© @AlekModin

”Det har givet mulighed for at prøve flere forskellige møbler af til billigere penge”

Hvordan får man råd til at indrette sig med designklassikere og et lækkert nyt køkken, når man er på SU? Det fortæller Alek.

16. januar 2019 af Mi Skjold Brix

Mød den 34-årige multimedie-designer og studerende Alek Modin, der er denne uges instagrammer. 

Siden 2016 har hans profil i eget navn kredset om boligindretning og billederne tager Alek i hjemmet på Ydre Nørrebro i København, hvor han bor med sin kæreste, Chris, og hvor de indretter sig med designklassikere og farver fra naturen. 

Hjemmet på blot 52 kvadratmeter stiller krav til planløsningen, som Alek og Chris har ændret for blandt andet at få plads til to spiseborde. Begge er de nemlig studerende, så bordplads er i høj kurs. Aleks status som studerende gør, at han ikke "bare" kan gå ud og shoppe de designklassikere, han drømmer om. Men han har alligevel fundet en måde, som gør, at både Le Klint, Arne Jacobsen og et nyt køkken er flyttet ind i hjemmet. 

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Man skal ikke kigge mange sekunder på min instagramprofil for at finde ud af, at jeg er passioneret omkring møbler og boligindretning med en stor kærlighed til det skandinaviske formsprog fra 50-60’erne. Jeg vil rigtig gerne inspirere til boligindretning, hvor der er fokus på godt holdbart design, ærlige materialer, gennemtænkte løsninger og genbrug.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Vi bor på meget få kvadratmeter og har et ønske om at bo luftigt selvom her er småt, så indretningen er funktionel, skandinavisk og med masser af godt design. Så jeg vil kaste mig ud i at beskrive vores stil som laber og lige til.

Vi har bosat os i en smuk mellemkrigstidsfunktionalistisk ejendom fra 1935, da vi gerne ville bo et sted, der spiller sammen med vores æstetik og tilgang til boligindretning. Vi har ændret lidt på den originale planløsning, og har fået optimeret lejlighedens kvadratmeter til en mere moderne måde at bo på. Det har givet os et køkkenalrum, der virkelig er blevet lejligheden sociale hjerte.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg finder min inspiration på Instagram, i boligmagasiner og bøger, men i stigende grad også, når vi er ude og spise på restaurant, som de seneste år virkelig er blevet gode steder at finde inspiration.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Sidst jeg var hjemme på Bornholm fik jeg købt lidt mere af den smukke håndlavede keramik fra Lov i Listed, som jeg er smask forelsket i. Keramikken er håndlavet og inspireret af den bornholmske natur, noget jeg godt kan savne ved at bo i København, så keramikken giver mig lidt en følelse af hjemstavn, og så er det altid en fornøjelse at besøge Torben og Susanne i deres lille butik til en hyggesnak.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

For mig har det at købe brugte designmøbler, været en mulighed for at kunne prøve flere forskellige møbler af til billigere penge. Det er også vigtigt, at jeg kan ændre vores hjem, uden der skal produceres alt for meget nyt. Det smarte er, at man som regel kan få næsten det samme for et møbel, når det sælges videre, som man selv har givet, så det bliver lidt en cirkulær økonomi. Når jeg køber nyt, er det for at have det i mange år frem, så jeg tænker langsigtet og vælger ting af en god kvalitet og holdbarhed. Det er meget federe at spare op og virkelig ønske sig noget, frem for købe alt muligt ligegyldigt.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Det jeg er allermest stolt af er vores køkkenalrum, som vi selv har bygget med min svigerfar. Det er blevet et rigtigt leverum - lige som vi drømte om - og har gjort, at vi bruger lejligheden på en helt anden måde.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det må være vores hjørne med spiseplads inde i stuen, der får flest kommentarer. Jeg tror, det er blandingen af klassisk og nyt design, materialerne og farverne, som gør lige det hjørne populært. Det kan virke lidt underligt, at vi har to spiseborde på så lidt plads, men da vi begge studerede, har det været super praktisk med to store borde at brede sig på.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Det skulle helt klart være No. 1 sofaen designet af Børge Mogensen. Man sidder virkeligt godt i den, og så ville den passe fantastisk ind her. Jeg er særligt vild med den måde designet forener en stramt defineret form med en blødere, mere intim karakter. De to kontraster, syntes jeg, gør den til et meget smukt og spændende møbel.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Basen er enkel med hvid, grå og sort tilsat nuancer udefra. Samspillet mellem inde og ude er vigtigt i vores valg af farver. Derfor er inspirationen også hentet i omgivelserne. Den ejendom vi bor i er rigtigt fin med gule mursten, grønne vinduer, udsigt til masser af grønt og et orange tegltag, der spiller op mod den blå himmel. For at give stuen lidt ekstra wauw-effekt, har vi sat en stor fotostat med Rocky Mountains op inde i stuen. Den giver en vild effekt!

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Min æstetiske sans og min passion for dansk design og træ er ikke aftaget med tiden. Der er selvfølgelig kommet flere møbler og et nyt køkken til, men ellers har stilen ikke ændret sig synderligt.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Hvis jeg skal pege på en enkelt ting, så må det være mine Syver-stole. Dem købte jeg, da jeg var 20 år gammel, og jeg er stadigvæk lige så glad for dem, som den dag jeg fik dem hjem. Deres lethed, funktionalitet, siddekomfort og skulpturelle leg med formerne, syntes jeg stadigvæk er meget betagende.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Det næste, der skal ske, er en renovering af vores meget triste badeværelse. Det trænger i den grad til kærlighed. Der er en plan klar og materialerne er ved at være i hus. Forhåbentligt bliver det i år, at det projekt bliver ført ud i livet.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@still_sunday - Mia fra Fredericia bor i et helt fantastisk smukt hus, som hun virkelig har indrettet sig meget smukt i. Særligt hendes brug af materialer og tilgang til farver er jeg vild med.

@passionforfurniture – Rasmus’ bolig er indrettet med stilsikker hånd og en eminent æstetisk sans. Hans hjem er klassisk og meget personligt - og jeg er vild med det.

@kastholmhouse - Bor i et helt fantastisk hus, hvor de indretter sig med respekt for arkitekturen og de kvaliteter huset er skabt med. Hjemmet er fyldt med lækre møbler og materialer. Det er nærmest et et studie i sammensætning af forskellige teksturer.

@Hverdagsguf - Mathias bor også småt, men han har virkelig fået indrettet sig godt. Hans bolig er indrettet med mørke møbler, som skaber en lækker intim stemning.

@danskmode - Michael må siges, at være en mand med styr på stilen. Hans hjem er fyld med farver, kunst og gode møbler i et lækkert og modigt mix. 

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...