"Jeg elsker, at vi har formået at skabe et hjem på et relativt lavt budget"

Julie har gjort en karriere ud af sin passion for bolig, og det giver hende utallige input i forhold til sin egen utraditionelle indretning. Se mere her.

Rå, ubehandlet væg
© Julie Wittrup Pladsbjerg

Julie Wittrup Pladsbjerg er 29 år, bosat i Aalborg og stifter af virksomheden Another Studio, hvor hun som skribent og stylist sammen med partner og fotograf Mikkel Dahlstrøm skaber indhold til blandt andet magasiner.

I sommeren 2018 flyttede hun og familien, der også inkluderer kæresten Mads og datteren Vanilla, ind i en 150 kvm stor lejlighed med højt til loftet, stuk og sildebensparket.

Og nu kunne man foranledes til at tro, at det betyder stringent og stram stil, men nej! Ikke hjemme hos Julie.

Her er plads til at leve og lege og den personlige æstetik og fantasien fylder i hjemmet med rå, ubehandlede vægge, tunge gardiner og adskillige magasiner og bøger, der indgår som en del af møblementet.

Kom med indenfor hos @juliewp og lad dig inspirere af Ugens Instagrammers unikke og budgetvenlige indretning (og nup et par af idéerne).

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Min instagramprofil startede ud med at være den klassiske lidt af hvert, hvor bolig, venner og veninder optrådte. Siden hen blev den mere boligorienteret, hvor jeg brugte den til at komme nærmere mit mål om at blive til det, jeg er nu, stylist og skribent.

I dag er min instagramprofil mere en blanding af familie, hverdagsøjeblikke og bolig med æstetikken og redigeringen i fokus. Jeg deler ikke kun det, jeg ved mine følgere primært vil have. Nu bruger jeg den i højere grad for min egen skyld end andres, hvis man kan sige det.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Min stil er egentlig lidt blandet. Jeg elsker designklassikere, hjemmelavede ting og at kombinere de to med genbrugsfund.

Vores sofabord er hjemmelavet ud af en stak magasiner og en marmorbordplade fundet på den blå avis. Rundt om vores spisebord står alle de klassiske designs og i vores reoler står et hav af glas, keramik, vaser og andet dims, jeg lige falder over på et marked eller i en genbrugsbutik. Det er i mikset, jeg synes, den spændende indretning opstår.

Og så vil jeg nok også karakterisere min indretning som skæv. Jeg kan godt lide at hive nogle grimme ting med hjem og på en eller anden måde forene dem med det klassisk smukke. Så har de grimme eller lidt mærkelige ting det med at skifte udtryk, det synes jeg er meget sjovt fx at få en kitschet kinesisk vase, mormors gamle lampe eller noget helt tredje til at blomstre på ny.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning? (gerne konkrete personer, du ser op til, konkrete steder (fx hotel eller lign) du har været osv.)

Jeg inspireres især via mine besøg i spændende hjem gennem mit job. Laura Storbjergs minimalisme, Louise fra profilen @mortilmernee og hendes varme farvepalet, @Trinesblend og hendes farverig univers, men også af mange, der egentlig ikke gør sig på instagram.

Vi besøgte blandt andet end kvinde ved navn Sofie i en stor lejlighed i Randers. Hun kunne noget helt særligt med farver, og både Mikkel og jeg forlod hjemmet med åben mund og ja et hav af inspiration. Så jeg inspireres nok særligt af de der "almindelige" kvinder, man kan spejle sig i, og som viser hverdagen gennem æstetiske briller.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Det seneste, jeg har købt, er nogle forskellige vaser, jeg fandt i den lokale genbrug. Det var det farvede glas, de skulpturelle former og 80'er-kitsch udtrykket på den ene vase jeg faldt for. Derudover har min far lige lavet en stor søjle til vores fremtidige spisebord, vi mangler bare lige at finde den helt rigtige runde bordplade.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Det må være at have tålmodighed i genbrugsbutikker og ikke mindst lære at visualisere tingene hjemme hos dig selv. Nogle kan slet ikke se de særlige fund, fordi alle de andre ting i butikken larmer, roder og forstyrrer udtrykket. Der lukker jeg altid omgivelserne ude og går på opdagelse. Gerne tre gange rundt i samme butik, før jeg er færdig. Ofte får øjet øje på noget andet og helt tredje, når jeg tager turen igen.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg ved ikke, om man kan sige, jeg er stolt, men det jeg elsker allermest må være kigget og det sammenhængende udtryk, når man ser ned gennem de tre stuer. Og så elsker jeg, at vi har formået at skabe et hjem på et relativt lavt budget.

