Helene får allerflest kommentarer, når hun deler billeder af sine Ikea-reoler

Og det forstår vi godt! For på magisk vis har hun fået et standard laminatmøbel til at stråle som var det snedkerbygget.

© @helenehoue

Ugens Instagrammer, Helene Katrine Houe, 31, bor i Aalborg med sin kæreste i en lejlighed der tydeligt afspejler, at Helene til dagligt beskæftiger sig med styling og indretning.

På sin profil @helenehoue deler hun billede fra sit eget hjem; en 4 værelses herskabslejlighed på 100 kvm, som er indrettet smagfuldt, stilrent og alligevel hyggeligt.

Helene har smag for designermøbler, men også flair for at trylle Ikea-klassikere om til en naturlig del af de lækre omgivelser i hendes og kærestens hjem.

Vil du lære Helene bedre at kende og få hendes bedste take på, hvordan du opnår en stilfuld indretning, så læs med herunder og sug til dig.

© @helenehoue

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

Jeg ønsker at bruge min profil til at inspirere og blive inspireret. Instagram er et super sted udvide sit netværk og lære nye mennesker at kende med samme passion. Der findes så mange talentfulde mennesker derude, som jeg nyder at følge og connecte med. Og så gør det mig så glad, når folk skriver, at min profil er til glæde for dem.

Hvad håber du at folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, at folk opfatter vores hjem som et hyggeligt, varmt og roligt sted, hvor man kan komme, som man er og bare være.

Hvad håber du at de ikke lægger mærke til?

Jeg forsøger altid at lægge rolige billeder op, hvor det ikke roder for meget, men jeg håber da ikke, at folk ligger mærke til, hvis jeg ikke lige har fået støvet af, eller et billede skulle hænge lidt skævt.

© @helenehoue
© @helenehoue
© @helenehoue
© @helenehoue

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg er egentlig meget tilfreds med det meste i vores hjem. Jeg går udelukkende efter at indrette med de møbler, materialer og farver, som jeg har det godt med, og som jeg kan mærke, at jeg bare må have. Noget af det, jeg er mest stolt af, er helt sikkert vores store bogreol i spisestuen.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Jeg får flest kommentarer på vores bogreol i spisestuen, som er lavet af Billy reoler fra Ikea og forhøjet med forhøjningsreoler fra samme serie. Derudover får jeg også mange kommentarer på vores stue samt vægfarver - antik grå og varm grå fra Jotun.

Hvad synes du, er den største misforståelse, når det gælder indretning?

Når det kommer til indretning, hører jeg ofte, at folk er bange for at gøre noget forkert, fordi de er usikre på, om de rammer ved siden af i forhold til stil.

Jeg synes bare, at man skal indrette sit hjem med det, som føles rigtigt for dig, og som gør dig glad. Lad være med at tænke for meget over det – så skal det hele nok gå op i en højere enhed, og du bliver oprigtig glad i dit hjem.

© @helenehoue
© @helenehoue
© @helenehoue

Hvad er det vigtigste du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg tænker først og fremmest på, hvad det er, jeg ønsker at bruge rummet til og hvilken følelse, jeg skal få af rummet. Dernæst tænker jeg over, hvad jeg drømmer, der skal ske der i fremtiden. Jeg indretter meget efter min mavefornemmelse. Det skal bare føles rart og rigtigt hele vejen.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning – vær gerne helt konkret i forhold til en person, sted eller lign.?

Jeg bliver inspireret rigtig mange steder. Et par stykker, som inspirerer mig meget, er Selina Lauck og Designtales på Instagram. Deres universer er så rolige og smukke. Udover Instagram bliver jeg også særligt inspireret i naturen og på rejser.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Mit seneste køb til hjemmet er vores sengegavl i rotting fra Ellos og en Matin bordlampe fra Hay.

© @helenehoue
© @helenehoue
© @helenehoue

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Gå på jagt i genbrugsbutikker og loppemarkeder! Jeg elsker genbrug, og jagten kan gøre mig helt høj. Du kan finde de smukkeste skatte til næsten ingen penge, og som ikke alle ejer. Pinterest er også fyldt med flotte DIY-projekter og Ikea-hacks, som er sjove at give sig i kast med.

Du får både et møbel som er anderledes fra andres og glæden ved at have formået at lave det selv til billige penge.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Mit absolut drømmeønske er Hans J. Wegner’s Flaglinestol. Hvis den nogensinde flytter ind hos os, så vil jeg elske den resten af mine dage. Den er vidunderlig.

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Der er så meget som jeg er glad for! Men jeg tænker at vores bogreol og spisebordsstole fra Ton er kommet for at blive. Min New Works Kizu bordlampe i marmor og min Akari 10a fra Isamu Noguchi er jeg også utrolig glad for.

© @helenehoue
© @helenehoue

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Vi har længe snakket om at vi gerne vil i gang med at lave et konsolbord/skrivebord i små fliser, som minder om vores sengeborde, vi også selv har lavet.

Bordet forestiller jeg mig skal stå i vores karnap, hvor jeg kan sidde og arbejde til udsigten af de smukke gamle bygninger over for. Jeg vil også gerne i gang med vores nuværende kontor, som lige nu mere kan kaldes for et opbevaringsrum. Det er der, hvor alt som ikke kan skjules i skabe står. Det skal laves til et hjemme-studie til min mand, som til dagligt arbejder i musikbranchen, og forhåbentlig kan det også blive et gæsteværelse, til når vi har overnattende gæster.

Hvilke ’’oversete’’ eller små bolig-instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg vil hverken kalde dem oversete eller små, men jeg synes bestemt, at man skal tage et smut forbi Sussie Frank og Michiel J Bosman – og selvfølgelig Selina Lauck og Designtales, som tidligere nævnt.