Efter 15 farveprøver: Bjarke og Zine er landet på den perfekte farvepalet
Hos Bjarke og Zine Bisgaard Yolal går de ind for lyse, bløde farver, originalitet og æstetik. Køkkenet er shinet op, men ikke skiftet ud, gulvet må gerne knirke, og de har ingen visioner om, at boligen skal stå færdig på noget tidspunkt. For livet står jo heller ikke stille.
HER BOR Bjarke Bisgaard Yolal (33), Zine Bisgaard Yolal (31), Saxo (4) og lillesøster. Bjarke og Zine er uddannet fra Designskolen, Bjarke arbejder i en interiørbutik og har keramikbrandet Studio Solitude, mens Zine arbejder som grafiker og fotograf.
HVOR Familien bor i en 90 kvadratmeter stor lejlighed på Frederiksberg fra år 1900.
LÆS MERE Følg parret på @bjarkebisgaard, @studio_solitude og @zineyolal.

Da Bjarke og Zine Bisgaard Yolal blev tilbudt at købe hans storesøsters treværelses andelslejlighed på Frederiksberg, var de ikke sikre på, at den var den rette.
Det var ikke den perfekte bolig, men det var alligevel en god, rummelig hjørnelejlighed med sjæl og charme og potentiale.
– Altanen manglede, og det føltes selvfølgelig som min søsters lejlighed, men vi kunne også godt se, at den kunne blive rigtig fin, og området er skønt.
Så vi besluttede os for at prøve den af, siger Bjarke.
Lejligheden havde mange forskellige gulve og farver på væggene, og fra start vidste parret, at den skulle tilføres noget ro og balance.
– Gulvene skulle males hvide, fordi det var så rodet for øjet. Der var både plankegulve, parketgulve, gulvtæppe og linoleum. Også selv om flere fagfolk frarådede os det, fordi maling skulle holde dårligere på parketgulv. Men her to år senere er det stadig flot, og vi er meget glade for det, siger Zine.
Lige præcis gulvene var faktisk noget at det, der gav allermest hovedbrud.
– Jeg havde mareridt over det gulv! Jeg drømte, det ikke ville holde, og malingen skallede af. Det hårdeste har i det hele taget været, at ingen af os havde prøvet at renovere før. Selv om vi begge er kreative og gode med hænderne, var der nul renoveringserfaring at læne sig opad. Men det gik, griner Zine.
15 farveprøver i spil
En anden ting, der lå klart fra starten, var, at lejligheden skulle iklædes lyse toner.
– Vi er meget til det lyse univers, og jeg drømte om, at vi skulle male farver i hele rum, og ikke bare på en væg hist og her. Især i en hjørnelejlighed, der har så varieret et lys igennem dagen, kan det virkelig noget at se lyset skifte gennem rummet, og det kommer mest til sin ret, når rummets farve er ensartet, siger Bjarke.
Med sig i bagagen havde de et par farver, de gerne ville bruge i lejligheden, og resten af boligens farvepalet blev bygget op derfra, så det hele taler sammen.
– Vi var rigtig glade for den kølige, lyse grønne, vi havde i vores gamle soveværelse, så den har vi valgt at få igen, og børneværelset, drømte jeg om, skulle have en farve, mine forældres venner altid har haft i deres entré, siger Zine.
I alt havde de gang i 15 farveprøver, før de fandt ud af, hvordan farvekabalen skulle gå op. Samtidig var det vigtigt, at både farver, indretning og renoveringen passede til den 100 år gamle lejlighed.
– Lejligheden er gammel og fin med stuk og smukke detaljer, og det har været vigtigt for os også at lade den sætte tonen. Her knirker gulvene, og alting er lidt skævt. Sådan skal det være. Derfor blev indretningen også derefter – lidt mere gammeldags og romantisk, end vi havde før, siger Bjarke.
Af samme grund endte parret med at droppe drømmen om et helt nyt køkken.
– Vi kunne ikke rigtigt finde ud af, hvad det skulle være for et køkken. Og pludselig kunne vi mærke, at hvis vi bare sløjfede nogle skabe og shinede det op med maling og nye greb, så ville det blive rigtig godt. Og det er faktisk noget, jeg er stolt af i dag, siger Bjarke.
Både i et bæredygtigt perspektiv, men også som modpol til at ville fikse alting med det samme og sætte nyt ind, forklarer han. Det ligger generelt parret på sinde.
– Vi er slet ikke færdige med lejligheden, men vi vil også gerne gøre op med det der med at skulle være færdige med sin bolig nærmest fra start. Vi synes, det er vigtigt at mærke efter, hvad hjemmet kan, og hvordan man rent praktisk bruger det, og tage ting i etaper, siger Zine.
PÅ BILLEDET På hylden fra Stilleben står Bjarkes skulpturelle signaturvase sammen med en kande fra Georg Jensen og en lågkrukke fra Anne Black. Cobra-stolen har Bjarke fundet på auktion og selv ombetrukket.

Bjarke og Zine har begge næse for gode genbrugsfund. Omkring Egon Eiermann-spisebordet står to klassiske 7’er-stole, som Bjarke har reddet fra storskrald, efter de havde været brugt til et projekt, han lavede med Fritz Hansen på Designskolen.
VÆGFARVE 241 fra Flügger
GULVFARVE PU gulvmaling i hvid fra Flügger.

