Køkkenalrummet er som en hule, og derfor bruger vi næsten ikke vores stue
Da Helle Grouleff og René Lund Jensen fandt en original københavner-lejlighed med mulighed for at skabe et hyggeligt køkkenalrum, slog de til på stedet.
Hyggeligt og personligt køkkenalrum
Her bor Helle (53), indehaver af butikken Alrum, og René (53), selvstændig It-konsulent.
Boligen er en 84 kvadratmeter stor lejlighed på Amager.
Nye, stilrene lejligheder skyder op i København. Alligevel faldt Helle Grouleff og René Lund Jensen for en ældre sag og købte den på stedet.
“Lejligheden har originale plankegulve. Rosetter i lofterne. Høje gulvpaneler og døre med udskæringer. Samtidig var planløsningen perfekt til, at vi kunne skabe det store køkkenalrum, som vi altid har drømt om. Netop dét afgjorde sagen,” fortæller Helle, der har interiørbutikken ‘Butik Alrum’. Parret rykkede ind i den 84 kvadratmeter store lejlighed på Amager og fik hurtigt sat deres eget præg på hjemmet. Det gamle køkken blev skiftet ud, og et par vægge blev revet ned for at skabe en mere åben planløsning og et køkkenalrum med plads til at leve.
“Vi elsker at lave mad, og naturligvis er vi her ved spisetid. Men vi er her også på alle mulige andre tidspunkter. Vi har indrettet rummet hyggeligt med puder på bænken, og belysning, der både kan være godt arbejdslys og hyggebelysning til sene aftener. Køkkenalrummet er som en hule, og derfor bruger vi næsten ikke vores stue,” griner Helle.
Køkkenalrummet får også al opmærksomheden, når Helle og René får gæster, og det forstår man godt, for Helle har skabt blikfang med en mørkegrøn væg, et staldvindue, fotografier, et vintagekøkkenskab og en samling af lækker keramik.
“Vi valgte et helt hvidt køkken, da de neutrale elementer gør det nemmere at ændre udtrykket, hvis vi får lyst til det. Så selv om selve køkkenet er meget almindeligt, har vi gjort det til vores helt eget,” siger hun.
BILLEDE Helle har indrettet spisepladsen så hyggeligt, at du slet ikke har lyst til at rejse dig. Den lange bænk er polstret med bløde skind fra The Organic Sheep og puder fra Ferm Living. Uret er fra LoveWood.
IDE Har du et ældre bord? En gang ny lak kan gøre underværker.

Fund fra både genbrug og rejser
Helle indretter efter en hård regel om, at hvis en ting ikke er blevet rørt i et halvt år, ryger den på loppemarked. Og det er sjældent, hun fortryder.
“Jeg holder af at bo enkelt. Ofte bor man med så mange ting, der er ligegyldige. Vi har droslet ned i forhold til før, og hvis noget ikke kan være her, så er det ud,” fortæller hun.
Trods de skrappe krav, er parrets hjem fyldt med personlighed.
“De ting, der betyder allermest for mig, er vores samling af buddha-figurer og forskellige symboler fra vores rejser i Indien, Burma, Nepal og Marokko. Det er ofte religiøse motiver, jeg falder for, uden at jeg selv er religiøs,” siger Helle.
Stuen er hyggeligt indrettet med en lys sofa fra Ikea, PK-sofabord fra Fritz Hansen og en messing gulvlampe fra et loppemarked. Hylderne er fundet i en venindes sommmerhus. ‘Nagel’-stagerne fås hos Sacre Coeur.
BILLEDE Spisebordet og rullebordet er et par af Helles mange genbrugsfund. Stolene er derimod fra Carl Hansen & Søn.

Personlig billedevæg
Billedevæggen i køkkenalrummet er fyldt med personlige minder som rejsefotos, børnetegninger og værker, Helle selv har lavet.

Flaskegrøn væg og vintage
Parret har givet det enkle, hvide køkken fra Svane liv og charme med grønne planter, rå væglamper fra La Lampe Gras, et staldvindue, en flaskegrøn væg og et vintagekøkkenskab, der er blevet bejdset brunt.

Lyst og rigtig hyggeligt
Helle og René rev et par vægge ned og skabte det hyggelige køkkenalrum, de altid havde drømt om.

Fabriksvindue giver lys
IDE Sæt et fabriksvindue i væggen, så du får dagslys fra begge sider.

Grønne planter giver liv
Diverse grønne planter pryder vindueskarmen i køkkenalrummet.

Stue med fund og personlighed
Stuen er hyggeligt indrettet med en lys sofa fra Ikea, PK-sofabord fra Fritz Hansen og en messing gulvlampe fra et loppemarked. Hylderne er fundet i en venindes sommmerhus. ‘Nagel’-stagerne fås hos Sacre Coeur.

Rejseminder giver liv og historie
Her på hylderne står Helles kæreste eje: en samling af rejsefund fra blandt andet Indien, Nepal og Marokko.

Kvinden bag interiørbutikken ‘Butik Alrum’
HELLES FAVORITITEM
“Keramikken, der står i det gamle køkkenskab. Jeg er vild med farverne, den fine glasur, og at nogen har hånddrejet hver ting.”
HELLES BEDSTE MAKEOVERTIP
“Jeg maler hver gang, jeg får lyst til en ny farve. Jeg maler ofte, uden min mand ved det, men jeg er også indstillet på at male om, hvis han ikke kan lide farven, når han kommer hjem.”

Lys entré med detaljer
IDE Giv dit entrémøbel et personligt look ved at beklæde den med smukke, gamle gulvbrædder.

Blåt soveværelse
Helle har altid haft blå i soveværelset, og lige nu er hun vild med mørkeblå. Væglampen er fra Luxo, skoskabene fra Ikea og sengetæppet fra Algan, som fås i butikken Alrum.

Praktisk opbevaring
Praktiske bokse fra Ikea holder styr på grejet i hjemmekontoret. Klemmen er fra House Doctor.
3 TIPS TIL MERE OPBEVARING
1. Indret med skoskabe. De fylder ikke så meget, og de er også praktiske til opbevaring af andre ting ud over sko.
2. Lav en stor skabsvæg fra gulv til loft, hvor lågerne er samme farve som væggen, fx hvid. Det giver diskret opbevaring, hvor du har udnyttet hver en centimeter. Og alt, der ikke kan være derinde, det skal ud. Sælg dine gamle sager på loppemarkeder, eller giv dem væk.
3. Gå efter møbler med flere funktioner eller møbler med mulighed for at skabe flere funktioner, fx en bænk, hvor du har skuffer og kasser under.

Vindue i gangen giver lys
Helle og René har sat et vindue i væggen mellem entréen og køkkenet, så der er lys fra begge sider. Plakat fra Butik Alrum og pendel fra Asger BC.

Lille hjemmekontor
Parret har indrettet en lille skriveplads af to bukke fra Ikea og en hvidlakeret mdf-plade. Stolen er en 40 år gammel Kevi, som er er ombetrukket. Bordlampen er fra Ikea.
TIP Skal du have kontor i soveværelset? Gå efter mindre, lette møbler, og overvej at dele rummet i to med en reol, så du stadig bevarer en sovezone.
Artiklen er første gang publiceret 23. februar 2017.