Selv hvis der er en nyproduceret vare, jeg drømmer om at købe, forsøger jeg altid først at finde den brugt enten på DBA, på instagram eller i genbrugsbutikker.

For udover besparelsen kan jeg godt lide de brugstegn møblet, lampen eller hvad det måtte være, har fået. Jeg elsker et hjem, der oser af brugstegn, historier og varme.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Helt klart min billedvæg på mine rå vægge i spisestuen. Det er egentlig ikke noget særlig kunst - der er en blanding af nogle kunstmuseumsplakater, en stor MONKI reklame fra mine dage dér og noget ukendt vintage. Men jeg tror kombinationen af dét, messingdetaljerne og den rustikke væg, gør tricket, og jeg er da også selv vild med den!

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Jeg drømmer om mange ting, men ja som mange andre er der altid et (lavt) budget, der spænder ben. Nogle af dem er dyre, andre ikke. Men det, jeg drømmer om lige nu, må være en ny gul bolia-flyder af en sofa. Jeg drømmer om lækker maling til alle rummene, gerne noget i lavendel, et nyt køkken med messingfronter og så drømmer jeg om at finde en gammel Thonetstol i træ - så ja, drømme i alle prisklasser, må man sige.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg har en base, der hedder gyldne toner (gul, messing, guld, karry og træ) og hertil synes jeg, de fleste farver går. Men det er nok mest i mine loppefund, puder og kunst, at farverne fylder, og så er de store ting så som sofa, spisebordsstole og så videre i afdæmpede farver.

Lige nu fungerer det, men jeg drømmer om at inkorporere flere farver og ikke være så bange for at sammensætte mange.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Jeg tror egentlig ikke min indretning har ændret sig meget, men min tilgang til at indrette hjemmet har nok.

Jeg har altid elsket designklassikerne og for bare to år siden var jeg villig til bare at købe noget ala, fordi budgettet ikke rakte til the real deal. Det forsøger jeg at lade være med nu. Så hellere vente, spare sammen og købe det, jeg virkelig drømmer om.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Jeg har det sådan, at man aldrig skal sige, at der er noget man IKKE vil indrette sig med. Og på samme måde sige, at der er noget man ALDRIG bliver træt af. For jeg oplever, at man bliver overrumplet af trends og tendenser, og selvom man måske på et tidspunkt elskede kobber og så hadede det, så skal det nok komme ind i vores hjem igen.

Tiden skifter, trends skifter og meninger og holdninger skifter. Men når det så er sagt, elsker jeg vores rå vægge og kunne ikke forestille mig, at jeg nogensinde ville blive træt af dem. Nu får vi se!

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg går med tankerne om at få flere farver ind i hjemmet, hvordan ved jeg ikke helt endnu. Om det skal være med malede vægge, modigere møbelvalg eller med mere kunst, der får lov at brede sig og ikke kun hænger samlet på én billedvæg ved jeg ikke endnu. Der skal lige eksperimenteres.

Vores rum er meget store og med meget højt til loftet, derfor er jeg nok lidt nervøs for udtrykket af et helt malet rum, og ikke mindst omkostningerne herved, hvis jeg ikke kan lide det.

Og jeg er typen, der enten hader eller elsker noget - i min verden er der ikke noget (når det kommer til indretningen af vores hjem), der er fint nok. Så bliver løsningen skiftet ud eller lavet om, og det ved min kæreste udemærket godt, derfor skal han som regel med på vognen, inden jeg begiver mig ud i noget.

Hvilke "oversete" eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@look_good_in_blue - elsker Sarahs farverige og naturlige hjem!

@sedselroug - Sedsels hjem er skønt og æstetisk, og så leger hun med møblers placering i rummet, som jeg synes er meget inspirerende!

@sussiefrank - og hendes flair for farver.