- Man behøver ikke eje en herskabslejlighed eller kæmpe villa for at bo lækkert

Danicas Insta-profil har et stærkt følge, og missionen er blandt andet at vise, at en leje-bolig er et super udgangspunkt for lækker indretning.

© @danicachloedk

Denne uges instagrammer, Danica Chloe, som driver profilen af samme navn og bloggen https://danicachloe.dk/, har med sit flair for sammensætning af sarte pasteller og gode genbrugsfund fundet vejen til vores instahjerter, og hendes inspirerende og misundelsesværdige hjem giver os lyst til at tømme den lokale genbrug for alt, hvad der minder om pastel og gå amok på Dba.dk efter både nye og ældre designfund.

Danica bor på Islands Brygge i en 3-værelses lejlighed sammen med sin mand, Rasmus, og deres to børn, Sylvester og Nola.

Deres 98 kvadratmeter lejlighed danner ramme om et lyst og hyggeligt univers, hvor tapetet, farverne på væggen og de mest centrale møbler er valgt i nedtonede jordfarver, som skaber ro og hygge i hjemmet og en perfekt base. Det er først, når det kommer til pyntesager og nips, at der bliver skejet ud, og her er man ikke i tvivl om Danicas forkærlighed for farver - især pastellerne.

Læser du med her, kan du høre, hvad Danicas bedste indretningstip på budget er og se hendes farverige hjem, som du helt sikkert vil stjæle ideer fra.

© @danicachloedk

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Jeg ønsker at inspirere andre til at turde lidt mere - hvad end det er farver i boligen, garderoben eller de større livsvalg. Jeg ser ikke min profil som min. Det er en fælles platform for mine følgere og jeg, hvor jeg i den grad får lige så meget igen, som jeg sender ud. Jeg elsker Instagram og henter næsten al inspiration der. Især når det kommer til indretning og tendenser.

Det smukke marmor sofabord er fra Ox Denmarq.

© @danicachloedk

Reolen fra Muuto er sammensat, så den passer perfekt ind under udkigget til køkkenet og giver plads til en masse keramik og stager. Den lyseblå lampeskærm er fra Fabrek.

© @danicachloedk

Kig fra sofaen til vinduerne med gardiner fra Luxaflex og Albert-stolen, som Danica også har fundet på Dba.dk. I hjørnet hænger Radiohus-pendlen VL45 fra Louis Poulsen.

Den sarte farve på væggen er fra Jotun Lady og skaber en flot ramme om bænken fra Fdb møbler og den fine Le Klint lampe, som Danica har fundet brugt på dba.

© @danicachloedk

Bag halvvæggen i stuen gemmer køkkenet og spisestuen sig.

© @danicachloedk

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, de tænker, at man sagtens kan bo varmt og nydeligt, selvom man ikke har et pengetræ i haven. Jeg håber også, at det sætter nybyg og lejeboliger i lidt bedre lys. Man behøver ikke eje en herskabslejlighed eller kæmpe villa for at skabe en personlig og hyggelig indretning.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Tøjbunkerne i hjørnerne, plastiklegetøjet, standardkøkkenet, der hører med lejeboliger og det slidte trægulv.

Stolene er købt brugt på dba og er en limited edition-model fra &Tradition. Spejlet er fra Housedoctor, og lampen er fra Madebyhand.

© @danicachloedk

I spejlet bag spisebordet anes lidt af familiens hvide køkken.

Den lyserøde plakat fra Taisho passer godt ind i det pastelfarvede univers. Bakken er fundet i H&M Home.

© @danicachloedk

Reolen er fra Hay og på den står blandt andet sønnens keramikkreationer fra både børnehaven og Creative Space, vintage glas, kander, og foldekasser. Regnbuen er fra insta-profilen @flair_dk.

En masse farverigt keramik og porcelæn fra blandt andre Fabrek, Normann Copenhagen og Karensbord pryder de simple reoler fra Søstrene Grene.

