jeg i andre uger, når jeg er inspireret og har tiden, godt kan bruge et par timer på at fotografere, redigere, udvælge fotos og lade mig inspirere af andre profiler. Min profil er ene og alene en kreativ legeplads, så tiden, jeg bruger, er lystbetonet og uden systematik.
Hvor mange billeder tager du for det ene, der kommer på Instagram?
– Nogle gange kan jeg tage 20 fotos af ét motiv, uden at ét rammer plet. Andre gange får jeg lige det, jeg vil have, i et skud. Det afhænger meget af lyset, og om billedet rammer eller ikke rammer den vibe, jeg gerne vil fange.
Hvordan ser der ud i dit hjem uden for profilen?
– Vi er to ordensmennesker, der bor sammen, så her er oftest rimelig pænt. Men selvfølgelig har jeg ikke friske blomster i vaserne hver dag året rundt, ligesom at der ofte er spredt legetøj ud i alle stuerne.
Hvilke profiler er dine egne favoritter til at få boliginspiration?
– Uh, der er så meget fin boliginspiration at hente på Instagram. @mortilmernee og @myscandinavianhome er nogle af de større boligprofiler, jeg nyder at følge med hos, og så er jeg helt vild med @juliewp, @celinehallas og @susliving, som har de fineste hjem med så meget varme og inspiration.
PÅ BILLEDET Daybedden er fra Sinnerup og spejlbordet fra Zara Home. Ovenpå står en skulptur, som Sidsel købte for mange år siden i en lille butik på Nørrebrogade i København. Neonskiltet på væggen er købt på Neon- skiltet.dk og er customized med en tekst, som Sidsel faldt over for nogle år siden og tog til sig. Skiltet fungerer som en daglig reminder om, at man selv skaber magien. Sofabordet i forgrunden er fra Kristina Dam Studio og messingvasen fra H&M Home.

Vidste du ... at Sidsel for 10 år siden havde en boligblog, der hed Garsdals Lykke.
PÅ BILLEDET Den fine skulptur var noget af det første, Sidsel købte, da hun flyttede hjemmefra. På bordet ligger notesbøger fra Notem under en marmorkugle fra Søstrene Grene

PÅ BILLEDET Rattanbordet stammer fra en genbrugsbutik på Østerbro, mens den rosa lampe er fra Ikea. Planten er en palmepelargonie i en potte fra House Doctor.

PÅ BILLEDET Den svenske brændeovn virker, men den varmer dog ikke så meget, så familien bruger den kun i december for hyggens skyld.

Poetisk islæt
– Jeg har lidt et dogme om, at mine ting gerne skal have en eller anden poesi over sig i form af noget feminint, romantisk eller sjælfuldt. Jeg har mange loppepund, ting fra marskandisere eller min svigermors kælder. Det tiltaler mig, når tingene har lidt historie og patina.
Den lyserøde effekt
– Jeg er vild med lyserød, og den er der mange nuancer af i mit hjem. Den er god, fordi den både kan være funky, fræk, cool og romantisk. Samtidig kan den balancere de lidt mere klassiske møbler, som jeg også godt kan lide. Jeg går efter møbler, som peger direkte tilbage til den danske møbelarv, men det må alligevel ikke blive for retro. Derfor valgte jeg for eksempel et helt nyt og moderne spisebord til de gamle skolestole i teak og et stramt marmorsofabord til vores safaristole.
Kunsten at finde kunst
– Vores hjem bærer helt sikkert præg af, at vi indtil for et år siden boede med skråvægge, hvor vi ikke kunne have noget på væggene. Og nu, hvor vi har fået masser af vægplads, synes jeg, at det er svært at finde det helt rigtige. Jeg er ved at samle sammen til måske at kunne lave en billedvæg, men det tager tid. Jeg kan godt lide fotokunst, hvis det ikke bliver for pænt i udtrykket. Og så kan jeg godt lide at lege med andre elementer end billeder, eksempelvis vores neonrør. Indimellem er der noget kunst, som virkelig rammer mig, men så er det dyrt. Jeg trives egentlig også meget godt med bare flader, så jeg har ikke så travlt med at fylde på.
Naturligt og funktionelt
– Jeg kan godt lide naturlige materialer som træ, læder, linoleum og marmor, gerne i en lidt organisk form. Dog er funktionalitet det allervigtigste, og der er ikke noget, jeg er øm overfor. Mange af vores ting er genbrug, og alt kan tåle at blive brugt. Og jeg synes egentlig bare, at de bliver smukkere af at blive brugt.
PÅ BILLEDET Spisebordet er fra Ilva, mens de gamle skolestole i teak både er fundet på Dba.dk og loppemarkeder, ligesom stolene i stål. På bordet står keramik af Marie Langaa og Bjarni Sigurdsen sammen med marmorede kugler fra Søstrene Grene. Skabet i baggrunden er fra Ikea ligesom messingpotten. Fotokunst af Julie Pike for Paper Collective.

PÅ BILLEDET Ikea-køkkenet var i lejligheden, da familien flyttede ind, men de skiftede fronterne og malede den massive træbordplade sort. På bordet står en morter fra Thailand, en kaffetragt fra Stelton, islandsk keramik samt blandede skærebrætter og redskaber fra blandt andet Nocolas Vahé og Søstrene Grene.

PÅ BILLEDET Sminkebordet og taburetten fik Sidsel af en veninde, som ikke havde brug for det mere. Busten er fundet på et loppemarked, makeup-pungen er fra Ellies & Evy, og krukken i vinduet er fra Rabens Saloner. Sivene har Sidsel taget med hjem fra familiens sommerhus på Fejø.

PÅ BILLEDET Sidsel går egentlig ikke med så mange smykker ad gangen, højst et enkelt, men hun har altid dem alle liggende fremme på denne måde, fordi hun synes, de er smukke.

PÅ BILLEDET Bygningen fra starten af 1900-tallet er bevaringsværdig og har stadig de smukke, originale ruder.
