“Man kan sagtens få et Ikea-køkken til at ligne en million”

Maria Harmuth og hendes mand Morten drømte om et dyrt snedkerkøkken, men fandt selv på en mere budgetvenlig løsning med et Ikea-hack. Både vi og Marias følgere er vilde med resultatet, som du aldrig ville gætte på var "den billige løsning".

Fransk landkøkken ikea
© @mariaharmuth

Med god planlægning, en bøtte maling, Ikea-moduler og et par veludvalgte, eksklusive elementer har Maria Harmuth og hendes mand, Morten, fået et fantastisk køkken i deres nyrenoverede Frederiksberg-lejlighed.

Foruden køkkenet har parret også ændret hele plantegningen og skabt en pasteldrøm af en lejlighed, hvor genbrugsfund, farver og smukke detaljer går op i en højere enhed.

Vi elsker det hele, og derfor er @mariaharmuth ugens instafavorit.

Maria Harmuth

Maria Harmuth er 31 år og arbejder som Visual Content Creator. Hun bor på Frederiksberg i en lejlighed på 108 kvadratmeter sammen med sin mand Morten.

© @mariaharmuth

Beskriv din indretningsstil med 3 ord:

 • Personlig, farverig og fyldt med genbrugsfund.

Hvad er din indretningsstrategi?

 • At indrette med ting og farver, som gør mig glad. Derudover vælger jeg sjældent efter at noget skal være praktisk, hvilket måske ikke altid er helt smart.

Hvor finder du dine genbrugsfund?

 • Jeg finder mange af dem på Instagram, hvor jeg følger lidt forskellige profiler. Derudover er alle vores spejle fra Boho Habits, som har de fineste fund, og så bruger jeg Etsy, hvis jeg leder efter specifikke ting - herinde har jeg ofte været heldig med at finde præcis det, jeg leder efter til meget få penge.

LÆS OGSÅ Ikea hack: Sådan får du dit Ikea-køkken til at ligne en million

ikea hack køkken

Maria og Morten har bygget et køkken med moduler og låger fra Ikea, som de har malet i farven 'Hvit Te' fra Jotun. Selve skufferne er snedkereret af Ilopa Studio.

© @mariaharmuth
Reolvæg

Det store vitrineskab er bygget af Camillo og Frue. Lampen er en vintage Murano-lampe, plaiden fra Fabrek, puden fra Hyglig og vasen fra Broste Copenhagen. På væggen hænger et billede fra Stilleben.

© @mariaharmuth
beige soveværelse

Sengetøjet er fra Aiayu og plaiden fra Cozy Living.

© @mariaharmuth
keramik genbrug

Maria er vild med genbrugsfund og har især købt en stor del af sit service brugt.

© @mariaharmuth

Hvad får du flest kommentarer for om din indretning på Instagram?

 • Køkkenet! Som vi også er rigtig glade for. Jeg manglede selv inspiration til et lidt mere budgetvenligt køkken, da vi skulle have lavet vores, så nu er jeg glad for, at jeg kan være med til at inspirere andre.

Hvordan har I lavet jeres køkken?

 • Moduler og låger er fra Ikea, og vi har selv sat det op og bygget en lille reol i den ene side, så modulerne passede i størrelsen. Vi har malet lågerne med en ekstra slidstærk maling, så det fik det look, som vi drømte om. Skufferne er snedkerskuffer fra Ilopa Studio, som giver køkkenet lidt ekstra. Herudover har vi valgt en silestone-bordplade, en messingvask og en quooker fra Ilopa Studio, som gør, at køkkenet ikke ligner et “typisk” Ikea køkken. Man kan sagtens købe et Ikea køkken og få det til at ligne en million, hvis man mikser det med lidt andet og er villig til at bruge tid på at gennemskue, hvordan slutresultatet skal se ud.
Ikea hack køkken

Billedet er fra Empty Wall Store og pendlen er en vintage Murano.

© @mariaharmuth
Ikea hack køkken

På køkkenets Ikea-fronter har Maria monteret beslag fra Beslag Online.

© @mariaharmuth
Ikea hack køkken

De blå kander er genbrugsfund.

© @mariaharmuth

Hvordan fik du din nuværende bolig?

 • Vi ville gerne flytte i noget større og var derfor på udkig et godt stykke tid. Til sidst fandt vi så lejligheden, som bare føltes helt rigtig! Plantegningen passede på ingen måde, til det vi ønskede, og det var derudover et kæmpe renoveringsprojekt, men vi var helt sikre på, at det bare skulle være den.

Hvad har været den største indretningsudfordring - og hvordan har du løst den?

 • Vi har slået to stuer sammen, og på bagvæggen har vi et stort vitrineskab. Det gør, at vi ikke har kunne sætte vores sofa op ad en væg. Det tog lige lidt tid og forskellige omrokeringer, inden at vi nåede frem til, hvordan sofaerne står i dag.

