"Jeg bliver oftest mere glad for de ting, jeg finder til en god pris"

Har du også holdt øje med sommerens skønne pastelfarver, så er der her en Instagram-profil du vil kunne lide. Hos Tenna dufter der altid af friske blomster og der er altid plads til et loppefund mere.

@etlillehjem
© @etlillehjem

I et pastelfarvet univers omgivet af blomster af den farverige slags bor 34-årige Tenna sammen med sin mand og to piger. Familien bor i en nybygget lejlighed på 94 kvm tæt på Amager Strand.

Tenna er skarp til at klunse fine sager, som hun mikser med velvalgt plakatkunst og loppefund fra provinsen. Hendes univers på Instagramprofilen @etlillehjem er imødekommende og venligt med sine fine pastelfarver og masser af lækre blomster - kom med indenfor!

@etlillehjem
© @etlillehjem
@etlillehjem
© @etlillehjem
@etlillehjem
© @etlillehjem

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

Min profil er et kreativt outlet, der giver mig mulighed for at dyrke min interesse for boligindretning, og det giver mig et hyggeligt afbræk i hverdagen. Jeg kan godt lide at holde fokus på æstetik og interiør - mine børn og familieliv holder jeg privat.

Jeg har en forhåbning om at være med til at inspirere andre, især når det kommer til bæredygtig indretning, som jeg i høj grad praktiserer i vores eget hjem.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber da, at folk synes, her er en hyggelig og afslappet atmosfære, og at der også er en humor, der skinner igennem. Det er meget vigtigt, at det ikke bliver for selvhøjtideligt og poleret.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Jeg mangler helt klart noget opbevaringsplads for at få fintunet udtrykket herhjemme, for der er ved at være fyldt godt op med ting og sager. Jeg er lidt af en samler og laver ovenikøbet mange impulskøb. Det er da også en intern joke i min familie, at jeg snildt ville kunne fylde en stor villa med alt det, jeg har opmagasineret hjemme i mit barndomshjem.

@etlillehjem
© @etlillehjem
@etlillehjem
© @etlillehjem

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Det er meget intuitivt og en knap så bevidst proces og fokus er klart på æstetikken og mindre på det praktiske. Jeg tænker over hvilken stemning jeg gerne vil fremhæve, og jeg kan godt lide at mixe forskellige materialer og strukturer.

Rummets dimensioner og udtryk spiller meget ind, jeg synes f.eks. det har været enormt udfordrende at få mine ting til at spille sammen med en spritny lejlighed, og det er en udfordring jeg stadig arbejder med. Man får altså bare så meget mere forærende i boliger, der har noget alder og sjæl, synes jeg.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Herhjemme kan jeg ikke komme udenom Tina Seidenfaden Busck og Helle Thygesens ulastelige smag og talent. Jeg beundrer også indretningsdesigner Nadia Olive Schnack for hendes mod og humor. Butikkerne Holly Golightly og studio x viaduct er begge smukt indrettet, og så elsker jeg Stilleben, som kan noget med farver. Jeg får altid en masse gode ideer derinde.

Hotel Hornbækhus og hotel The Monica på Ærø er de fineste lektioner i smukt interiør og hyggelig atmosfære. I udenlandsk regi beundrer jeg virkelig Dimore Studio, Meta Coleman og Luke Edward Hall. Barbara Husted Werners og Margherita Missonis eklektiske hjem er to meget gode bud på mit drømmehjem.

@etlillehjem
© @etlillehjem
@etlillehjem
© @etlillehjem

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

En musegrå veloursofa fra Hay, som jeg efter lang tids søgen endelig fandt på Dba.dk i en prisklasse, der kunne passe i vores budget. Den måtte med fragtmand hele vejen fra Jylland, men den er det værd. Og så går jeg og venter på, at posten kommer med en udstillingsplakat af Francisco Borès fra 1954, som jeg havde søgt efter i godt et års tid, og som jeg endelig har fået fingre i. Jeg bliver oftest mere glad for de ting, jeg finder til en god pris, og som jeg har ledt efter i længere tid.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Jeg må slå et et slag for fine tekstiler: Lækre puder, fine gardiner eller en skøn dug kan alt sammen tilføre noget nyt til et rum og desuden kan det nemt skiftes ud alt efter humør.

