Malene har renoveret sig til drømmehjemmet: "Den største udfordring har ofte været økonomien"

De færreste undgår at gå på kompromis, når de skal renovere. Det gælder også for Malene og familien, der har været igang i 3 år, men snart er i mål. Kompromis eller ej... Vi er vilde med resultatet!

© @londogmussehuset

For at få råd til den helt store renovering af deres 200 kvm lejlighed på Vesterbro har Malene Bæksgaard og kæresten Jeppe måttet prioritere.

Pengene er sparet ved at bygge selv og gå på jagt efter loppefund, og det har gjort det muligt at indfri flere af de store drømme. Resultatet er prikket, pastelfarvet og helt perfekt!

Vi er vilde med det - og derfor starter vi vores helt nye format "Bolig Magasinets Instafavorit" med netop Malenes betagende hjem, som hun viser frem på profilen @londogmussehuset.

londogmussehuset

Malene er 34 år og production manager hos Envii. Hun bor sammen med sin kæreste Jeppe og deres to børn, Hugo og Sonja. Familien bor i en andelslejlighed på Vesterbro i København på 200 kvadratmeter, som de har gennemrenoveret de seneste tre år.

© @londogmussehuset

Kan du begynde med at beskrive din indretningsstil med 3 ord:

 • Hjemlig, farverig og med et twist af sjove detaljer.

Hvad er din indretningsstrategi?

 • Jeg har egentlig ikke nogen speciel strategi. Jeg indretter meget ud fra de møbler vi har, eller som jeg forelsker mig i og får det hele til at passe sammen. Umiddelbart er det vigtigt for mig, det hele ikke bliver for fint, og man gerne må kunne se, at vi også er en familie på fire med to små børn, der bor der.
Gråt køkken

Malene og Jeppe har valgt et køkken fra Invita med Quooker-armartur og vask i messing. Lamperne er fra Silvan og vægfarven hedder ‘Transparent Pink' og er fra Jotun.

© @londogmussehuset
Billedvæg

Spisebordet har Malenes kæreste, Jeppe, selv lavet. Lamperne er fra Ikea, billeder fra Office.Banana, Skagerak, Junique, Designmuseum Danmark og Clara Selina Bach. Vægfarven er ‘Frozen' fra Sadolin.

© @londogmussehuset

På den hjemmelavede reol har Malene blandt andet to loppefunds-vaser. Den lyserøde er købt på et loppemarked i Beijing, og den hvidmønstrede er købt i genbrugsbutik.

© @londogmussehuset

Hvor meget bruger du på boligrelaterede køb om måneden?

 • Det svinger rigtig meget. Vi har haft lejligheden i snart tre år og har i hele perioden gennemrenoveret den rum for rum, så vores boligkonto har helt klart været presset til det yderste de sidste par år. Nu er de dyre poster dog ved at være på plads – og jeg bruger nok ca. 500 kr. på boligen om måneden. Men det varierer som sagt rigtig meget.

Hvordan fik du din nuværende bolig?

 • Vi boede i andelsforeningen, og da vores nuværende lejlighed blev sat til salg, var vi så heldige, at vi stod øverst på den interne venteliste.

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

 • Godt spørgsmål. Umiddelbart har jeg ikke noget super specielt, men jeg har nok mere prikket og lyserødt end de fleste har. Heldigvis er min kæreste meget overbærende, når jeg endnu en gang kommer slæbende hjem med en lyserøde kande eller en prikket kop, som vi ikke kunne undvære i lejligheden.

Malene har fået CH46-stolen fra Wegner af hendes mormor.

© @londogmussehuset

Reolen er hjemmebygget, sofaen er fra Sofacompany, den prikkede pude er fra Habiba og sofabordet er fra Bolia.

© @londogmussehuset
© @londogmussehuset

Billeder er fra Fabrik og den grønne vægfarve er ‘Pale Linen' fra Jotun.

© @londogmussehuset

Hvad er det bedste tip, du har fået eller læst om indretning?

 • At god stil nødvendigvis ikke er lig med mange penge – og at selvom noget ser fuldstændig fantastisk ud hos andre, så er det bare ikke sikkert, det passer ind hos dig. Det prøver jeg at huske på, når tidens tendenser hiver for meget fat i mig – og det gælder egentlig både indretning, mode og alle andre Instagram-darlings.

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

 • Det må være mit hyggespot i sofaen, hvor jeg kan sidde og nyde view’et over mod vores indbyggede reol i stuen. Jeppe har selv bygget hele reolen af MDF plader, og jeg elsker alle detaljerne ved den og åbningen ud mod vores spisestue.

