Stina får ugentligt kommentarer for sit alternativ til overskabe i køkken-alrummet

Kom med indenfor hos ugens Instafavorit Stina Bothilde, som ville stå med olympisk guld, hvis pladsoptimering var en disciplin.

© @stina.bothilde

35-årige Stina Bothilde og hendes mand flyttede fra en kollegielejlighed ind i drømmelejligheden på 86 kvm på Frederiksberg i København sammen med deres nyfødte søn.

Det var en stor pladsmæssig opgradering, men siden er datteren Paya kommet til og det har krævet fikse løsninger og gode idéer at få udnyttet alle kvadratmeterne, så familiens hjem fortsat føles hyggeligt og rummeligt.

Blandt andet har parret lavet en seng, som går fra væg til væg i deres lille soveværelse og med det nye køkken har Stina også fundet en både flot og smart løsning på udfordringen med plads, når nu overskabe ikke var en mulighed.

Senest er kabalen med børnenes fælles værelse endelig gået op.

Læs med og lad dig inspirere af Stina Bothildes dejlige hjem og gode løsninger, som hun deler ud af på profilen af samme navn: @stina.bothilde - og som er nomineret til Bolig Magasinets Instafavorit i oktober.

Stina Bothilde, 35 år, bankrådgiver, bor i en lejlighed på 86 kvm på Frederiksberg sammen med sin mand og deres to børn.

© @stina.bothilde

Hvordan vil du beskrive din indretningsstil for folk, der ikke kender dig?

Nordisk, hyggelig og varm

Hvordan fik du din nuværende bolig?

Vi boede på kollegie centralt på Frederiksberg og var vild med beliggenheden. Jeg blev gravid med vores første barn og vi begyndte derfor at kigge efter lejlighed og det var ret svært i den lille radius vi havde udset os og med de sparsomme midler vi havde efter mange år på SU. Den lejlighed som i dag er vores nabos så vi og forelskede os i - det var drømmelejligheden, men desværre blev den solgt for næsen af os og vi gav derefter lidt op og tænkte at vi måtte vente til efter jeg havde født. Men med to måneder til termin kom nabolejligheden (altså vores) til salg og vi turde ikke tøve et sekundt og hele handlen faldt på plads på en uge, men vores søn nåede lige at bo på kollegie i et par måneder inden overtagelsen og derefter lidt renovering.

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

Vores indbyggede bænk i spisestuen

Billederne af familiens indbyggede bænk i køkkenet er de mest likede på Stinas profil.

© @stina.bothilde

TIP En bænk er en pladsbesparende løsning, som er oplagt på få kvadratmeter. Når der så også er plads til opbevaring i den, er det dobbelt godt.

© @stina.bothilde

Sofabordet er fra Coops boligbrand Living & More, gulvtæppet er fra Søstrene Grene.

© @stina.bothilde

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

Hele sommeren er det nok altanen, som giver os et ekstra rum og som virkelig giver mig en følelse af ro midt i byen. Min mand har lavet en pallesofa og at sidde der på lune sommereftermiddage kan totalt nulstille mit system.

Hvilket møbel er du gladest for?

Vores snedkerbyggede bænk i spisestuen, som løser en praktisk udfordring omkring plads og samtidig er enormt smuk og klæder rummet og lejligheden rigtig flot.

Hvad har været den største indretningsudfordring - og hvordan har du løst den?

Plads, plads og plads og et manglende værelse. Vi har ingen højskabe og heller ikke plads til dem - det løste vi med den indbyggede bænk i spisestuen, som rummer et 'liggende højskab'. Vores soveværelse er 180 cm bredt, så der har vi bygget en ramme langs væggen som sengen hviler på. Børnene deler værelse og da der kun er et vindue har det ikke været muligt at lave to reele værelser, men for nylig fik vi @casperkjerumgaard til at bygge to hemse og en skillevæg med et stort vindue som er genbrugt fra en 80 år gammel dør, sådan at børnene nu har hver deres afdeling i samme værelse.

Psssst...! Se billeder af forvandlingen via Stinas højdepunkt

Pendlerne over spisebordet er fra Hübsch, mens hynden på bænken er fra Curtain.dk.

© @stina.bothilde

Familiens køkken er fra HTH. I det første underskab ved siden af skamlen gemmer sig hverken potter eller pander, men sko, da familien bruger bagtrappen som indgang. Med det nye køkken lavede de også en plads til alt det fodtøj, som normalt lå og flød.

© @stina.bothilde

Den indbyggede bænk er lavet af Handcrafted Interior.

© @stina.bothilde
© @stina.bothilde
© @stina.bothilde

I den ene ende af bænken er der også bygget både radiatorskjuler og hylder ind.