Jeg er selv besat af Josef Franks kunstfærdige prints, og jeg finder også ofte fint vintage stof, som jeg får syet puder af. Man skal heller ikke være for fin til at klunse. I storskrald og de bytterum mange genbrugspladser efterhånden har, har jeg gjort mange gode fund. Hvis man har mulighed for det, kan det også betale sig at gå på loppejagt i provinsen, det er oftest meget billigere.

@etlillehjem
© @etlillehjem
@etlillehjem
© @etlillehjem
@etlillehjem
© @etlillehjem

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

At vi har indrettet os så bæredygtigt, som vi har. Min faglige baggrund gør mig meget opmærksom på de konsekvenser, det forbrug vi har resulterer i, hvilket har ledt til et bevidst valg om ikke at købe nyt. Hvis jeg forelsker mig i noget nyproduceret, venter jeg, til at jeg kan købe det secondhand, og jeg elsker tingfinder-aspektet i det. Vi er heldigvis så forkælede med gode muligheder for at købe smukke og unikke genbrugte ting her i landet, at jeg ikke synes, at det er svært at praktisere.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Mine loppefund. Og at folk synes her er fint, hvilket jeg er meget taknemmelig for.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

Smag er jo en meget subjektiv sag, men jeg synes, at folk generelt er meget bange for farver, og jeg hører tit, at der skal være rene linjer og ro på farveskalaen for at man kan trives i det. Personligt synes jeg, at farver er med til at skabe en masse energi og glæde i et rum, og at de bidrager med en masse hygge, som godt kan være svært at få frem i en monokrom indretning.

@etlillehjem
© @etlillehjem

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Listen er uendelig lang. En af mine yndlingsbeskæftigelser er da også at trevle Pinterest og diverse auktionssider igennem efter flotte ting, jeg kan sætte på min ønskeliste.

Jeg drømmer bl.a om en rulamsbeklædt Poeten-sofa udformet af Finn Juhl; et møbel der simpelthen kan tilføre så meget til et rum.

Højt på ønskelisten står også et komplet Konkylie-stel udformet af Arje Griegst, et ‘Soap Column’ sidebord af Sabine Marcelis og en ‘Super Lamp’ af Martine Bedin.

Af kunst drømmer jeg om et mekanisk neonrelief af Evren Tekinoktay, en mælkebøtte i bronze af Tony Matelli og finurlig keramik fra Takuro Kuwata.

Mere inden for rækkevidde drømmer jeg om stof fra Gocken Jobs i printet ‘Rabarber’ til min rattan daybed og en poetisk og stor rispapirslampe fra Ikeas nye kollektion.

@etlillehjem
© @etlillehjem
@etlillehjem
© @etlillehjem
@etlillehjem
© @etlillehjem

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Min Børge Mogensen skænk, som var et loppefund, skal ingen steder. Snoopy-lampen fra Flos og Verner Panton modulerne i krom er også tidsløse klassikere, jeg gerne vil give videre til mine piger en dag. Derudover er der noget arvegods, nogle rejsefund og fin børnekunst, som har nostalgisk værdi og er forbundet med så mange gode minder, som er fredede.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Pigernes værelse skal en opdatering, så det passer bedre til deres alder, bl.a. med en ny kontorplads med plads til krea. Jeg har også et on-going projekt med en billedvæg, da jeg har i bunkevis af smukke vintage plakater, jeg gerne vil have rammet ind og hængt op. Det har dog vist sig at være en langsommelig proces at finde rammer på mål secondhand.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@sofielysholm @michaeldansk @celinehallas @swanteundfrieda kan allesammen noget med farver og former.

@sussiefrank @lisbethbeckmortensen @_sofiesb @cathdelichtenberg @s__paulsen @piaelgaard og @kinneandersen har fantastisk misundelsesværdige og gennemførte hjem.

@linesander har smukke profiler med et poetisk udtryk jeg elsker.