Kom med bagom kameraet hos en af Danmarks mest populære instagrammere
25.000 følger du med hos Sofie Amalie, når hun deler billeder fra sin smagfulde og personlige indretning.
Bag om instagramprofilen @thusthefuss
Som noget helt nyt i Bolig Magasinet-regi, går vi bag om vores favoritprofiler på Instagram og træder et skridt tættere på personen og tankerne bag nogle af de billeder, vi elsker mest i vores feed.
I denne måned har vi besøgt Sofie Amalie, som bor med sin kæreste på Frederiksberg og venter deres første barn til maj, startede @thusthefuss i 2016, efter parret havde istandsat deres første lejlighed sammen.
Instagram havde været en stor inspirationskilde undervejs, og de mange timer Sofie Amalie havde brugt på at researche og få kreative idéer i processen, havde hun lyst til at dele, fordi hun håbede, det kunne inspirere andre. I dag har hun over 25.000 følgere.
Hvilket er dit mest likede motiv?
– Vores stue med den bolsjestribede lampe, skarpt forfulgt af badeværelset med det gule loft. Det gule loft er også det absolut mest gemte motiv. Jeg tænker, at det er fordi, det er en relativt nem lille idé, som har stor effekt.
Har du selv et favoritmotiv?
– Når Instagram og interiør er din hobby, så er godt lys din bedste ven, og derfor er de lyseblå stuer, der hvor jeg bedst kan lege med vinkler og styling.
Hvad tænker du over, når du fotograferer dit hjem til Instagram?
– Variation. Man vil jo gerne blive ved med at være relevant og interessant for dem, der følger med. Hel- digvis kommer fornyelsen helt naturligt - da jeg både med og uden Instagram er den rastløse indretnings- type, som altid har et nyt, lille projekt i ærmet.
Hvor meget tid bruger du på din profil?
– Det er svært at sige. Instagram er en tidsrøver, men det svarer nok til et godt lille fritidsjob på 10-15 timer om ugen, når jeg både skal style, fotografere, redigere, svare på beskeder og kommentarer, og så generelt holde sig opdateret og selv blive inspireret.
Hvor mange billeder tager du for det ene, der kommer på Instagram?
– Jeg tager nok 15-20 stykker, redigerer to-tre stykker og vælger så et endeligt.
Hvordan ser der ud i dit hjem uden for profilen?
– Den kedelige, sande historie er, at jeg faktisk slap- per allerbedst af, når her er rent og ryddeligt. Men jeg øver mig i at rydde lidt mindre op, for jeg synes også, det er dejligt befriende, når jeg besøger ven- ner, som er lidt mere laissez faire med den slags.
Hvilke profiler er dine egne favoritter til at få boliginspiration?
– @idestrup, @cathdelichtenberg og @celinehallas gør det altid så smukt. Men finske @maiju_saw, @sedselroug og @tanjagotthardsen har også alle tre inspireret mig på hver deres måde.
PÅ BILLEDET Den store plakat af kunstneren Josep Guinovart er fundet på et lopparmarked, mens litografiet er af Farshad Farzankia. Sofaen fra Eilersen er købt brugt. Marmorbordet er fra Fritz Hansen, mens stolen er fra et slovensk mærke, Rex Kralj, som parret faldt over ved et tilfælde. Pudebetrækkene er fra H&M Home. Lige nu leder Sofie Amalie efter noget blåt til stuen.
PÅ BILLEDET Sofie Amalie kan godt lide, at enkelte, stærke farver spreder sig i rummet, uden at det bliver et egentligt farvetema. Papirklippet til højre er af Little Detroit, og klinikbordet bag døren er fundet på Dba.dk.
Vidste du... at da Sofie Amalie og hendes kæreste netop var blevet færdige med at renovere deres første fælles lejlighed, blev de tilbudt en ny og større i samme forening. “Drømmelejligheden” skulle dog totalrenoveres, men de var ikke i tvivl. Re- noveringsprocessen tog otte måneder, og i fem af dem havde de hverken bad eller køkken. Al- ligevel er Sofie Amalie glad for at have kunnet sætte sit eget præg på hver en centimeter.