© @stina.bothilde

Hvad er din indretningsstrategi?

Jeg ved ikke om jeg som sådan har en strategi, men det er jo på en måde blevet at udnytte pladsen bedst muligt uden at gå på kompromis med æstetikken. Da vi købte lejligheden i sin tid havde vi nok forestillet os at vi skulle flytte i hus på et tidspunkt inden vores søn skulle i skole, men så kom lillesøster til og til næste år har vi to skolebørn og samme (lille) lejlighed og ingen planer om at flytte i hus Vi har i stedet købt et dejligt sommerhus og gør alt hvad vi kan for at optimere lejligheden med de kvm vi har.

Hvad er det seneste, du har købt til dit hjem?

En hylde til badeværelset - vi renoverede vores badeværelse i starten af året og for første gang har vi et badeværelse som faktisk kan indrettes, så det øver vi os lidt på. Jeg synes det er blevet rigtig godt.

Hvor meget bruger du på boligrelaterede køb om måneden?

Altså den seneste tid har vi brugt en del fordi vi netop har opgraderet børnenes værelse. Men ellers kan der godt gå lang tid i mellem og jeg shopper sjældent spontant til hjemmet egentlig (altså ud over friske blomster). Så normalt vil jeg sige 500 kr. i snit eller mindre. Men når vi så laver store ting om så bruger vi jo meget ad gangen.

Billederne over sofaen er fra hhv. Isola Studio og Arthus.

© @stina.bothilde

Den beige vægfarver giver et varmt og roligt udtryk til stuen.

© @stina.bothilde

Et kig fra stuen ind i køkken-alrummet.

© @stina.bothilde

Lænestolen er fra Bolia.

© @stina.bothilde

Hvad har overlevet længst i din indretning?

Vores gamle sofabord som vi solgte lige inden sommerferien havde vi haft siden vi flyttede ind, så det havde vi i 8 år. Generelt har vi mange af vores ting i lang tid synes jeg. Derudover har vi nogle nips ting, primært ting købt på vores lange rejser inden børn, som vi har haft med fra da vi boede på kollegie.

Hvad får du flest kommentarer/likes/opmærksomhed på i din indretning?

Helt klart bænken i spisestuen, får spørgsmål til den nærmest på ugebasis.

Hvad er du mest stolt af i din indretning?

At vi kan være her :D Ej, jeg ved det ikke. Går ikke som sådan og er specielt stolt over noget. Så længe her er rart at være så er jeg glad og føler mig godt tilpas.

De fine fliser på badeværelset er fra Mosaikhjørnet. Badeværelsesmøblet og spejlet med lys bagved er begge fra Dansani.

© @stina.bothilde
© @stina.bothilde

Hvad synes du er det mest undervurderede at have i sin indretning?

Friske blomster, helt klart. Det er en prioritering for mig altid at have friske blomster i vores hjem, som tilføjer farver, stemning og afspejler årstiderne.

Hvad er dit bedste DIY-projekt/hack/hjemmelavede element?

Det må være rammen til vores seng i soveværelset. Sengen er høj og går fra væg til væg - det giver lidt hulestemning og gør rummet simpelt og rent praktisk gør det det nemmere at sove med børn når ingen kan vælte ud over kanten. Så føles en 180 seng pludselig som 200 :)

Hvad er det, du elsker mest ved indretning?

At skabe rammer for liv og hyggelige stunder. Det at kunne skabe en stemning i et rum som giver noget til os som familie, det synes jeg er virkelig dejligt.

I soveværelset er der ikke meget plads. Men med en indbygget seng bliver størrelsen udnyttet til fulde.

© @stina.bothilde

Den lille beholder på væggen fungerer som erstatning for et sengebord, som der ikke er plads til med en indbygget seng.

© @stina.bothilde

Stina elsker altanen, som hører med til lejligheden og giver et ekstra rum, når vejret er godt.

© @stina.bothilde

Hvis du skulle bytte hjem med en anden, hvem skulle det så være?

Uh, den er svær, der er jo så mange smukke hjem derude. Men jeg tror jeg ville trives rigtig godt i @mille_emilie 's smukke smukke hjem.

Hvad er det næste du drømmer om at gøre eller købe til hjemmet?

En ny sofa. Da vi flyttede ind og kom fra vores lille kollegie lejlighed købte vi den største sofa som det overhovedet var muligt at få plads til med en KÆMPE chaiselong. For et par år siden skiftede vi den ud med en mere voksen sofa, men sandheden er at vi savner at have chaiselong og at kunne være i sofaen alle fire - for vi elsker at hygge i stuen med film og popcorn.