En ny lejlighed kickstartede Michelles interesse for budgetvenlige DIYs

For bare et år siden gik Michelle Nielsen slet ikke op i indretning, men interessen har hurtigt taget fart. Nu er hun blevet helt vild med at sætte familiens nye lejlighed i stand med skønne smarte løsninger og skønne farver.

© @stonemuse

Michelle Nielsen (27), der er blogger og freelance fotograf, er allerede kendt for sin gode tøjstil og spændende rejser, og hendes Instagramprofil, @stonemuse, har i forvejen mange tusinde følgere. Men nu vender den erfarne Instagrammer et nyt blad - hun er nemlig blevet bidt af indretning.

Hende og kæresten flyttede for få måneder siden ind i den 95 kvadratmeter store lejlighed på Frederiksbjerg i Aarhus, og det har virkelig vækket Michelles begejstring for møbler, maling og nips. Derudover har hun også masser af ideer til smarte og budgetvenlige renoveringer, og der er heldigvis stadig mange projekter at tage fat på.

Vi opfordre dig til at springe ind i Michelles univers - og her kan du lære hende bedre at kende:

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Jeg håber, at man kan se den røde tråd i alt, jeg laver - uanset om det er på instagram eller på min blog. Den røde tråd er vigtig, når det kommer til mad, indretning, mode og alt dér imellem.

Jeg går meget op i æstetik (nogle ville sige lidt for meget), og jeg kan bruge MEGET tid på et billede, som ‘bare’ skal deles på min story. Så ja, jeg håber, at man kan se, at jeg bruger tid på min profil. Derudover håber jeg, at jeg kan fange noget ‘hygge’ og noget liv og bevægelse i mine billeder.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Eklektisk, farverig og med et fokus på ‘liv’.

Der er mange planter i vores hjem, og jeg bruger mange farver. Jeg kan også godt lide at blande nyt og gammelt - og dyrt og billigt. Nu hvor vi næsten lige er flyttet ind, så forsøger jeg at dele nogle hacks til renovering og opdateringer, som ikke koster det store.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Det gør instagram, og jeg har en KÆMPE mappe med inspiration, som jeg har gemt derinde. Jeg elsker også at læse housetours på forskellige blogs - fx på Manrepeller.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Det er en specialfremstillet indbygningsreol fra 3UNIKA, som fylder hele væggen i vores ene stue. Den er dyr, men den er smuk og har simpelthen så meget værdi for os. Vi har mange bøger, og nu har de fået en god, central plads.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Google er din ven. Hvis du overvejer at opdatere et eller andet i dit hjem så lav en hardcore google-søgning, så du måske kan komme på nye, billigere ideer. Da vi flyttede ind, var det egentlig meningen, at vi ville rive køkkenet ned, men jeg googlede lidt for at få nogle ideer og kom frem til, at man faktisk kunne få et godt resultat med maling og nye greb. Så i stedet for at bruge +30.000 kr. på nyt køkken, så nøjedes vi med en bøtte maling og nye greb fra IKEA - og vi er blevet glade for resultatet.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Det må være vores billedvæg. De fleste billeder er unikke, og nogle vi har fundet på vores mange rejser - så den væg er helt personlig. Den skaber blikfang, ligeså snart man træder ind i vores lejlighed.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det må også være billedvæggen. Jeg får mindst 2 spørgsmål om dagen angående mine billeder. Specielt det store, kvadratiske billede får jeg mange spørgmål om, men det er ‘desværre’ fundet i genbrugsbutik i Ikast til en halvtredser.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Puh, vi er ved at være ret godt på plads i vores nye lejlighed, men jeg kunne godt tænke mig en enorm lænestol fra Warm Nordic. Måske deres ‘Cape’ i en sjov farve. Eller et SMEG komfur.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

At det hele skal passe sammen - også selvom det er små ting, som kan gøre det. Vores væg i den ene stue er blå, så jeg har en vase i samme nuance stående i et andet rum. Vores sofa er lyserød, så jeg har en lampe i samme farve stående i et andet rum. Det er ikke noget, man kan se med det samme, men jeg synes, det giver en form for ro, at tingene passer sammen. Så det er ikke selve farven, som er vigtig for mig, men mere at det passer sammen.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

For bare et år siden gik jeg slet ikke op i indretning. Jeg nægtede faktisk at bruge tid på det og det var ikke noget, jeg delte på min blog eller instagram. Det var først da vi flyttede ind i denne lejlighed, at jeg begyndte at bruge tid, penge og energi på det, så det er nok den største ændring.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

I løbet af denne weekend er vi gået i gang med at male fliser i køkkenet, og jeg er ret spændt på resultatet. En billig løsning i forhold til at skifte fliserne ud! Jeg har også lige købt en ret vild maling i en brændt orange farve, som jeg gerne vil male badeværelsesdøren i.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Det må være vores nye reol eller billedevæggen. Begge kan nemt opdateres med nye farver, ting eller billeder, så de vil nemt kunne ‘friskes’ op. Derudover elsker jeg den lyserøde sofa! Vi har haft den i et par år efterhånden, men jeg er stadig helt vild med den. Men 'who knows'!

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Min veninde, Mia, har instagramprofilen @still_sunday, som jeg elsker at følge med på. Jeg har netop besøgt hende i Fredericia, og hendes bolig er ligeså fin som på billederne!