PÅ BILLEDET Den røde taburet var et loppefund til en 20’er og var egentlig hvid, men Sofie Amalie malede den rød. Maleriet er malet af hendes kærestes moster, kurvene er fra Lillerød og lampen fra Louise Roe.
PASTEL- OG PRIMÆRFARVER
– Jeg kan godt lide blandingen af pastelfarver på store flader og kraftige primærfarver på møbler og kunst. Det giver et sjovt samspil. Nogle synes måske, at det er modigt med lyseblå vægge i stuen, men jeg synes, det giver kulør og stadig er neutralt, og så kan man skrue op andre steder. På det seneste er jeg blevet mere glad for kraftig solgul, stærk blå og rød.
PERSONLIG (GENBRUGS)KUNST
– Jeg er mest til farverig kunst, og man finder intet sort-hvidt eller minimalistisk på vores vægge. Vi køber gerne kunst og plakater på loppemarkeder eller på online-auktioner, og vi bruger meget tid på det, så det bliver personligt. Jeg ville ikke sætte mig ned bare og shoppe nyt til væggen. Jeg skifter ikke så meget ud i vores kunst, men jeg bytter til gengæld tit rundt på det for at skabe nye sammensætninger.
MASSER AF FORNYELSE
– I modsætning til kunsten skifter jeg en del ud i vores møbler, fordi jeg godt kan lide at købe ting brugt. Det er en hobby, der kræver, at jeg også sælger nogle ting. Dog er vi ved at have lidt for mange stole, men der findes så mange pæne. Samtidig er jeg vild med at flytte rundt på ting, og jeg flytter rundt på noget i hvert fald hver uge. Det er en nem måde at skabe et nyt udtryk og fine, nye stilleben. Jeg har netop skiftet alle be- trækkene på sofapuderne, for at få nye farver ind.
MODSPIL I MATERIALER
– Jeg kan godt lide en blanding af alle mulige materialer. I vores stue er sofaen i bredriftlet fløj, sofabordet af marmor og lænestolen af træ. Der skal være modspil i form af noget varmt og noget koldt samt stramme linjer over for noget blødt. Jeg kan ikke lide, når det bliver for stilrent.
PÅ BILLEDET Spisebordet er et gammelt ‘A826’-bord fra Fritz Hansen, købt brugt. De sorte stole er fra Please wait to be seated, og ‘Syver’-stolene fra Fritz Hansen. Litografiet af Helle Thorborg er købt i Kirkens Korshær, mens den store plakat er en vintage-Tom Wesselmann købt i Tokyo. Parret måtte klippe plakaten til i lufthavnen, så den målte under en meter. Lampen over bordet er fra Louis Poulsen. Den høje plante er en Strelitzia nicolai fra Plantkbh. Keramikvasen er fra et loppemarked i Frankrig, og pindsvinevasen og keramikskålen er fundet brugt.
Vægfarve ‘Svalsjø’ fra Jotun
PÅ BILLEDET Parret har fået lavet en stor snedkerreol til både bøger og fund i fine, afstemte farver.
PÅ BILLEDET I køkkenet er der sat snedkerlavede fronter på Ikea-kabinetter. Taburetten er et arvestykke fra Sofie Amalies bedstemor, ligesom krystalvasen. Plakaten på væggen er af HuskMitNavn, og på gulvet står et fund fra Lauritz.com.
PÅ BILLEDET Parret er i gang med at indrette et kombinet børne- og arbejdsværelse. Plakaterne er fra Juniqe, taburetten fra Fritz Hansen, og skrivebordet er et Børge Mogensen-skole- bord fundet på Dba.dk. Den blå vase er en finsk ‘Tornado’-vase, også fra Dba.dk.
PÅ BILLEDET Sofie Amalie og hendes kæreste tog et sikkert valg på badeværelset. Dog skulle der lidt spræl ind, og derfor blev loftet solskinsgult.
PÅ BILLEDET Hattehylden stammer fra Sofie Amalies tiptipoldemor. Bænken er fransk.