"Jeg starter med, hvordan noget føles, snarere end hvordan det ser ud"

Hendes Instagram er én stor inspirationskilde for mange interiørelskere, og det er med god grund, for universet er drømmende, æstetisk og smukt hos svenske Sofia.

© @sofia_wood

I en forstad til Stockholm bor 34-årige Sofia Wood med sin mand Andreas og deres tre børn.

Familien på fem bor i en lejlighed på bare 90 kvm fyldt med stemning, farver og referencer til svundne tider.

Sofia er en kvinde med mange jern i ilden. Ved siden af sin smukke instagram-profil har hun skrevet en kogebog samtidig med at hun også driver en blog i eget navn og en ugentlig podcast med fokus på interiør.

Fælles for alle kanaler er hendes genkendelige æstetiske signatur og interessen for mad, indretning og kultur.

Læn dig tilbage og nyd roen, mens du lader dig inspirere af Sofias drømmende hverdagsunivers med alt, hvad dertil hører af afslappende indretning og appetitvækkende serveringer.

© @sofia_wood
© @sofia_wood
© @sofia_wood

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

Jeg synes, at en af de bedste ting ved Instagram er al den inspiration, du finder der, især inden for indretning og mad, og det er også målet med min profil at inspirere. Et dejligt, venligt og inspirerende sted for det gode og smukke i livet.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber og tror, at folk opfatter vores hjem som hjemligt, farverigt, afslappende og varmt. Jeg vil også have, at den skal føles personlig og selv er jeg mere interesseret i stil end trends.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Alt det legetøj, der er i hjørnerne haha!

© @sofia_wood
© @sofia_wood
© @sofia_wood
© @sofia_wood

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Den vigtigste ting for mig er følelsen af afslapning, velvære og harmoni. Det vil sige alt fra taktile, smukke materialer, tekstiler og farveskalaer. Jeg starter med, hvordan noget føles snarere end hvordan det ser ud.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning - vær gerne helt konkret i forhold til en person, sted eller lign.?

Jeg er meget inspireret af boheme, bløde farverige, klassiske og blomsterhuse i det engelske landskab. Min favorit er dekoratøren Ben Pentreath og hans mand gartneren Charlie McCormicks hjem i Dorset.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Jeg har købt meget flot keramik og gammel svensk tin fra 1930'erne og 1940'erne på loppemarkeder denne sommer!

Hvad er dit bedste indretningstip på budget - udover at male en væg, som mange svarer ;)?

Køb ikke noget nyt, men find alt på loppemarkeder, i genbruger, på auktion og i antikvitetsbutikker. Der er altid de fineste ting, du får noget, der er unikt, det er overkommeligt i pris og miljøvenligt.

© @sofia_wood
© @sofia_wood
© @sofia_wood

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

At næsten alle der kommer ind i døren her hjemme siger, at det er så roligt og harmonisk, og at jeg selv føler en stærk følelse af tilfredshed og hygge, hver gang jeg sætter nøglen i døren.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Jeg får mange spørgsmål om farvekoder for alle de farver, vi har hjemme, især den vand-blå, hvor vi har malet stuen, som har NCS-koden S3010-B70G.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

Jeg får mange spørgsmål omkring indretning, hvor folk er bekymrede for at begå fejl og om hvornår noget er "rigtigt". Jeg tror, at hvis du lader dit hjem vokse i fred og ro og lytter til din mavefølelse, vil det næsten altid være rigtigt. Gå ud fra hvad du selv kan lide og indret med dig som du kan lide det over længere tid og lav ikke om for ofte.

© @sofia_wood
© @sofia_wood
© @sofia_wood
© @sofia_wood

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Jeg leder altid efter kunst, helst skulpturer. Smukke krystalvaser kunne jeg have så mange af.

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Vores daybed af Axel Einar Hjorth og den store bogreol, vi har i stuen, som er arvestykker fra min bedstefar. Og så forhåbentlig vores store violin ficus, som vi har haft i fem år nu.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme? (kan være et DIY-projekt, en tendens, du vil inddrage, eller noget helt tredje.)

Jeg vil gerne bytte vores sofabord ud med en stor lav ottoman og style den med en stor bakke og masser af bøger. På nuværende tidspunkt har vi Fontana Artes Tavolo con Route sofabordet, og det kunne jeg godt tænke mig at skifte ud.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Foruden Ben og Charlie, der har @benpentreath og @mccormickcharlie, er jeg fuldstændig besat af Gabby Deeming fra House & Garden, der også har sit eget brand Day Dress, hendes konto hedder @gaboushk.