Lauras hjem er det perfekte helle i en travl hverdag: Fundamentet er den perfekte grå vægfarve

Laura Bak Østergaard har indrettet familiens 63 kvm Østerbrolejlighed med et roligt tone-i-tone udtryk og pladsoptimerende Ikea-hacks. Kom med indenfor og se det skønne hjem.

Laura Bak Østergaard
© @laurabakoe
Laura Bak Østergaard

Laura Bak Østergaard er 25 år og arbejder til daglig som indretnings- og marketingkonsulent.

© @laurabakoe

En følelse af zen.

Det er, hvad der bedst beskriver et kig ind i Laura Bak Østergaards 63 kvadratmeter andelslejlighed på Østerbro, hvor hun bor sammen med sine kæreste, Kasper, og inden længe deres datter, som melder sin ankomst til februar.

Hjemmet er nemlig det sted, hvor Laura lader op og finder ro - og hun er meget bevidst om, at et tone-i-tone udtryk med rene linjer er de perfekte omgivelser for netop det.

Udover at stå bag Instagram-profilen @laurabakoe, arbejder Laura til daglig som indretnings- og marketingkonsulent.

Kom med indenfor og se, hvordan parret blandt andet har kastet sig ud i fine Ikea-hacks for at optimere opbevaringspladsen på de få kvadratmeter og samtidig holde det rene og rolige udtryk.

Sofabord marmor

Stuen er indrettet med en flydersofa fra Formel A og et sofabord fra Menu, mens lampen på væggen er fra Gubi. Vægfarven er 'Tidløs' fra Jotun.

© @laurabakoe
Gulvlange gardiner

I stuen har parret valgt en gardin løsning, som dækker hele væggen. Gardinerne er fra Botex.

© @laurabakoe

Hvad er din indretningsstrategi?

– Jeg tror ikke, at jeg som sådan har en strategi. Men jeg er bevidst om, hvilke toner der skal være i mit hjem, for at jeg trives bedst i det. For mig skal mit hjem være et sted, hvor jeg lader op og finder ro. Det gør jeg bedst i afdæmpede, enkle rammer. Derudover synes jeg, at det gør noget fantastisk for en indretning at bringe noget natur ind, som planter, møbler i træ og smuk natursten. Jeg synes også, det giver et hjem personlighed, at der er en rød tråd igennem rummene, og at man kan se, at der er tænkt over tingene.

Bruger du farver i din indretning - hvordan og hvorfor?

– Jeg bruger nedtonede, varme farver og nuancer i min indretning. Jeg er vild med tone-i-tone udtrykket. Jeg synes, det skaber en smuk og harmonisk stemning i et hjem. Og så bruger jeg materialer som messing og egetræ for at give kontrast og bryde det rene lyse look lidt.

Rundt spisebord

Det modsatte hjørne af stuen er indrettet med et rundt spisebord fra Hay. Rundt om spisebordet står de fine spisebordsstole fra Gubi, mens der hænger en lampe fra Menu i loftet. Glasvasen på bordet er fra House Doctor.

© @laurabakoe

Har du en vægfarve, som du er særligt glad for - og hvorfor?

– Jeg har to. Vores stue er malet i farven 'Tidløs' fra Jotun, og netop dét synes jeg, den er. Den er varm grå og fungerer sammen med mange naturlige nuancer. Den er skiftende i sit udtryk alt efter lyset. Jeg er også rigtig glad for farven Soothing beige fra Jotun, som vi har i soveværelset. Vi blandede resterne af Soothing beige med lidt hvid og malede loftet med det, for at give en ekstra hulet stemning.

Hvorfor synes du, indretning er sjovt?

– Det har jeg altid syntes. Jeg synes, det er sjovt at få æstetik og funktionalitet til at gå op i en højere enhed. Jeg er meget detaljeorienteret, og særligt vores reol i køkkenet kan jeg bruge mange timer på, indtil jeg synes, den har det helt rette udtryk. Jeg forestiller mig, at en masse små rum er et legeland for de fleste indretningsentusiaster.

Hvilket møbel er du gladest for?

– Det er svært at vælge mellem vores spisebordsstole i egetræ fra Gubi og marmorsofabordet fra Menu. Bordpladen har så mange smukke detaljer, og man kan blive ved at opdage nye i det. Jeg synes, begge designs har noget helt unikt arkitektonisk over sig, og jeg er sikker på, at det er møbler, der vil følge os mange år frem.

Soveværerelse indbygget skab

I soveværelset hænger en lampe i loftet fra Nuura. Vægfarven er 'Soothing beige' fra Jotun, mens loftfarven er hjemmeblandet af resterne fra vægfarven og hvid.

© @laurabakoe

Hvad er dit bedste DIY-projekt/hack/hjemmelavede/byg selv element?

– Det må være vores skabe i soveværelset, som vi har malet i samme farve som resten af rummet og givet fine messinggreb fra Muuto. Jeg synes, det er så rart for øjet, at det ”blender” ind i rummet og ikke træder markant frem, som et skab godt kan komme til.