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på?

 • Det løb op i lidt mere end 1.000 kr. – men mit seneste boligkøb var en vintage rød Vico Magistretti Carimate stol, som jeg knuselsker.

Hvilket møbel er du gladest for?

 • Min nye røde stol rangerer højt på listen – men min Wegner CH46 har en helt speciel plads i mit hjerte, da min kære bedstemor har foræret mig den. Hun har selv fundet den på en losseplads i tidernes morgen, og jeg elsker historien om, hvordan hun tvang min bedstefar til at få plads til den på vej hjem i bilen, også selvom han ikke mente de havde brug for flere stole.

Fra entréen er der kig hele vejen ind til køkkenet.

© @londogmussehuset

Vintagestolen fra Magistretti Carimate er Malenes seneste køb.

© @londogmussehuset

Malene har købt vitrineskabet på DBA og malet den i Jotuns lysegule ‘Light'. Keramikken er blandt andet fra Burnt and Glazed, Louise Roe, Damhus og Bottega Lavanda.

© @londogmussehuset
Lyserød vase

Kurv og vase er vintage, lampen er fra Floss og billedet fra Office.Banana. Skænken er købt på DBA.

© @londogmussehuset

Den fine lyserøde skammel er en gave fra Malenes kinesiske kollegaer og er købt på kinesisk eBay.

© @londogmussehuset
Blå reol

På børneværelset pryder ‘Light' fra Jotun på væggene.

© @londogmussehuset

Hvad har været den største indretningsudfordring - og hvordan har du løst den?

 • Der har været mange undervejs. Men vi har renoveret 200 kvadratmeter på knap 3 år og ville gerne i mål med de store rum forholdsvis hurtigt, da det ikke altid er lige let at renovere med to små børn. Derfor har den største udfordring ofte været at få økonomien til at slå til. Vi har valgt dyrere løsninger som en Quooker, fliser fra Marokk på badeværelset og et Vola armatur, da det var højt på ønskelisten – til gengæld er der også rigtig mange hjemmebyggede løsninger, genbrugslamper og mange ældre møbler, der har fået nyt liv og et billigt ansigtsløft for få midler.

Hvad er det næste du drømmer om at gøre eller købe til hjemmet?

 • Jeg drømmer om at sætte flueben ved de to sidste større opgaver derhjemme. At få fliser op i køkkenet og få færdiggjort kontor/gæsteværelset og i dette rum, drømmer jeg om, at Jeppe kan overtales til at få det smukke prikkede tapet fra Helen Blanche op. Jeg arbejder stadig på at overtale ham.

Køkkenet er fra Invita, mens bordpladen er fra JKSbordplade. Væggen er malet i farven 'Transparent Pink' fra Jotun.

© @londogmussehuset

Køkkendøren har fået en klat blå maling og pynter på fineste vis i køkkenet. Farven hedder 'Kilden' og er fra Jotun.

© @londogmussehuset
© @londogmussehuset

I køkkenet har familien fået lavet en væg beklædt med kork, som fungerer som én stor opslagstavle. Korken er købt hos Kork24.dk.

© @londogmussehuset
hvidt badeværelse

På badeværelset er der lagt fliser fra Marokk og HTH-skabene er med greb fra H. Skjalm P.

© @londogmussehuset

Badeværelsesdøren er lyserød - samme farve som entréen, det støder op til.

© @londogmussehuset

Hvem er din favorit på Instagram?

 • Jeg har så mange, jeg troligt følger med i for meget forskellig inspiration. Jeg elsker Sussie Frank for hendes evner til farver og er dybt forelsket i renoveringen af deres nye hus. Jeg kunne næsten finde på at spørge i foreningen om vi ikke skulle male trappeopgangen samme farve som hendes. Jeg er dog ikke sikker på, at den bliver godkendt af bestyrelsen.

Hvis du skulle bytte hjem med en anden, hvem skulle det så være?

 • Lige så meget som jeg elsker glade farver og dims i alle afskygninger, lige så meget elsker jeg det rolige univers hos femte.til.venstre – og nu hvor sommeren er her, ville jeg gerne bytte lejligheden ud med et lille byhus med udgang til egen have.
© @londogmussehuset
Lyserødt sengetøj

Vægfarven er ‘Cuppa Coffee' fra Dyrup. Lampen er fra Ikea, sengetøjet fra Juna.

© @londogmussehuset
© @londogmussehuset
Lyserød rosa entré

Entréen er malet i ‘Deco Pink' fra Jotun, og bænken er fra FDB Møbler.

© @londogmussehuset