"Jeg bliver ved med at få spørgsmål om, hvordan jeg har gjort"

Emas lyserøde køkken er en regulær stjerne på sociale medier, og holder hende beskæftiget ved tasterne.

© @emabihor

Den lyserøde drøm

I den 50 kvadratmeter store lejlighed i Oslo bor 27-årige Ema med sin kæreste Geir, og her fylder den populære farve 'millennial pink' en hel del og blandes med lækre loppefund, marmor og velour.

Det er især Emas lyserøde køkken, der har fået meget opmærksomhed på de sociale medier og med god grund - det er nemlig meget fristende at gøre kunsten efter!

Resten af lejligheden, lige fra badeværelse til soveværelse, er super lækker, personlig og inspirerende og det samme gælder for hele Emas instagramprofil @emabihor. Helt klart et 'follow' værdigt!

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Farverne består af mange pasteller og lyse toner, og det vigtigste er, at det skal være delikat og inspirerende. Jeg vil gerne give lidt af den der "feel good"-stemning i hverdagen, og vise hvem Ema er.

Jeg bor på 50 kvadratmeter, så det er begrænset, hvor mange billeder jeg kan tage fra lejligheden, da det hurtigt kan blive det samme, så jeg deler også de ting, der inspirerer mig. Det er alt fra andre mennesker, flotte billeder, steder og restauranter.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

For det første kan jeg kun nævne, at jeg har været igennem mange stilarter. Jeg bor i min tredje lejlighed, og alle har været præget af forskellige stilarter. Lige nu er min stil meget art deco og det har den været i lang tid efterhånden. Jeg elsker det, og kan ikke få nok af det!

Der er pasteller, velour, marmor, en lille smule messing og rene linjer blandet med fine detaljer og andre ting i spændende former og faconer. Og ikke mindst: en del vintagefund og seje lamper.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg synes, det er vigtigt, at man ikke kun bruger øjnene, når man skal inspireres, men også følelserne. Det er nok det første, der rammer mig, når jeg finder noget, jeg kan lide.

Når jeg indretter, tænker jeg over hvilket udtryk, jeg skaber og så forsøger jeg altid at købe ting, der kan bruges i flere rum. På den måde kan du variere, og så keder det dig ikke lige så nemt.

Instagram har jo også en masse gode profiler, så jeg kan sidde og scrolle i timevis. Jeg bliver også mere og mere inspireret af restauranter og caféer rundt omkring i verden og så jeg elsker spontane køb - det er normalt de bedste køb hos mig.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Mit sidste køb var en velour puf i pink med frynser og et gulvtæppe, som begge var fra Layered. Gulvtæppet ændrede hele indtrykket i stuen, og puffen gav soveværelset lidt mere kant. Derudover har jeg været på "skattejagt" i Paris, og jeg kom ikke tomhændet hjem, hehe. Jeg købte blandt andet nogle krystaller for god energi i turkis og lilla.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Maling. Prøv at tænke kreativt, når du maler. For eksempel malede jeg loftet i soveværelset, og det var noget helt andet end at male en væg. Hvis du ikke er tilfreds, kan du altid bare male den over. Værre er det ikke.

Jeg må også sige, at en sofa fra IKEA er et meget godt tip. Min sofa er derfra og jeg bliver ofte spurgt, hvor den er fra. Mit køkken er ligeledes fra IKEA. Jeg piftede det op med Superfront håndtag, lidt kalkmaling og investeret i nogle lamper. Det gjorde hele forskellen og kostede ikke særlig meget.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Da jeg til at starte med besluttede mig for at sælge min gamle lejlighed og købe en ny, jeg kunne gøre i stand, lovede jeg mig selv, at alle værelserne skulle gøre mig glad. Jeg er meget glad for stuen, da der er mange elementer, der betyder meget for mig og desuden bruger jeg meget tid derinde. Både alene, såvel som sammen med andre.

Jeg er ligeledes meget glad for køkkenet, da det tog meget længere tid at gøre i stand, end jeg havde planlagt. Det var virkelig blod, sved og tårer. Det tog i alt fem uger at rydde op i hele lejligheden. Jeg er også meget glad for det rum, da udgangspunktet er et forholdvis billigt køkken fra IKEA, som jeg har krydret med andre lidt dyrere detaljer. Og igen: maling. Jeg har en lyserød kalkmalet væg, og jeg bliver ved med at få spørgsmål om, hvad det er, og hvordan jeg gjorde.

Badeværelset er også et rum, jeg elsker, og jeg har selv investeret i fliser og armatur. Badeværelset var en stor faktor for, hvorfor jeg netop valgte denne lejlighed. Det er dyrt at renovere et bad, så det var vigtigt, at det dybest set var godt til at starte med.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Køkkenet får absolut mest opmærksomhed. Nok mest på grund af mit farvevalg og kalkmalingen. Jeg troede aldrig i livet, da jeg valgte farven på væggen, at den ville blive så populær. Tanken bag valget var, at jeg i min gamle lejlighed havde samme farve på væggen, bare inde i stuen og jeg ville have mindst en kalkmalet væg i hjemmet. Det gør noget helt specielt for resten af interiøret, og så er det så nemt at male med. Det var også billigere at male end at have fliser på væggen, og jeg ville gerne gøre noget anderledes. At det skulle gå hen og blive et så stort et hit, havde jeg slet ikke forventet, men sjovt er det.

Soveværelset får også en del opmærksomhed på grund af det lyserøde loft.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Min ønskeliste er lang! Jeg vil virkelig gerne have en veloursofa i pink fra Layered, Gubi stole i pink med messingben og flere nye lamper. Blandt andet Snoopy bordlampen fra Flos og pendant lampen fra samme mærke. Som min mor siger: Det er rart at kunne ønske sig mange ting, hehe!

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg starter med et hvidt udgangspunkt, og arbejder ud fra det. Jeg kender mig selv godt nu, og ved, at jeg har brug for lidt farver i mit hjem. Det skal ikke være for stærke farver, så jeg holder mig til pasteller. Derudover er jeg gået mere og mere væk fra de grålige nuancer.

Jeg har flere gange forsøgt at gå lidt væk fra den rosa farve, men jeg bliver ved med at være tiltrukket af den. Jeg synes også, at den nuance er let at arbejde med, og så er den tidløs.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Jeg er blevet mere sikker og stoler på min mavefornemmelse. Jeg er heller ikke bange for ændre udtryk ved at male, så det gør jeg gerne og det er blevet vigtigt for mig at blande materialer og stilarter også.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Pasteller, lamper og materialer i marmor og velour, samt bøger og krystaller i forskellige farver og former.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg er ret sikker på, at jeg vil bede en ven om at lave en daybed til køkkenet. Den ene væg er lidt nøgen, og jeg tror, at en daybed kan løfte hele udtrykket. Ellers vil jeg ikke blive overrasket, hvis der pludselig står en pink velour sofa inden jul, hehe.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg kan ikke sige det nok: Der er så mange gode mennesker derude! Instagram er blevet en jungle, og denne gang vil jeg gerne nævne:

  1. @Rikkesroom - Er virkelig god til farver og har nok et farve-gen (eller fem i kroppen). Utrolig fin blanding af både farver og materialer.

  2. @Nadjamini - Stemningen i hendes hjem er til at tage og føle på. Dejlig, delikat og tidløs.

  3. @Aimforhappiness - Det er så skønt med hendes moderne og grafiske udtryk.

  4. @Subtlestories - Smuk profil med masser af inspiration.