"Jeg forsøger at tænke mere langsigtet, når jeg køber noget"

Kom med indenfor hos svenske Sara, der den seneste tid ikke har købt meget andet end genbrug til lejligheden i Göteborg og se, hvor skarpt det kan se ud at indrette bæredygtigt.

© @saramargaretah

Det her er 33-årige Sara Margareta Hellman, som sammen med sin kæreste Jesper og hunden Agaton bor i en 96 kvm stor lejlighed i det centrale Göteborg.

Her har Sara indrettet parrets fælles hjem med en gedigen samling genbrugsfund og vintage samt farver, der får roen til at sænke sig i gemakkerne.

Af profession er Sara ikke hverken stylist eller indretningsarkitekt, men da hun i 2016 åbnede sin profil, var det for at skabe et outlet for sin kreativitet.

Hun mener, at alle kan indrette også selvom de ikke kender til al teorien bag. Det handler bare om at følge sit instinkt.

Kom med indenfor i Saras hjem og læs med, når vi får svar på hendes tanker omkring egen og andres indretning.

© @saramargaretah

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Min Instagram-profil er en hobby, hvor jeg får afløb for mine kreativitet. Jeg elsker indretning og Instagram er et perfekt sted at møde ligesindede. Jeg har mødt mange fantastiske personer og fået nye venner via Instagram. Jeg håber også, jeg kan inspirere andre med min konto.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, de tænker, at det afspejler os, som bor der, og at det virker hjemligt og velkommende.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Jeg gør ligesom de fleste andre, tror jeg. Tager flotte billeder af de kroge i hjemmet, der er flotte i øjeblikket. Støvet ved siden af, viser jeg ikke så meget af. For mig er Instagram som en lille drømmeverden at lade sig inspirere af, hvor meget ser perfekt ud. Jeg håber, at de fleste forstår, at det ikke er virkeligheden. Vi har alle nullermænd, bunker af papir og vasketøj liggende, men det er jeg ikke så hooked på at dokumentere.

© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg har brug for først at få en idé inden jeg kan finde ud af, hvordan det skal se ud. Det kan være ud fra et billede, jeg har set, et tapet eller en farve. Begynd med basen (tapet, farve og gulv) og byg videre derfra. Forsøg at føre stilen videre gennem hele hjemmet.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning - vær gerne helt konkret i forhold til en person, sted eller lign.?

Jeg bliver inspireret af rejser, Instagram og kunst. Mine favoritsteder for inspiration er Sydfrankrig, Palm Springs og London.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Mit seneste køb er et maleri med et stilleben af løg og en kobbergryde (min seneste besættelse er malerier med forskellige stilleben, gerne med madtema) og en høj tindåse fra en genbrugsbutik.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

At købe vintage og second hand. Der findes fantastiske sager på loppemarkeder, antikforretninger og netaktioner. Lige for tiden køber jeg kun vintage og second hand til hjemmet. Jeg elsker ting med historie, det skaber liv i hjemmet.

© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Da vi købte lejligheden, var vi tvunget til at totalrenovere den, og jeg er meget tilfreds med de valg, vi tog under tidspress. Jeg havde måske ikke taget de samme valg i dag, men jeg elsker stadig det meste. Jeg kan også godt lide, at den ligger så centralt. Vi er tæt på nærmest alt.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

På vores køkken. Farven er anderledes end mange andre køkkener. Den er grålilla. Nogle elsker den og andre synes, den er mærkelig.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At man skal have en vis viden omkring indretning for at det skal blive godt. Gå med det, du kan lide, og som føles rigtigt, når du ser det. Så bliver det automatisk godt! Jeg tror også, nogle kan være bange for at mikse farver og mønstre. Bland løs!

© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Lige nu drømmer jeg om en rigtig stor Fun-lampe af Verner Panton for Verpan.

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Jeg forsøger at tænke mere langsigtet, når jeg køber noget, men måske bliver nogle second hand-fund byttet ud som fx lysestager og andet nips.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Vi skal tapetsere vores lille gæsterum i Brer Rabbit af William Morris.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Fotogtafen @fanny_hanssons har en fantastisk fornemmelse for farver og materialer.

Og så elsker jeg også @rachelemilia

© @saramargaretah