Få Instagrammerens genvej til at indrette et vellykket rum - uden at drukne i muligheder

Det er især vintagefund, der skaber rammerne om Hannes' hjem, og der er særligt to ting, som han synes fortjener ekstra meget opmærksomhed.

© @hannesmauritzson

I den fineste lejlighed fra det 19. århundrede med paneler, stuk og højt til loftet bor Hannes med sin partner, Alexander, og deres hund, Charlie.

Trioen holder til i Helsingborg i Sverige, og til daglig arbejder Hannes freelance med digital kommunikation og sociale medier. Han er vild med at skrive, fotografere og skabe indhold til både andres og egne kanaler. Og der er ingen tvivl om, at dét er noget, han kan finde ud af.

Besøger man Hannes på Instagram-profilen @hannesmauritzson, bliver man nemlig mødt af et visuelt univers, som både er æstetisk smukt og vidner om, at han heller ikke er helt dum til det med boligindretning. Og det synes hans følgere heller ikke. Siden han i marts 2019 lavede sin profil om til en interiør/livsstilsprofil, er han gået fra at have mindre end 1000 følgere til at have næsten 22.000.

Vil du vide, hvad Hannes elsker mest ved sit hjem, og vil du lære ham bedre at kende, så læs med her.

© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson

Hvad karakteriserer din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?
Når jeg spørger mine følgere, hvad de synes, der gør min profil speciel, svarer de altid, at de har indtrykket af, at mine følgere virkelig betyder noget for mig. Jeg svarer altid på alle kommentarer (engang imellem tager det op til to timer om dagen). Tanken bag min profil er, at hver gang der er nogen, der ser mine opslag, vil jeg gerne have dem til at glemme alt omkring dem for et øjeblik og reflektere over mine tanker og forhåbentlig få dem til at smile.

Jeg prøver at være ærlig og oprigtig i alt, hvad jeg gør. Jeg tror, at for at adskille sig fra andre, er det nødvendigt at skabe følesmæssig værdi for sine følgere. Alle kan tage et billede, men hvad der betyder noget er, hvordan du connecter med andre mennesker og skaber en meningsfuld kontekst.

Det er heldigvis noget, min hund, Charlie, er med til - mine følgere elsker ham og vil altid se mere med ham.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?
At det er større i virkeligheden end på et billederne. Jeg får altid kommentarer på de høje lofter, hvilket jeg godt kan forstå, for de er næsten 4 meter. Det er noget, jeg virkelig elsker ved vores lejlighed.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til? Vores skab som er fyldt med alt det, vi ikke har plads til eller gerne vil skille os af med. Jeg vil helst have, at gæster opholder sig i husets centrum - køkkenet. Det er så indbydende at være i.

© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum? Jeg vil anbefale at vælge én eller to større ting til rummet og indrette efter dem. Det gør det lettere at skabe et rum, som føles færdigt og afslappende. Og mest vigtigt - lad det tage tid! Det tager tid at få det til at føles hjemligt og vide, hvad man godt kan lide.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning? Lige for tiden bliver jeg inspireret af personer, som formår at mikse vintage med nyt interiør. Det er noget, jeg selv forsøger at gøre. Selvom alt hvad jeg køber for tiden er vintage. Jeg er blevet genbrugsafhængig på det seneste. Jeg er også begyndt på at stile efter at komme tættere på naturen.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?
Lysestager fra det lokale loppemarked. Man kan aldrig få for mange lysestager!

© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson

Hvad er dit bedste indretningstip på budget Mit bedste tip er, at når man føler trang til at ommøblere, så skal man starte med at se sig omkring. Hvad har du i rummet, som kunne passe endnu bedre i et andet? Man kigger typisk efter nye ting, når man gerne vil lave noget om. Jeg ender altid med at finde ting i mine skabe, som jeg næsten havde glemt alt om.

Mit andet tip er at gå på loppemarkeder. Der findes så mange skatte, som bare venter på et kærligt hjem. Det er godt for både dig og miljøet.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem? Vores skab i køkkenet! Jeg fandt det på en auktion for vintage-møbler. Jeg måtte bare have det! Det passer ind som hånd i handske.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning og overrasker det dig? Når folk kommenterer på vores hovedgærde, bliver jeg virkelig overrasket! Altså det er flot, for ellers ville jeg ikke have det. Men jeg synes, at alle vores skabe er skattene i vores lejlighed. Fokuser på dem!

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen? Først og fremmest ville jeg købe en gammel gård og renovere den. Jeg ville lave et rum om til et studie, hvor jeg kunne drikke min kaffe og have et kreativt rum. Lige nu fylder det i hele vores hjem. Hver gang jeg vil lave noget til mine medier, er hele lejligheden et kaos.

© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson

Hvilke overvejelser gør du dig, inden du vælger farver til dit hjem? Hvad der gør mig rolig og får mig til at nyde hverdagen. Det ender som regel med et miks af grå og beige - greige. Her på det seneste er jeg også blevet vild med tapet. Men det må vente til vores næste hjem. Spændende!

Er der noget i dit hjem, du aldrig kommer til at blive træt af? Skabene! De har en historie, som jeg synes er så spændende! To af dem er fra det 19. århundrede. Kan du forestille dig det liv, de har haft? Jeg ville ønske, de kunne tale.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme? Jeg vil rydde op de steder, jeg har fyldt med unødvendige ting og lave et kreativt område, hvor jeg kan arbejde uden at invadere mit privatliv. Jeg vil også gerne have flere tegninger i vores hjem.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm? Jeg er så glad for at blive spurgt om det! Jeg prøver altid at fremhæve andre Instagram-profiler, jeg bliver inspireret af, fordi jeg tror, at nøglen til et lykkeligt liv er at være god mod andre. Jeg vil anbefale @whatdecoratesmyday, @bythun og @annamaria.blomqvist.