© @danicachloedk

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

At der en rød (og rolig) tråd, når det kommer til de større investeringer. Selvom mange tror, at jeg altid går efter de modige farvevalg, så er jeg ret simpel, når det kommer til de større boliginvesteringer. Vægfarven skal være behagelig, de store møbler er i rolige farver, og jeg skejer faktisk slet ikke så meget ud, som man måske ville tro. Det er derimod nips, pynt og tekstiler, jeg altid går all in på. Mit sengetøj skal helst være farverigt. Det samme gælder plakater, stearinlys, vaser, lampeskærme osv.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg er ret vild med den tyske profil @frollein_herr. Hun formår at inkorporere farver, uden at det bliver for rodet. Af danske profiler er jeg især glad for @sedselroug og @polkenstudio. De er markant mere simple i deres udtryk end mig, men det inspirerer mig til at skabe en rolig base med mulighed for at skeje ud.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Tag bilen (eller bussen) og kør ud af byen. Find den nærmeste genbrugsbutik og gå amok i farverige lysestager, skæve vaser, gamle skamler og billige møbler. Mange af vores ting har jeg netop fundet i genbrugsbutikker, på DBA eller via de mange vintagebutikker på Instagram. Jeg elsker genbrugsjagten, at sætte det i stand og få det gjort til mit eget.

Danica var en af de heldige, der fik fat i to Stockholm-skabe fra Ikea og har valgt at sætte dem op mod et fint tapet fra Photowall Sweden på børnenes værelse.

På skabene står en vase er fra Kähler, og plakaterne er blandt andre fra Juniqe.

© @danicachloedk

Terrassen er indrettet med bambusmøbler fra Coop, puder fra Fabrek og et rundt gulvtæppe fra Søstrene Grene.

© @danicachloedk

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

De varme pastelfarver. Jo flere farver, jo bedre kan folk lide det. Derudover hitter vores soveværelset og de fine pastellys især. Vores “spisestue” med det runde bord og det store spejl kaster også altid mange kommentarer af sig.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

At vi har formået at skabe et hyggeligt og personligt samlingspunkt for en familie på fire, uden at vi drukner i ting i en treværelses lejlighed. Her er, trods de 98 m2, masser af plads, godt lys og god stemning. Det har taget mange år at finde vores stil, da vi ikke har kunne slå en væg ned eller lave nyt køkken, når vi havde lyst.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At man skal overveje det længe før, man prøver noget nyt. Sådan tænkte jeg også engang, men nu mærker jeg efter, hvad vi er til lige nu. Hvad er det værste der kan ske? At man skal male væggen om? Eller sælge en vase videre? Tag nogle flere chancer. Det er som regel, der magien opstår.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Den spanske stol. Gerne en brugt version med masser af patina. Eller et håndlavet italiensk marmorbord. Og gerne flere Murano-lamper. Jeg elsker alt italiensk, og drømmene er mange.

Her er der ekstra knald på pastelpaletten, hvor de snoede lys fra Fabrek står smukt i de forskelligfarvede stager, som er fundet brugt. De to krystalstager er fra Hübsch, og reolen er String.

© @danicachloedk

Også i soveværelset er der sneget sig fine pastelfarver ind. Plakaterne er fra Junique, Taisho og Papercollective, og det falmede orange sengesæt er fra Juna. Lampen er fundet ved Tronsgaard interior.

© @danicachloedk

Danica har fundet en smart løsning til at skabe ro i soveværelset, hvor et gulvlangt gardin fra H&M Home erstatter skabslåger foran garderoben.

© @danicachloedk

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

I sidste uge klikkede jeg endelig den Le Klint 375 bordlampe hjem, som jeg har sukket efter i flere år.

Jeg gik også lidt amok hos karensbord.dk, der har det lækreste sortiment af genbrugs-pastelfund. Sidst men ikke mindst har vi endelig fået gardiner op. Det har gjort en verden til forskel.

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Ja, vores sofabord i marmor, Albert stolen jeg fandt brugt på DBA til 500 kr. og vores Muuto Stacked reol er her 100% stadig til den tid.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg overvejer virkelig at gøre noget ved vores gulve, men fordi vi bor til leje, er vi nødt til at være kreative. Enten et tæppeprojekt med bløde tæpper flere steder i stuen, eller også overvejer vi at lægge noget pænt vinyl ovenpå trægulvet, som kan fjernes, hvis vi skulle flytte en dag.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg er ret glad for @detlillesorte, som vi havde fornøjelsen af at bo i tilbage i juni, @kystland som emmer af ro og natur og ikke mindst @tinnekierhome for sin varme, personlige indretning.