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

 • Vi har bibeholdt de helt gamle, originale stikkontakter i messing, som jeg synes er så fin en detalje i vores hjem.

Hvilket møbel er du gladest for?

 • Det må være vores vitrineskab. Det er bare så fint og passer perfekt ind til lejlighedens oprindelige look.
reolvæg

Maria og Morten valgte at lave plantegningen i lejligheden helt om og har i dag fået et stort, åbent køkkenalrum med stue. Tidligere var de tre separate rum med køkken, stue og soveværelse. I dag kommer der masser af lys ind i rummet. Vægfarven er 'Smooth White' fra Jotun.

© @mariaharmuth
reolvæg

Spisebordet er fra Munk Collective.

© @mariaharmuth
Kagefad

Kopper fra Fabrek, bakke fra Skagerak og stofserviet fra Hay. Vasen er vintage, og kageopsatsen har Maria sat sammen med en skål fra Lyngby Porcelæn, der vender på hovedet, og et gammelt kagefad, hun har arvet.

© @mariaharmuth
Lyserød sofa

Sofaen er fra Eilersen og sofabordet fra Menu.

© @mariaharmuth
Lyserød sofa

Puden er fra Hyglig.

© @mariaharmuth
Ternet tæppe

Stolen er fra Sofacompany og puden fra Magasin du Nord. Gulvtæppet har Maria fundet på Etsy, og bordlampen er et genrbugsfund.

© @mariaharmuth
lilla sengetøj
© @mariaharmuth

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

 • Soveværelset. Især her om sommeren. Det lys, som kommer ind er bare fuldstændig magisk, og så elsker jeg loftet derinde.

Hvor meget bruger du på boligrelaterede køb om måneden?

 • Det er svært at svare på, men måske omkring de 1.500 kr. Nogle måneder køber vi ingen ting, hvor vi andre måneder investerer i noget større.

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på?

 • Vores seneste køb er en Montana kommode, som lander hos os i september. Den glæder vi os meget til at modtage.
Ikea hack skab

Soveværelset er malet i vægfarven 'Soft Touch' fra Jotun. Sengetøjet er fra Magasin du Nord og puderne fra Aiayu. Det indbyggede skab er et Ikea-hack, hvor snedkerfirmaet @camilloogfrue har brugt Pax-skabe fra Ikea til at bygge skabet.

© @mariaharmuth
Papirblomster DIY

De fine papirblomster har Maria selv lavet med et DIY-kit fra Almeja Studio. Sengebord og bakke er fra Montana, lampen fra Murano og glasset fra Fabrek.

© @mariaharmuth
Gult sengetøj

Sengetøjet er fra Magasin du Nord, morgenkåben fra Tekla, billedet fra Beau Marché og lampe fra Sakura Copenhagen.

© @mariaharmuth
Ikea hack skab
murano

Skrivebordet og Murano-lampen er købt brugt.

© @mariaharmuth
Vintagespejl og stol

Stol er fra Fritz Hansen og vintagespejlet er købt hos Boho Habits.

© @mariaharmuth
Gammel dør

Hvad er det bedste tip, du har fået eller læst om indretning?

 • At når man er på shoppingtur, skal man prøve at tænke over, hvad man har derhjemme og om den ting, man spontant har forelsket sig i, egentlig passer ind i ens bolig. Jeg kan hurtigt lade mig rive med af diverse trends, og der prøver jeg lige at tænke mig om en ekstra gang, inden at jeg impulsshopper. På den måse undgår man også at ens hjem bliver en rodebutik af nips, der ikke passer sammen.

Hvis du skulle bytte hjem med en anden, hvem skulle det så være?

 • Det skulle nok være Cathrine de Lichtenbergs eller Cathrine Wichmands - begge hjem er så smukke og inspirerende.

Hvad er det næste du drømmer om at gøre eller købe til hjemmet?

 • Vi er i gang med projekt børneværelse i øjeblikket, så lige nu drømmer jeg om at få det på plads og få det indrettet til det fineste lille værelse.
gult sengetøj

Maria og Mortens næste projekt er at lave gæsteværelset om til et børneværelse. Lige nu er det indrettet med en lampe fra Oi Soi Oi, billede fra Empty Wall Store, puder fra Juna, sengetøj fra H&M og plaid fra Cozy Living. Væggen er malet med farven Duft fra Jotun.

© @mariaharmuth
lilla badeværelse

Fliser, bruser og håndvask er fra Aquadomo. Vintagespejlet er købt hos Boho Habits.

© @mariaharmuth
Lilla badeværelse

Armaturet er fra Aquadomo og håndklædet fra Tekla.

© @mariaharmuth