Skab et lækkert, roligt tone i tone-look med et hav af lyse nuancer af hvid, beige og grå.

Zines favoritrum
– Jeg er nok gladest for stuen, fordi lejligheden er indrettet sådan, at jeg faktisk kan se alle rum derfra, og det kan jeg rigtig godt lide. Det er også der, jeg rigtig kan se, hvordan farverne spiller sammen.
PÅ BILLEDET Et hjem skal være smukt og praktisk. Derfor har parret valgt en budgetvenlig Ikea-sofa, hvor betrækket kan vaskes. Sofabordet er et fund fra Dba.dk og børnestolen en Kaare Klint. Pendlen er fra Den Kinesiske Butik, mens plakaten er en vintage-Rafols Casamada indrammet af Framing People.

Skab blikfang i en lys indretning med materialer som lyst træ og køligt metal.

Vasen er fra Bjarke og Zines bryllupsfest i september 2020, hvor de havde samlet unikke og specielle vaser og fade til bordet.

De sarte, lyse toner går igen i parrets keramik og porcelæn. Den store, mønstrede skål er fra Studio Solitude, mens den lille skål er fra Kähler. Den stribede pude i baggrunden er fra Aiayu, og sofabordet er købt brugt.

Parret har indrettet deres soveværelse i en af de oprindelige stuer, og de er vilde med, at rummet hænger så direkte sammen med resten af boligen.

Matisse-plakaten er fra Stilleben, mens parret har købt kommoden brugt på Dba.dk og malet den. Oven på står den skulpturelle Eclipse Lamp og en skål, der er et af Bjarkes værker.

Brug lyse tekstiler til at give det hvide udtryk blødhed og varme. Miks gerne tekstiler med forskellige overflader for at understrege det hyggelige udtryk, fx kan et langhåret gulvtæppet eller en broderet pude have stor effekt.

Plakaterne er fra Galerie Maeght og bordlampen et vintagefund, Bjarke gav Zine i kandidatgave. Sengetæppet er bagsiden af en farverig quilt fundet på Frederiksberg Loppemarked.

I vindueskarmen står en porcelænsstage fra PLA, en lille skål fra Muji og en æske fra @teaandaslice_com.

Keramik er en genial vej til et mere sanseligt udtryk. Vælg gerne keramik med strukturer, overflader og glasurer, der giver dig lyst til at røre.

Med få, enkle tricks har Bjarke og Zine givet det gamle køkken en helt ny feeling. De fjernede nogle skabe, malede lågerne, gav dem nye greb fra Beslagonline.dk og tilføjede et nyt armatur fra Damixa. Plakaten er fra Empty Wall Store.
VÆGFARVE Oyster White fra Flügger.
KØKKENFARVE Moon 3A fra Røverkøb.

Det ternede skærebræt er fra File under Pop, mens de små skåle er et potpourri af loppefund og keramik, som parrets veninde, Ditte Gjøde, har lavet.

På Stilleben-reolen står farvede glas fra Zaffrano og prikkede krus fra Ann Louise Roman Gustavsson. Den lyserøde skål på bordet er et loppefund, mens skålen oven i og vasen er fra Studio Solitude.

Bjarkes favoritrum
– Jeg er blevet rigtig, rigtig glad for vores køkken. Jeg synes faktisk, det er ret utroligt, hvor godt det kunne blive at upcycle det i stedet for at skifte det ud. Det er både pænt, funktionelt og en mere bæredygtig måde at forny sig på.

På 4-årige Saxos værelse står Kili-sengen fra Sebra side om side med en brugt Vilac-bil og en kommode, Zine har fundet i storskrald, malet og givet nye messinggreb. Møllen er fra Sylvanian Families fundet på et børneloppemarked på Ærø.
VÆGFARVE Olivensæbe fra Flügger.

En gammel Ikea-reol har fået nyt liv på børneværelset. Reolen er malet med resterne fra køkkenlågerne. De små kufferter er fra franske Bonton og slagbænken et fund fra Dba.dk, der er perfekt til udklædningstøj.

Kaninen på hjul er et loppefund.

Sådan bor du spændende – uden klare farver
· Skab en farvepalet af blide, sarte farver. Sørg
for, at farverne harmonerer fra rum til rum, uden
at blive for ens. Det handler om at finde balancen mellem farverne.
· Brug kontraster til at skabe blikfang. Det kan være
i farver, men også møbler i forskellige stilarter eller tidsperioder, som parrets spisebordsstol fra 80’erne, som trækker i en helt anden retning stilmæssigt.
**· Leg med forskellige materialer og overflader.
Det gør udtrykket mere taktilt og sanseligt.
· Vær ikke bange for at bruge den samme farve flere gange, så længe du tænker forskellige over-flader og udtryk ind.
· Brug små genstande, der skiller sig lidt ud til
at lave opbrud og overraske, fx vaser, bøger og nips i andre farver, former eller udtryk.
PÅ BILLEDET Pendlen er Vilhelm Lauritzens Radiohus-pendel, mens opslagstavlen er fra Please Wait to be Seated, skamlen et loppefund og vasen fra Studio Solitude.

Plantegning.
