Mathilde bor med de lækreste farver – særligt én skiller sig ud: “Jeg bliver virkelig aldrig træt af den vægfarve”

Mathildes far er kunstmaler og barndommen var omgivet af fantastiske farver, som hun har taget med videre ind i sit voksenliv, hvor hun jonglerer hjemmevant med en bred palet af farver.

© @mathildesmenageri

Farver, finurlige loppefund og smuk kunst.

Det er nøgleordene for Mathilde Kraghs treværelses Østerbro-lejlighed på 85 kvm, hvor hun bor sammen med sin kæreste, Daniel.

Kærligheden til farver og kunst har 31-årige Mathilde, som står bag Instagram-profilen @mathildesmenageri, ikke fra fremmede - hun er nemlig vokset op med en far, der er abstrakt kunstmaler, og det har givet Mathilde en udtalt kærlighed til alle regnbuens farver.

Kom med indenfor og se, hvordan en legende tilgang til indretning, farvekærlighed og en lyst til altid at lave lidt om, har resulteret.

Mathilde Kragh er 31 år gammel. Hun har en kandidat i kommunikation og arbejder i dag som Marketing Koordinator. Sammen med sin kæreste Daniel bor hun i en 85 kvm lejlighed på Østerbro.

© @mathildesmenageri

Hvilke tanker og overvejelser gør du dig, når du indretter med mange farver?

– Jeg gør mig en del tanker i forhold til at indrette med farver, da den forkerte sammensætning af farver kan have den modsatte effekt end glæde og ro for mig. Jeg tænker meget over at blande rolige og mere hidsige farver, så alt ikke er for douche, men heller ikke for voldsomt. Og efter at have eksperimenteret lidt med farver, er jeg frem til, at jeg godt kan lide de mere lyse og rolige farve på vægge og i loft, mens der gerne må være knald på farverne, hvad angår interiør og kunst. Men det hænger nok også sammen med, at jeg godt kan lide, at kunst skiller sig ud og larmer lidt. Derudover er det vigtigt for mig, at der er farver og materialer, som går igen fra rum til rum - det skaber sammenhæng.

Mathilde har indettet stuen med koboltblå flydersofa fra Formel A. Sofabordet er fra Bobo, gulvtæppet fra Rahba Rugs, mens gulvlampen er fra Cottex.

© @mathildesmenageri
© @mathildesmenageri

I hjørnet af stuen står en gul lænestol fra Sofacompany.

© @mathildesmenageri

Hvor højt prioriterer du indretning?

– Jeg prioriterer det rigtig højt. Mest af alt fordi jeg ikke kan lade være, men også fordi jeg elsker at have gæster på besøg. Og for mig er der ikke noget vigtigtigere end, at de hygger sig og har det rart herhjemme - og hvis de så også bliver inspirerede, er det bare et plus!

Hvilket møbel er du gladest for?

– Ej det er altså svært! Men hvis jeg absolut skal vælge, så går jeg med vores italienske spisebordsstole, som er købt brugt på Instagram.

Vægfarven i stuen er fra Beckers og har koden NCS 1020-Y40R. Loftet i spisestuen er Beckers NCS 1010-G20Y.

© @mathildesmenageri

I spisestuen står et langt spisebord med plads til masser af gæster. Spisebordsstolene har Mathilde købt brugt på Instagram, mens den stribede lampe i loftet er købt hos Millefiori Interior.

Vægfarven er 'Soft Touch' fra Flügger.

© @mathildesmenageri

Det store maleri for enden af spisebordet er malet af Mathildes far, og er et maleri, som Mathilde er særligt glad for, fordi hun synes, det giver rummet noget kant.

© @mathildesmenageri

Ivar-skabene i spisestuen har fået en tur med 'Electric Blue' fra Kika Colors.

© @mathildesmenageri

De blå skabe et Ivar skabe fra Ikea, som Matilde selv har malet. Ovenpå skabene står forskellige loppefund.

© @mathildesmenageri

Hvad har været den største indretningsudfordring - og hvordan har du løst den?

– Den største udfordring har faktisk været at indrette sofastuen. Jeg elsker rummet, fordi de skrå vægge tilfører en masse hygge. Men de har samtidig gjort det svært at placere ting derinde. Og jeg vil faktisk ikke sige, at udfordringen helt er løst endnu - men vi er godt på vej!

Hvad er det seneste, I har købt til dit hjem?

