Efter 10 år besluttede Amalie og Janus at give hjemmet den helt store forvandling
Formålet var at skabe en et hjem i lejligheden, der passede bedre til livet som familie. Det er lykkedes, men overraskende nok har det også betydet en hel del for parrets trang til at rykke rundt på møblerne ofte.

HER BOR Amalie Kai Bentzen (36), Janus Houe Magnussen (35), og børnene Emil (5) og Asta (2).
HVOR Familien bor i en 165 kvadratmeter stor lejelejlighed på Frederiksberg.

Efter 10 år i samme lejlighed besluttede Amalie Bentzen og Janus Magnussen at give deres hjem den helt store makeover.
Siden parret flyttede ind, var børnene Emil og Asta kommet til, og derfor havde familiens behov ændret sig. Køkkenet lå isoleret i den mørkeste del af lejligheden, og det harmonrede dårligt med livet som børnefamilie.
Derfor blev køkkenet flyttet til lejlighedens store stue, så der også blev plads til et spisebord, hvor hele familien kan være samlet.
– Det er så skønt at kunne være sammen med børnene, samtidig med at vi laver mad i køkkenet, siger Janus.
Efter de har renoveret køkken og bad og lavet om i planløsningen, er lejligheden blevet meget mere brugbar, ligesom indretningen er blevet langt nemmere at få til at fungere.
– Planløsningen fungerer supergodt nu. Før vi byggede om, rykkede vi tit rundt på vores møbler, men vi har stort set ikke ændret på noget efter ombygningen. Nu føles det som en naturlig og harmonisk indretning, fortæller Janus.
Parret har ikke en overordnet plan med indretningen, men prøver at have en afslappet tilgang til processen.
– Der er plads til mange forskellige stilarter i vores hjem, og vi prøver først og fremmest at omgive os med ting, der betyder noget for os, som vi har samlet sammen på vores vej i livet, siger Janus.
Indretningen i den 165 kvadratmeter store lejlighed på Frederiksberg er let og luftig. Parret er glade for farver, alligevel er væggene stadig hvide.
– Vi har længe talt om at få nogle farver på væggene, men vi har bare ikke lige fået taget springet endnu, fortæller Janus.
– Jeg synes ikke, man skal være bange for farver, de giver så meget igen. Et monokromt hjem kan se fedt ud, men det er ikke nødvendigvis så rart at bo i, i hvert fald ikke for os. I stedet for kulørte vægge har Janus og Emilie fået farver ind i hjemmet på andre måder.
– Hvis man ligesom os ikke har fået farver på væggene, kan man jo starte med farverig kunst, tekstiler, bøger eller et farverigt møbel, siger Janus.Især kunst har en særlig plads hos parret.
– Vi går meget op i kunst, så det prioriterer vi og sørger for, at der er god plads til det, fortæller han.
IDÉ Blød det stringente udtryk op med møbler og accessories i træ og flet. Lad fx dine skærebrætter stå fremme på køkkenbordet. Køkkenet er fra &Shufl, Radiohus-pendlerne fra Louis Poulsen og barstolene fra FDB Møbler.

TIP I køkkenet er viskestykker og service en nem måde at understrege farvepaletten på en effektiv, men diskret måde.

I renoveringen fik parret forvandlet den store, herskabelige stue til et køkken-alrum med plads til hele familien. Tidligere lå køkkenet i et afsides, mørkt rum, men nu er der masser af lys og plads til at være sammen, mens der bliver lavet mad.

Janus er særligt glad for det blå spisebord fra Hay, da det giver liv til rummet. Pendlen er også fra Hay, mens vasen er fra Svenskt Tenn, fadet et rejsefund fra Italien og spisebordsstolene fra Bolia.

FAMILIENS YNDLINGSRUM
– Køkkenet og spisestuen! Det er der, vi bruger mest tid. Der er plads til alle slags aktiviteter for familien og til en masse gæster.

IDÉ Har du flere stuer en suite? Skab sammenhæng og et smukt kig ved at lade farver gå igen mellem rummene.

IDÉ Vil du gerne have mere kulør i indretningen, er et nemt sted at starte med en bordplade. Den store flade ændrer øjeblikkeligt udtrykket i spisestuen, men er samtidig nem at male om, hvis du bliver træt af den.

IDÈ Bryd de rette linjer med en plante, der gror lidt vildt, fx en Geranium.
PÅ BILLEDET Det gamle barbord i rattan er et arvestykke og bryder udtrykket i den ellers stringente spisestue. Gardinet er fra H&M Home.

I hjørnet af spisestuen har parret indrettet en hyggekrog med en daybed designet af Ilse Crawford for Ikea. Over hænger to værker af John Kørner og en Arigato-væglampe fra Grupa.

Lejligheden har et fantastisk kig fra spisestuen gennem stuen ind i kontoret. Det giver luft og rummelighed, især fordi parret går op i, at der ikke er for mange møbler.

JANUS’ YNDLINGSITEM
– Selv om vi efterhånden har haft det store kunstværk af Jon Erik Nyholm længe, er jeg stadig fascineret af det. Både størrelsen, de mange detaljer i det og den effekt, det har på mig.

Indretningen i stuen er holdt helt enkel med den lyse sofa som bærende møbel og et bord spækket med spændende bøger. Gulvlampen er fra Luxo.

IDÉ Har du mange smukke bøger? Lad dem ligge fremme på sofabordet som en lille, inspirerende kunstinstallation.

SNUP AMALIE OG JANUS’ FINE STIL
· Hold din indretning helt enkel med få møbler.
· Placér dine møbler med luft omkring i stedet for langs væggene, det skaber et let udtryk.
· Brug tid på at finde kunst, der passer til dig. Det giver dit hjem personlighed.
· Vær ikke bange for at blande forskellige stilarter og materialer. Danske møbelklassikere går fint i spil både med mere moderne møbler og loppefund

Opdatér din kunst med rammer og passepartout i en farve. Det kan forandre et værk fuldstændig.

En, to, mange! Fyld sofaen med puder i skønne nuancer! En sikker smutvej til både farve og fornyelse.

Den sidste stue er indrettet som kontor. Pendlen er fra Le Klint og de tre værker fra Edition Copenhagen lavet af Benny Dröscher. Skrivebordet er designet af Børge Mogensen, stolen af Wegner og bordlampen af PH, mens gulvtæppet er fra H&M Home.

IDÉ Skal det være let? Brug tekstiler til at give dit hjem nye farver
PÅ BILLEDET De rosa toner går igen i soveværelset. Kommoden og gardinet er fra Ikea.

