Gør som Egil, når du skal indrette - så holder du budgettet og stilen

Ugens Instagrammer mestrer den sort/hvide indretningsstil til perfektion!

© @egilfarstad

I den 70 kvadratmeter store, totalrenoverede lejlighed i Ålesund i Norge bor hunden Ailo. Han er en efterspurgt og elsket bestanddel på sin ejer Egil Farstads Instagramprofil, hvor han lydigt og charmerende poserer på diverse sofaer og gulvtæpper.

Lejligheden, hvor Ailo, Egil og samleveren Simon bor, er holdt i sorte, hvide og grå toner, som indimellem brydes af mønstrede puder og farvestrålende, friske blomster.

De smukke billeder på Egils profil vil tilfredsstille enhver med hang til skandinavisk indretning og ordenssans (for alt rodet er gemt i vaskerummet) og vi synes, at du skal lære ham bedre at kende.

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Min profil er stort set kun billeder af min lejlighed, som jeg selv tager. Der er en monokrom stil i vores hjem, som understreges af billederne og med et filter, som jeg selv har lavet, gør det profilen til min helt egen.

Nogen synes nok, at det er lidt for afdæmpet, men tanken er, at dette er min stil og min profil, og dermed skiller jeg mig ud på min egen måde. Selvom den afdæmpede stil på min profil er rimelig konsekvent, så er jeg mere personlig og farverig i mine stories, hvor man kan følge med i min hverdag og mine rejser.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Hos os er det den skandinaviske/nordiske stil, som dominerer. Den er noget minimalistisk og enkel, men med forskellige indslag for at gøre det personligt.

Jeg elsker grønne planter og blomster, så der er stort set altid noget friskt med på billederne. Ude på altanen er der en mere eksotisk stil, fordi vi har lavet os en grøn oase - et fristed midt i byens centrum. Her er der mønster på puderne, meget grønt, blomster, et vandspejl med friske blomster som flyder rundt, jutetæppe, og hvad der ellers er med til at skabe en dejlig følelse. Her nyder vi at stille kaffekoppen om morgen inden job eller glasset med noget køligt og godt ved aftenstid.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Forskellige stilarter og andres løsninger inspirerer mig. Ofte tager jeg ideerne og laver dem om til noget, som vil passe ind hos os.

Et eksempel er vores lille vandspejl, som er inspireret af havedesigner Therese Knudsen's ide om at tilføre vand og ro i haven. Vi havde ikke plads til et stort vandspejl, så vi valgte en miniudgave, som jeg selv har lavet. Det var et lille DIY-projekt, hvor jeg lakerede borde og fandt en passende skål i plastic, som jeg også lakerede.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Det seneste køb kom faktisk med posten i denne uge. Jeg havde ventet længe på den! Det er den nye Kizu lampe i "Black Marble", som er designet af Lars Tornøe for New Works. Jeg elsker den allerede!

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Planlæg rummene på forhånd. Hvilke møbler skal du have, for at rummet kan fungere godt og gøre hverdagen enklere? Tag mål af rummet, pladsen til sofaen, sengen, skænken eller de andre møbler, du ser for dig. Hvilke elementer ønsker du skal skille sig ud og vises frem? Hvad behøver du ikke at have fremme? En god plan, før du gør indkøbene, hjælper til, at du kan holde budgettet. Det er også en god ide at sammenligne priser og tjekke tilbud hos både lokale forretninger og på nettet.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Det må være, at det er lykkedes mig at skabe en luftig atmosfære, selvom rummene har en begrænset størrelse.

Det er specielt stue-og køkkenløsningen, hvor der er tre zoner - køkken, spisestue og lounge/sofaområde. Selvom de ligger tæt op af hinanden, er der alligevel godt med plads. Selv til middagsselskaber, hvor vi inviterer 6-8 gæster til bords.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det varierer, men gennem foråret og sommeren har altanbillederne været meget populære. Igen sker der meget på begrænset plads og mange i både Skandinavien og i andre lande har fået inspiration til at ordne det lille uderum. Ofte kan man jo føle, at det aldrig vil blive godt, fordi der er så lidt plads, og meget andet inspiration kommer fra store verandaer og terrasser. Derfor er det fedt, at jeg kan inspirerer til at lave små fristeder.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Listen er lang! Men øverst på den står nok en PK22 i "Natural Canvas" og en vintage version af Ægget, hvor det cognac-farvede skind har fået en rigtig fin patina. Måske fremgår det ret klart, at jeg elsker dansk og skandinavisk design?

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Vi tænker helhed. Vi er meget glade for en rolig farvepalet og er store fans af sort, grå og hvid med indslag af stærkere farver i detaljerne. Så det er ikke noget eklektisk hjem, vi har, og det tror jeg heller aldrig, at vi får. Alligevel skal det siges, at jeg elsker hjem, som bruger farver. Det er så dejligt, selvom det ikke er 'os'.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

De sidste tre år har stilen nok udviklet sig i en mere monokrom retning. Selvom mange muligvis er færdige med hvide vægge og det meget enkle, så er det en stil, som kommer til at hænge ved for mit vedkommende. Der er noget ved det helt enkle, som tiltaler mig, og som skaber ro i hovedet efter en stressende dag. Så er der også plads til, at vores farverige personligheder kan udfolde sig frit!

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Klassikerne. Det enkle, stilrene, som bare bliver bedre med årene. Sidst i rækken er Kizu-lampen, som jeg tror bliver en klassiker med tiden.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

På listen står der maling af entre/gang. Her vil jeg gøre noget for at skabe en variation. Muligvis forsøger vi os med en douce farve. Så har jeg lyst til at lave hele gæsteværelset om, men jeg er ikke kommet helt i mål med planerne endnu. Vi er trods alt to, som skal godkende de større projekter - og det er ikke altid, at vi har samme vision.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@stianrod

Der er flere gode Instagramprofiler som er "små", men som vokser jævnt. Blandt mange dygtige, vil jeg fremhæve en af de andre mænd, som poster om interiør på Instagram, og som jeg også har været så heldig at lære bedre at kende i virkeligheden. Han har en enkel, minimalistisk tankegang ligesom mig, og det er sjovt, at der findes nogle andre mænd.