Helene har indrettet herskabslejligheden med skønne farver og fine detaljer

Helene Houes blik for indretning er skarpt! Og det kommer tydeligt til udtryk i den 150 kvm store herskabslejlighed, hvor hvert et hjørne er værd at vende blikket mod. Kom med indenfor.

Indbygget reol
@helenehoue
Hjemme hos Helene Houe

Helene Houe, på 34 år, arbejder som freelance boligstylist og content creator. Sammen med sin mand, Mads Houe, og deres fælles søn, Karl Bille, bor hun i 150 kvm stor herskabslejlighed i Aalborg.

© @helenehoue

Vi har før besøgt Helene Houe - der står bag Instagram-profilen af samme navn - i hendes tidligere lejlighed.

Men i vinteren 2021 flyttede Helene og hendes mand, Mads, i en ny lejlighed på 150 kvm i hjertet af Aalborg - og den er helt klart også et besøg værd!

Lofter i smukke nuancer, herskabelige detaljer og fire stuer en suite.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er nu altså alligevel, hvad der bedst beskriver den 5-værelses lejlighed.

Kom med indenfor, og gå på opdagelse blandt de mange fine detaljer, hvor Helenes skarpe blik for indretning ikke er til at tage fejl af.

Stue med indbygget reol

I lejligheden ligger fire stuer en suite, hvor den ene ende er indrettet som stue. Reolvæggen er bygget af moduler fra Ikea og sofaen er fra Ilva. Lampen på væggen er fra Muller Van Severen, skamlen fra Zara Home og det store gulvtæppe fra Layered.

© @helenehoue

Hvad er din indretningsstrategi?

– Jeg er faktisk ikke helt sikker på, om jeg har en bestemt strategi. Men det er vigtigt for mig, at indretningen føles godt helt ned i maven. Måske er det alligevel en strategi, at jeg kun vælger dét, som jeg er dybt forgabt i - om det er fra genbrug eller nyt. Livet er for kort til at nøjes. Selvfølgelig er der begrænsninger, da nogle ting kan være særligt dyrt, men så forsøger jeg at sælge ud og spare op til det.

Hvilket møbel er du gladest for?

– Jeg føler efterhånden, at hvert møbel er blevet nøje udvalgt, og derfor er jeg næsten lige glad for dem alle. Men jeg elsker især vores simple Billy-reoler fra Ikea i stuen og spisestuen. Tænk at noget så budgetvenligt kan samle rummene så smukt og tilføje en wauw-fornemmelse!

Har du noget, du aldrig skiller dig af med?

– Ja, der er en del, men vi kommer i hvert fald ikke til at skille os af med vores bogreoler - hvor skulle vi så have alle vores bøger henne, haha? Noget andet er vores fine radiatorskjuler, som vi fik fragtet hjem fra København. Den er så smuk i sig selv, at vi bruger den som en slags pynt i indretningen.

Stue med radiatorskjuler

Væggen er malet i farven 'Kokos', mens loftet er malet i 'Minty Breeze'. Begge fra Jotun.

© @helenehoue
Stue rundt gulvtæppe

Tæppet er fra Arket og gulvlampen fra Vitra.

© @helenehoue

Bruger du farver i indretningen - og hvordan?

– Jeg kan vist ikke komme uden om, at neutrale farver og cremede nuancer er min svaghed. Men jeg bruger farver hist og her i form af fx blomster og de farvede lofter. De farvede lofter er med til at give kant til den neutrale palette, og dét er jeg vild med!

Har du en farve på væg, loft eller andet, som du er endt med at blive særligt glad for?

– Der er ingen tvivl om, at mine absolut favorit farvevalg er kombinationen af de farver, vi har valgt til loft og vægge i opholdsstuen. Væggene er malet i 'Kokos' og loftet i 'Minty Breeze' fra Jotun. Vi har faktisk også malet loftet i soveværelset i samme farve, men udtrykket er helt anderledes, fordi der er et mere dæmpet lys i soveværelset - og det kan jeg faktisk også rigtig godt lide.

Stue med blåt loft

Den hvide lænestol er fra New Works.

© @helenehoue
Stue med indbygget reol

I rummet, der støder op til stuen, har parret indrettet et kontor. Lampen i loftet er fra Luceplan.

© @helenehoue

Hvad får du mest opmærksomhed for i din indretning?