– Det seneste, vi har købt til vores hjem er puffen fra Sofacompany. Vi havde simpelthen behov for at få stængerne op! Men den seneste ting, der er kommet ind her på matriklen, er en taburet fra min dygtige ven og designer Tim, som har mærket Five Seven. Den glæder jeg mig til at vise lidt mere frem på min profil.

Mathilde har skiftet døren mellem entréen og soveværelset ud med et bambus-forhæng.

© @mathildesmenageri

Det indbyggede skab i soveværelset er et Ikea-hack, som har fået farven 'Ballerina' fra Flügger, mens det store maleri på væggen er lavet af Mathildes far, Nes Lerpa.

© @mathildesmenageri

Soveværelset har parret malet i en solskinsgul farve: Beckers NCS s 0520-G90Y.

© @mathildesmenageri

I hjørnet af soveværelset hænger et koral-farvet skab fra Trævarefabrikkernes udsalg sammen med et fint spejl.

© @mathildesmenageri

Hvad kan du ikke få nok af i dit hjem - og hvorfor?

– Kunst. Og jeg er blandt andet især glad for det store maleri for enden af spisestuen, som er malet af min dygtige far Nes Lerpa. Det giver rummet noget kant.

Har du noget, du aldrig skiller dig af med?

– Jeg har meget, jeg aldrig skiller mig af med. Men generelt vil jeg aldrig skille mig af med arvestykker, som vaser, keramik, skulpturer og kunst.

Hvilken vægfarve er du gladest for i dit hjem - og hvorfor?

– Det skifter faktisk ret meget. Og som I jo kan se, har jeg mange farver, så der er også en del at vælge imellem. Så at have én farve at være gladest for, ville være en skam. Men hvis jeg skal vælge en, som jeg virkelig bare aldrig bliver træt af, og som jeg ville tage med videre i et nyt hjem, så er det den lyseblå i entréen. Hvor flot ville den ikke lige være i et soveværelse? Eller på badeværelset?

Entré-vægfarven er løbet med sejren som yndlings, hvis Mathilde SKAL udvælge én farve. Den er fra Beckers og har koden NCS S 0510-R80B.

© @mathildesmenageri
© @mathildesmenageri

Hvad får du mest opmærksomhed for i din indretning?

– Det tror jeg er min måde at sammensætte farver på, samt min legende tilgang til indretningen.

Hvilket spot i dit hjem, er dit favorit?

– Jeg synes faktisk, vi har mange gode spots. Jeg indretter altid hvert enkelt hjørne, som var det, det eneste hjørne i boligen. Jeg kan godt lide, at lige meget hvor man kigger hen, bliver man glad, nysgerrig og får lyst til at stille spørgsmål. Det hænger også meget godt sammen med, at jeg godt kan lide, at de ting, vi indretter med er finurlige og har en historie – både fordi man kan fortælle de små historier videre, men også fordi der er så meget mere sjæl i ting, der har levet.

Den lyserøde farve til badeværelset, har været den sværeste for parret at finde, og de har prøvet flere forskellige. Nu er de landet på denne, som er den lyseste af alle de nuancer, badeværelset har haft.

© @mathildesmenageri
© @mathildesmenageri

Hvad er dit bedste DIY-projekt/hack/hjemmelavede/byg selv element?

– Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg ikke så god til DIY-projekter. Jeg går altid i stå, fordi det keder mig for meget. Der er for lang vej til resultatet. Men sådan noget som at pifte noget op med en klat maling, er jo altid sjovt. På den måde kan man jo få næsten alting til at passe ind – og det, der gør farver så magiske er, at de kan SÅ meget. Men jeg er selv ret godt tilfreds med vores Ivar Ikea-skabe, som har fået den mest fantastiske elektriske blå farve. Og så selvfølgelig vores indbyggede Ikea-skab i soveværelset under den skrå væg - men det kan jeg ikke tage æren for. Det er altid min dygtige kæreste Daniel, der går i krig med sådanne projekter - og det gør han godt!

Hvad er den største “ommer”/brøler, du har lavet?

– At male vores badeværelse Barbie-pink. Flot farve, men bare superstressende at være i. Der fandt vi netop ud af, at mere rolige farver på vægge og i loft, er mere os.

Køkkenet er i stål, mens væggene er malet i en lys grå, mens døren har fået en lækker gul nuance fundet hos Flügger med koden 2325.

© @mathildesmenageri

I køkkenet er en åben hylde, hvor glas, keramik og loppefund får lov til at stå og pynte.

© @mathildesmenageri