Messing greb
© @laurabakoe
Soveværelse indbygget skab

I soveværelses har parret optimeret pladsen med en skabsløsning, der går fra gulv til loft og fortsætter indover sengen. Grebene i messing er fra Muuto og skaber en rød tråd til de andre messing detaljer rundt omkring i hjemmet. Skabet er malet med farven 'Skandinavisk lys' fra Jotun.

© @laurabakoe

Hvad har været den største indretningsudfordring - og hvordan har du løst den?

– Det har været at få nok opbevaringsplads på forholdsvis få kvadratmeter. Vi har blandt andet løst den med seks Billy-reoler fra Ikea i køkkenet, som vi har malet i en beige farve, for at give vores hvide køkken lidt farve. De giver en masse opbevaringsplads samtidig med, at vi stadig kan have vores yndlingskeramik stående fremme i den øverste del. Derudover har vi lavet en skabsløsning i soveværelset, som går ind over vores seng. Det giver os et par rum mere og har skabt en hyggelig hulestemning.

Hvad får du mest opmærksomhed for i din indretning?

– Vores sofa fra Formel A får dagligt opmærksomhed på min Instagram. Jeg tror, det skyldes dens elegante sky-lignende formsprog. Udover den har vores Ikea-løsninger også fået en del opmærksomhed. Jeg håber, at det, folk kan lide ved vores hjem, er den genkendelige, afdæmpede røde tråd og den harmoni og æstetik, jeg har forsøgt at skabe med den kontinuerligt rolige farvepalet.

Køkken indbygget reol

Reolerne i køkkenet er et Ikea-hack, som parret selv har malet, hvor Laura har udstillet en masse fine ting. Lampen i loftet er fra Le Klint og er en af de ting, Laura aldrig skiller sig af med. Reolen har fået en tur med farven 'Space' fra Jotun.

© @laurabakoe

Har du noget, du aldrig skiller dig af med?

– Jeg har svært ved at forestille mig, at jeg skiller mig af med Frugtlygten fra Le Klint, som jeg har fået af nogle mennesker, jeg holder meget af. Jeg synes, det er fascinerende håndværk, som har et smukt, tidløst design, der kan fungere i ethvert rum.

Hvor højt prioriterer du indretning?

– Med indretning kan man skabe en særlig stemning og atmosfære, og da det har en stor betydning for mit velvære, prioriterer jeg det meget højt. Det er både mit arbejde og min fritidsinteresse, så det fylder meget i min hverdag. Jeg elsker især at blive inspireret af andres hjem, på caféer, i butikker, i naturen, på gaden, på Instagram og i boligmagasiner.

Flise sildeben

Fra køkkenet er der dør ud til badeværelset. Lysestagen i messing er fra Skultuna.

© @laurabakoe

Hvilket spot i jeres hjem er dit favorit?

– Det må være vores badeværelse, som jeg ofte laver til en lille spa-afdeling med levende lys og en masse selvforkælelse. Særligt efter vores badeforhæng fra Botex er kommet op, er der kommet en bølgende lethed og varm stemning i rummet. Det var vigtigt for mig, at det var transparent, så sildebensfliserne i badet stadig træder frem, når det er trukket for.

Hvad er det seneste, du har købt til jeres hjem?

– Det seneste, jeg har købt, er et smukt sovetræ fra Plantkbh. Det står på vores badeværelse og giver en smuk, levende stemning til rummet.

Badeværelse rund vask

Badeforhænget er fra Botex.

© @laurabakoe
Brusehoved messing

Parret har selv renoveret badeværelset. Brusehovedet i messing er fra Bathlifeofsweden.

© @laurabakoe
Badeværelse messing

Også på badeværelset er der glimt af messing, som skaber sammenhæng med de andre rum i lejligheden. De stribede håndklæder er fra Sødahl, armaturet fra Scandtap Primy, det sorte badeværelsesmøbel fra andshufl og det runde spejl fra Moodings.

© @laurabakoe

Hvad kan du ikke få nok af i din indretning - og hvorfor?

– To ting, der er gennemgående i vores hjem, er egetræ og messing. Jeg synes, det spiller smukt sammen med en lys og nedtonet farvepalette og giver varme og personlighed. Smukke tekstiler i cremede/brun-beige nuancer står også højt på listen.

Hvad er den største “ommer”/brøler du har lavet?

– Det er, hvis jeg har haft forsøgt at følge med tidens trend og ikke har valgt ud fra min egen mavefornemmelse og smag. Det har både kunne være i forhold til vægfarver og interiør. Jeg har med tiden fundet ud af, hvor vigtigt det er at vælge det, man selv synes er smukt, og som man trives bedst i.

Eltavleskjuler

Parret har selv bygget eltavleskjuleren til entréen og malet den i samme farve som reolerne i køkkenet. Den fine knagerække er fra Nordic Funktion.

© @laurabakoe