Lindas mission om at skabe et hjem, der ikke ligner naboens, er i den grad lykkes

Linda og kæresten flyttede ind i deres store lejlighed for snart et år siden, og siden har Linda brut en stor del af tiden på at skabe stilen.

@lindagaaso
© @lindagaaso

I Oslo bor 35-årige Linda Gaasø med sin kæreste, Mads, i en 90 kvm stor lejlighed fra 1890.

Parret flyttede ind i slutningen af januar, og siden har Linda brugt en stor del af tiden på at indrette et skønt og farverigt hjem til dem. Til daglig leder Linda trappefabrikken Fagtrap, som blev startet af hendes far tilbage i 1986 og generelt interesserer hun sig for alt interiørrelateret - ikke kun trapperne.

Linda har gennem flere år fundet inspiration til sin kulørte, personlige indretning på Instagram, og i starten af dette år begyndte hun selv at dele farverige billeder fra sit eget hjem. Følg hende på profilen @lindagaaso og lær hende bedre at kende her.

@lindagaaso
© @lindagaaso
@lindagaaso
© @lindagaaso

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den? Jeg finder selv så meget inspiration på Instagram, og jeg håber, at jeg med min Instagtamprofil kan inspirere flere til at bruge farver og ikke kun tage de "sikre valg" i indretningen.

Derudover har Instagram et meget unikt interiørmiljø, og dét at lære andre at kende derigennem giver mig enormt meget.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem? Jeg håber, at folk tænker, at det er et personligt hjem med flotte farver sammen med interiør, som giver en hjemlig og indbydende atmosfære. Og at det er et hjem, som ikke ligner naboens eller alle andres.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til? Støv. Det er ikke til at undgå, når man har en del nips og mørke overflader.

@lindagaaso
© @lindagaaso
@lindagaaso
© @lindagaaso

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum? Jeg forsøger at tænke på helheden, og at rummet skal være både funktionelt og æstetisk smukt. Det skal ikke være overfyldt, men heller ikke spartansk.

Jeg vil ærligt indrømme, at jeg bruger lang tid på detaljerne i et rum, før jeg synes, det er helt færdigt, og jeg flytter gerne tingene 2-4 gange, før det finder den rette plads. Det er vigtigt at føle sig til rette og tage sig tiden til at finde den rette indretning. Det er også nødvendigt, hvis du vil undgå fejlkøb.

I lejligheden startede jeg med at vælge en farvepalette for alle rum. Bagefter gik jeg i gang med at finde store ting som møbler og gaderobe, og til sidste fandt jeg mindre møbler og andre interiørelementer.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning Jeg finder mest inspiration på Instagram hos profiler med personlige hjem. Jeg kan godt lide mange forskellige stilarter, men jeg kunne aldrig selv bo i eksempelvis et minimalistisk hjem. Jeg læser også interiørmagasiner både på print og online.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet? En lille kommode til gangen til vanter, halstørklæder og lignende. Behovet har vist sig, nu vinteren er på vej.

@lindagaaso
@lindagaaso
© @lindagaaso

Hvad er dit bedste indretningstip på budget Finn.no (svarer til Dba.dk, red.), Tise (svarer til Trendsales, red.) og genbrug er selvfølgelig en budgetvenlig måde at indrette et hjem på. Ellers kan man til tider finde fine og billige interiørelementer hos Lagerhaus (svensk brand, red.), Søstrene Grene, H&M Home samt andre interiørsider som Jotex, Ellos og så videre.

Det handler også om at opgradere eller ændre udtrykket på eksisterende møbler med spraymaling, maling eller kontaktplast. Det er en god idé at finde inspiration på Instagram, før du går i gang. Der er mange DIY-tips derude. Andre gange kan omrokering af eksisterende møbler og nips gøre hele forskellen.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem? Jeg er meget glad for, hvordan stuen og spisestuen hænger sammen og skaber en dejlig atmosfære.

Det var lidt af et sats med den mørkeblå farve på væggene i stuen og med de ellers farverige møbler, mens spisestuen er i brune nuancer og mere tone i tone. Jeg synes, at kombinationen giver en virkelig fin og varm stemning og skaber rum, som er gode at opholde sig i. Det er særligt vigtigt, når vi går vintermørket i møde og tilbringer meget tid hjemme.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning? Generelt er det brugen af farver i lejligheden, som går igen, og som mange ser ud til godt at kunne lide - det er jo virkelig dejligt. Garderobeløsningen i soveværelset har jeg også fået mange spørgsmål til. Det er et Ikea hack og gør, at vi får udnyttet pladsen fra gulv til loft på tre meter.

@lindagaaso
© @lindagaaso
@lindagaaso
© @lindagaaso

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning? At alt skal være så stringent, eller at man skal følge en særlig stilretning slavisk, for at det er pænt. At man ikke kan lege med tekstiler, farver, materialer eller mønstre på grund af størrelsen på rummet/lejligheden/huset, eller man er bange for, det bliver kedeligt. Det er jo virkelig det personlige, der skaber hjemmet, og jeg vil derfor opfordre alle til at tænke mindre på tendenser og i stedet indrette med genstande, interiør og møbler, som gør DIG glad.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen? Der er egentlig ikke nogen specifik ting, jeg drømmer om at eje (måske med undtagelse af et stort billede af Jannecke Sanne Normann).

Men jeg kunne godt tænke mig at at gøre noget ved badeværelset, som blev renoveret af den forrige ejer i 2017. Jeg ville tage helt andre farve- og detaljevalg og kørt en mere spa-agtig vibe i stedet for det hvide og kedelige, der er nu. Jeg ville også ændre på planløsningen, så der både var blads til bruser og badekar.

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år? Uh, det er svært at sige. Muligvis spisebordet. Bordet er af et helt træstykke fra Bali, så det er helt unikt. Det kan jo også bruges som køkkenbord, når vi evt. får plads til det.

@lindagaaso
@lindagaaso
© @lindagaaso
@lindagaaso
© @lindagaaso

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme? At få styr på de sidste detaljer til vores soveværelse. Vi mangler en sengegavl, som nok bliver et DIY-projekt, da det ikke er så nemt at finde en, der passer til en 210x210 seng, som ikke er for dyr og samtidig ser ud, som vi gerne vil have den. Vi mangler også nye natborde og en lækker sengebænk til opbevaring af sengetøj og så videre.

Det er også højt på prioriteringslisten at få gjort kontoret/gæsteværelset færdigt.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm? Uh, jeg mar mange favoritter, men nogle farveglade og fine profiler, jeg virkelig godt kan lide er @huset_i_djupviken, @pappenheimhuset og @siljejanettjorum.

@lindagaaso
© @lindagaaso
@lindagaaso
© @lindagaaso