"Man kan godt indrette sig hyggeligt med få ting"

Og dét har Pernille Baastrup bestemt gjort! Hun lever fuldstændig op til udtrykket 'less is more', og hendes indretningsunivers på Instagram-profilen byder på smuk æstetik og masser af inspiration til simpel og stilfuld indretning.

© @pernillebaastrup

I den minimalistisk indrettede lejlighed på Østerbro bor den 35-årige Pernille Baastrup med sin kæreste, Kasper, og deres lille søn, Ivan, på knap 8 måneder.

Parret og sønnen har 96 gode kvm at bolte sig på, men til trods for at lejligheden byder på hele tre stuer en suite, har Pernille siden sin studietid skilt sig af med en masse overflødige ting i indretningen og blevet et perfekt eksempel på, at minimalisme sagtens kan være hyggeligt!

Lejligheden er indrettet med et miks af skønne designklassikere, varme jordfarver, kolde nuancer og et helt særligt møbel, som Pernille aldrig kommer til at skille sig af med.

Hele herligheden kan du se på Instagram-profilen @pernillebaastrup, hvor Pernille hyppigt deler ud af fine glimt fra den ultra stilrene lejlighed.

Spisestue hos @pernillebaastrup
© @pernillebaastrup
@pernillebaastrup
© @pernillebaastrup
Stue hos @pernillebaastrup
© @pernillebaastrup
Køkken hos @pernillebaastrup
© @pernillebaastrup

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den? Jeg har som de fleste studerende flyttet rigtig meget under mine studier og blev rigtig træt af at have for mange ting at flytte rundt på. Så jeg begyndte at rydde rigtig meget ud i mine ting og opdagede, at hver gang jeg skilte mig af med noget, blev glad og lettet. Jeg tror, det jeg gerne vil opnå med min profil er at give folk en forståelse for, at man godt kan indrette sig hyggeligt med få ting.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem? Jeg går egentlig ikke så meget op i, hvad andre folk tænker om mit hjem og min måde at indrette mig på. Det vigtigste for mig er at skabe et hjem, hvor jeg og min familie har det godt, og hvor vi kan finde ro.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum? Det må være rummets funktion. Hvad skal rummet kunne? Og så holder jeg gerne fokus på det, så der ikke lige pludselig sker for mange ting, som ender med at overstyre rummets egentlig formål.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning? Jeg får som så mange andre rigtig meget inspiration fra Instagram, jeg elsker at følge med hos bl.a. @juliewp, @sidsel.garsdal, @trinesblend, @mortilmernee og @asrosenvinge.

@pernillebaastrup
© @pernillebaastrup
@pernillebaastrup
© @pernillebaastrup
Soveværelse hos @pernillebaastrup
© @pernillebaastrup
Spisestue hos @pernillebaastrup
© @pernillebaastrup

Hvad er dit seneste køb til hjemmet? Jeg har købt et skab til mit badeværelse fra Ferm Living. Jeg har et meget lille badeværelse, sådan et rigtig københavner badeværelse, hvor man bader over toilettet. Det er altid en udfordring at skabe noget godt opbevaring i sådan et rum. Skabet passede bare perfekt i størrelsen, så jeg synes det var en rigtig god investering.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget? Mit aller bedste indretningstip er faktisk bare at rydde op og skille sig af med de ting, som ikke har nogen funktion i dit hjem eller betydning for dig.

Hvad er du allermest tilfreds med eller stolt af i dit hjem? Jeg elsker at åbne dørene om morgenen til mine stuer. Der kommer rigtig meget lys ind gennem de store vinduer, hvilket får lejligheden til at føles større, end den egentlig er.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning? Jeg får rigtig mange kommentarer for mine tre stuer en suite og bænken, som min bror har bygget.

@pernillebaastrup
© @pernillebaastrup
@pernillebaastrup
© @pernillebaastrup
@pernillebaastrup
© @pernillebaastrup
@pernillebaastrup
© @pernillebaastrup

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen? Jeg drømmer om at have koglen hængende over mit spisebord

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år? Jeg forsøger primært at indrette med med ting, som jeg er sikker på, har en lang levetid. Jeg elsker danske designklassikere, som eksempelvis min PH lampe over spisebordet og mine 7’er stole, som jeg er sikker på, vil følge mig, ligesom de har fulgt så mange andre gennem tiden. Et møbel som har særlig stor betydning er dog min bænk, som min bror overraskede mig med. Jeg havde længe snakket om, at jeg ønskede mig en bænk, og så byggede han en til mig. Den kommer helt sikker til at følge mig resten af livet.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme? Jeg skal have malet vores badeværelse. Det trænger virkelig til den helt store tur, men da vi også drømmer om hus og have en dag, nøjes vi i første omgang med at give det en gang maling.