"Jeg vil vise, at ting ikke altid behøver at koste en formue"

Ainas hjem er en perle af personlighed, der demonstrerer, hvordan brun velour, diskokugler og b(r)yster faktisk er ret god smag.

https://www.instagram.com/apartmentaffairs/
© @apartmentaffairs

I en cool loftlejlighed i Oslo bor den 30-årige interiørdesigner Aina Eide sammen med sin kæreste og hunden Theo. Efter i mange år at have boet til leje var købet af lejligheden en længe ventet chance for at give fuldt los med indretningen.

Og det må man sige, Aina har gjort.

Det skønne hjem bugner af kuriositeter, der er balanceret i et cool udtryk med en diskokugle i centrum, gamle byster, en Barbie-pink entré og provokerende fotokunst på væggene.

Aina deler sit hjem og sin unikke sans for indretning via profilen @apartmentaffairs - lær hende bedre at kende her og bliv mere modig på din egen indretning.

@apartmentaffairs
© @apartmentaffairs
@apartmentaffairs
© @apartmentaffairs
© @apartmentaffairs
© @apartmentaffairs

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Instagram-profilen blev oprettet som et resultat af endelig at få frie tøjler i mit hjem, efter at have lejet et hjem i et par år. Endelig kunne jeg hænge, hvad jeg ville på væggene, og lade kreativiteten få frit spil uden at skulle være opmærksom på andre (undtagen min stakkels samboer, der hænger på mine ideer).

Formålet er, at min profil skal inspirere andre til at lege mere med interiøret og ikke være så optaget af regler. Jeg vil også vise, at du kan finde gode løsninger på budget, og at ting ikke altid behøver at koste en formue.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, at folk vil være glade for at komme ind i lejligheden, og at de, der kender os, genkender vores personlighed i indretningen.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Jeg håber, at folk overser, at jeg ikke har fået malet væggene, da jeg flyttede ind. Vi fik travlt med overtagelsen og startede direkte med indretningen. Du skal se nøje for at finde de små pletter, men det er altid noget, jeg ser og føler.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Efter at have afdækket rummets funktion prøver jeg at tænke på spændingen og dynamikken i det æstetiske. Det harmonerer ikke altid perfekt, og det er altid sjovt med en overraskelse.

© @apartmentaffairs
© @apartmentaffairs
© @apartmentaffairs
@apartmentaffairs
© @apartmentaffairs
@apartmentaffairs
© @apartmentaffairs
@apartmentaffairs
© @apartmentaffairs
@apartmentaffairs
© @apartmentaffairs

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg køber alt for mange boligmagasiner, da jeg synes, det har charme at læse et trykt magasin og ikke altid bare scrolle på skærmen. Og jeg elsker boligreportager! Jeg blæses omkuld af den spanske Patricia Bustos' fantastiske design. Hun er legesyg og futuristisk i sin stil og sætter pastelfarver sammen på magiske vis.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Den sidste ting, jeg har købt til mit hjem, er de to store Hovet-spejle fra Ikea. Jeg har ledt efter store spejle i lang tid og var meget glad, da jeg fandt så store spejle med rent og pænt design hos budgetgiganten.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Kan du lave det selv? I stedet for at bruge en masse penge på natborde og spisestole, lavede jeg mine egne varianter med Ikea-hacks. Ingen har en magen til og pengepungen er glad!

Hvad er du mest glad for/stolt af i dit hjem?

Det var uden tvivl udsigten, der overbeviste mig, da vi kiggede efter lejlighed. Jeg har for det meste boet med udsigt til naboen, så jeg nyder virkelig at stå i stuen og se ud over byen.

© @apartmentaffairs
@apartmentaffairs
© @apartmentaffairs
© @apartmentaffairs

Hvad får du mest kommentarer til i din indretning?

Diskokuglen har været en stor vinder i lang tid især på grund af det fine lysspil den laver i stuen, når solen skinner. Ellers får sofaen i gylden velour også opmærksomhed.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det kommer til indretning?

At man skal følge tendenser. De mest charmerende hjem er dem, der virkelig udstråler personligheden.

Hvis du ikke behøver at tænke på penge, hvad drømmer du om at eje et hjem?

Jeg har længe været meget fascineret af Togo-sofaerne, og gad godt have både sofa og lænestole i sort læder.

Er der noget i dit hjem, som du er sikker på, også vil være der om 10 år?

Mine skulpturer vil sandsynligvis følge mig i mange år fremover, hvis ikke hele mit liv. Alle er brugte, og nogle af dem har jeg arvet - de betyder meget for mig. Jeg bliver generelt ret knyttet til ting, så man vil ofte se, at jeg omgiver mig med de samme ting, men i nye sammenhænge.

Hvad er den næste ting, du vil smide dig selv hjemme?

Lige nu planlægger jeg at lave en slags barbord af et par mannequin-dukkeben, jeg har stående derhjemme. Overkroppen har fået til opgave at passe på sofakrogen, så nu er det på tide, at benene også får en funktion.

Derudover planlægger jeg at udskifte én stol af gangen ved spisebordet, med gamle designklassikere. Sådan at der til sidst vil være ti forskellige stole med hver historie rundt om bordet. Dette bliver et langsigtet projekt, og så har jeg altid noget at ønske mig til jul og fødselsdag.

Hvilke "oversete" eller små boligprofiler på Instagram følger du dig selv, som du synes fortjener lidt alarm?

@amoesgaard bruger de smukkeste pasteller i sin indretning og har mange spændende detaljer.

@lindagaaso er så god til at kombinere mørke farver og skabe smukke stemninger.

@pappenheimhuset er en drøm af en konto med smukt design og vidunderlige farver.