Gulvtæppet i Tildes stue får så meget opmærksomhed på Insta, at hun nu har taget konsekvensen

I Tilde Vinthers lejlighed ligger et særdeles eftertragtet gulvtæppe, som hendes Instagram-følgere er hovedkulds forelskede i.

© @vintherhome

En sofa med rabarbermotiv, en italiensk palmelampe og et lyserødt boucherouite-gulvtæppe fra Marokko.

Tilde Vinthers hjem er et skatkammer af finurlige sager og hun er stoppet med at stræbe efter en “færdig” indretning, og ser nu i stedet den evige proces som et kreativt frirum, der hele tiden udvikler sig.

Den udvikling deler hun heldigvis ud af på sin profil @vintherhome, og derfor er hun denne uges Instafavorit.

Du kan glæde dig til at møde vores favoritter hver fredag, når vi tager en snak med dem om deres bedste tips og tricks og lækre indretning.

Vintherhome

Tilde Vinter er musiker, sanger og sangskriver. Hun bor i en andelslejlighed på 80 kvadrameter på Nørrebro sammen med sin hund Bodil.

© @vintherhome

Beskriv din indretningsstil med 3 ord:

 • Legende, farverig og eklektisk.

Hvad er din indretningsstrategi?

 • Jeg har ikke en bevidst indretningsstrategi, men jeg elsker at sammensætte forskellige stilarter og er glad for farver og tekstiler.

Hvordan fik du din nuværende bolig?

 • Jeg var næsten lige flyttet til København fra Århus, hvor jeg er opvokset, da jeg faldt over salgsannoncen på lejligheden på DBA. Det var nogle forfærdelige uger op til at købet gik igennem, da jeg var fuldstændig forelsket i lejligheden, og der var rigtig mange interesserede købere. Nu har jeg boet her i 6 år og er stadig lige så forelsket i den.

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

 • Det er klart min lyse hjørnestue, hvor jeg også opholder mig mest. Her er sol fra middag til aften, og jeg kan se solnedgang fra mit vindue. Jeg er vild med de skæve vinkler, som har udfordret min indretning i rummet.
Lyserødt gulvtæppe

Tæppet er vintage og købt i Marokko, sofaen er fra Sofacompany, de tre puder fra Gocen Jobs, stolen fra Fritz Hansen og pendel fra Lyfa. Det hvide marmorbord har Tilde selv lavet ud af en marmorbordplade og stellet fra en skammel, mens den brune læderpuf er købt på DBA. Vægfarven hedder Space og er fra Jotun.

© @vintherhome
Patchworktæppe

Sengetæppet er et vintage patchworkquilt fra USA, der er købt på eBay, og bordlampen er fra Jysk. Vægfarven er 3323 og fra Flügger.

© @vintherhome
Hvidmalede gulve

Vægtæppet er af Kadinsky. Tilde har hængt det op på en træstang, som hun har købt i et byggemarked og malet rød. Spisebordet er et snedkerbord fra Danmark og købt på Lauritz, mens pendlen vintage og købt på loppemarked.

© @vintherhome

Hvor meget bruger du på boligrelaterede køb om måneden?

 • Jeg bruger faktisk virkelig få penge på boligrelaterede køb. Nærmest alt i lejligheden er købt brugt, og jeg elsker at gøre et godt kup. Jeg kan også bedst lide at omgive mig med møbler og ting, som jeg ikke er super øm over. De fleste måneder bruger jeg slet ingen ting, og så ind imellem får jeg lyst til forandring og bruger så lidt flere penge. Samtidig sælger jeg dog altid mine gamle ting og forsvarer på den måde mine dyrere køb.

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på?

 • Det må være mine tre sofapuder i stof af Gocken Jobs, som jeg købte på auktion.

Hvilket møbel er du gladest for?

 • Det er et svært spørgsmål, da jeg er enormt glad for alle mine møbler, og alt i mit hjem er nøje udvalgt. Men min nyindkøbte vintage 2-personers sofa betrukket i rabarberstof fra Gocken Jobs er lidt af et scoop, hvis jeg selv skal sige det.

Hvad får du flest kommentarer for om din indretning på Instagram?

 • Det må være mit lyserøde vintage boucherouite tæppe fra Marokko, som har fået en del hype. Jeg er endt med at lave et highlight i stories, da jeg simpelthen nærmest dagligt får beskeder om, hvor tæppet er fra.
beige sofa med mønstrede puder

Den lyserøde kaffekop har Tilde selv lavet, mens glasvasen er fundet på et loppemarked.

© @vintherhome
Stue med beige sofa og lyserødt gulvtæppe
© @vintherhome
boucherouite tæppe fra Marokko
© @vintherhome
mønstret sofa

Sofaen, som Tilde netop har købt, er det møbel, som hun er gladest for. Den er betrukket i stof med rabarbermotiv fra svenske Gocken Jobs.

© @vintherhome

SE OGSÅ Tidligere nominerede til juli måneds Instafavorit @livatholstrup HER

Hvad er det bedste tip, du har fået eller læst om indretning?

 • At indretning er en process og ikke noget, som nødvendigvis nogensinde vil føles “færdigt”. Nogle gange går funktionalitet og æstetik ikke hånd i hånd, og så er det okay at skifte ud og lave om. Engang stræbte jeg efter et færdigt resultat, hvor jeg nu mere nyder processen og ser det mere som et kreativt frirum.

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

 • Det er jo næsten lidt svært at sige i den tid, vi lever i nu, hvor vi alle bliver inspirerede af hinanden på sociale medier, men det er nok alligevel de færreste, der har et lyserødt gulvtæppe og en vintage italiensk gulvlampe udformet som en palme. Noget, som jeg nok er en af de færreste, der ikke har i mit hjem, er et TV.

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

 • Det er klart min lyse hjørnestue, hvor jeg også opholder mig mest. Her er sol fra middag til aften, og jeg kan se solnedgang fra mit vindue. Jeg er vild med de skæve vinkler, som har udfordret min indretning i rummet.
Vintage lampe

Stolen er en vintagestol af Vico Magistretti og puden har Tilde selv syet i afrikansk stof. Palme-lampen er vintage og fra Italien.

© @vintherhome
DIY vintage vitrineskab

Tilde har købt vitrineskabet på DBA og malet det i en højglans grøn maling.

© @vintherhome
Stilleben på bord

Vasen er vintage og den lille krukke har Tilde selv lavet i porcelænsler.

© @vintherhome
Patchworktæppe
© @vintherhome

Hvad har været den største indretningsudfordring - og hvordan har du løst den?

 • Det er faktisk en kæmpe udfordring for mig at være musiker, når jeg samtidig også går så meget op i mit hjem. Ledninger, højtalere og andet elektronik er simpelthen bare ikke kønt, og jeg har stadig ikke fundet en god løsning til mit hjemmestudie set-up. Men det er vidst en musikers lod.

Hvad er det næste du drømmer om at gøre eller købe til hjemmet?

 • Jeg kigger på et nyt gulvtæppe til min spisestue, da jeg netop har solgt det gamle. Det sker tit herhjemme, at jeg sælger noget, for at retfærdiggøre et nyt køb. Og så er jeg faktisk også igang med at optimere mit badeværelse lidt og tænker, at en af væggene skal have en lyserød farve.