– Det er helt klart vores bogreoler, som får mest opmærksomhed, men jeg synes også, at vi har fået dem placeret et sted, hvor de virkelig kommer til sin ret.

Skrivebord i rå travertin

Skrivebordet i rå travertin er fra Victoriam.dk, lamperne på væggen fra Nuura, mens magasinholderen er fra AYTM. Vasen på bordet er fra H&M Home og værket på væggen er af Henri Matisse.

© @helenehoue

Hvorfor synes du, indretning er sjovt?

– Det har jeg ofte spurgt mig selv om, og alt jeg kan sige er bare, at jeg ikke kan lade være. Det er i mine tanker dag ud og dag ind, og trangen til at kreere og dekorere sidder så dybt i mig. Jeg kan nærmest ikke træde ind i et rum, uden at jeg går og placerer indretningen i mit hoved.

Hvor højt prioriterer du indretning?

– I og med at indretning er blevet min levevej, så er den også blevet det, jeg prioritere højest - men også bare fordi jeg ikke kan lade være med at få idéer til det. Nogle nætter kan jeg simpelthen ligge søvnløs, fordi jeg har fået en idé til et nyt projekt.

Spisestue med indbygget reol
© @helenehoue
Rundt spisebord

Lampen over spisebordet er fra Nuura, mens den indbyggede reol er lavet af reolmoduler fra Ikea. Vasen på bordet er fra Morsø.

© @helenehoue

Hvordan udvælger du nye fund til dit hjem?

– Før i tiden var jeg rigtig god til bare at købe alt det, jeg blev vild med i genbrugsbutikker. Men nu er jeg nået til et punkt, hvor jeg spørger mig selv, om det blot er til et billede på Instagram, eller om det virkelig er noget, jeg vil være glad for at se på i lang tid. Jeg føler lidt, at jeg med årene har taget lidt skade ved at have en Instagram-profil, som jeg så aktivt deler ud på, haha.

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

– Åh, det er svært! Jeg elsker hvert rum, men det må nok være i sofaen i opholdsstuen. Da det er en hjørnestue, kommer der ekstra meget sollys ind der hver dag. Det er også fra sofaen, at jeg kan få hele kigget ned igennem vores fire stuer en suite. Det giver mig altså et sus i maven!

Spisestue indbygget reol
© @helenehoue
Hvid lænestol og gulvlange gardiner
© @helenehoue

Hvad er dit bedste DIY-projekt/hack/hjemmelavede/byg selv element?

– Jeg er blevet ret glad for vores vægpaneler, som jeg selv har skåret til, malet og sat op. Derudover elsker jeg også vores klinkebord, som vi har lavet ud af et Ikea-bord og materialer fra Bauhaus.

Børneværelse med brunt loft

I rummet i den modsatte ende af stuen har parret indrettet deres søns værelse. Væggen er malet i farven 'Kokos', mens loftet er malet i 'Gounded Red'. Begge farver fra Jotun.

© @helenehoue
Børneværelse rispapirlampe

Den røde stol er fra Liewood, bordet i flet fra en genbrug og den flettede kurv på gulvet fra Klein Studio. Sengen er fra Sebra Interior, mens sengehimlen er fra Minor Things.

© @helenehoue

Hvad kan du ikke få nok af i din indretning - og hvorfor?

– Jeg har en stor svaghed for krom, marmor og bouclé, som går igen i de fleste rum. Og så er friske blomster altid prikken over i’et!

Soveværelse med rå vægge
© @helenehoue
Soveværelse med rå vægge
© @helenehoue
Soveværelse rispapirlampe
© @helenehoue

Har du lavet noget eller taget et valg i forhold til indretningen, som du selv synes har vist sig at være en genistreg?

– Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det en genistreg, men at tage beslutningen, om at male lofterne, har virkelig gjort en kæmpe forskel for de forskellige rum. Især når man - som jeg - indretter meget dæmpet, så er det lækkert med et farvet loft, som giver lidt kant til resten af indretningen. Det samme gælder vores væglister. Jeg er ikke meget for at sidde hjemme og sukke efter noget, som jeg ikke har - hvis jeg selv kan lave det, så gør jeg det.

Entré med blå vægge
© @helenehoue
Entré med rundt spejl
© @helenehoue
Opgang dobbeltdør
© @helenehoue