Med bare 3 stykker værktøj har Diana skabt et DIY-paradis i familiens hjem

Er du også vild med rolige farver, fede DIY's og masser af personlighed i indretningen? Så vil du med garanti falde for denne uges Instagrammer.

© @diana.mwabala

I denne uge kan du komme med indenfor i en 110 kvm lejlighed i Kolding, som emmer af personlighed og sjæl.

I lejligheden bor Diana på 25, med sin mand Kadima og deres 17 måneder gamle datter Miriam.

På sin instagram @diana.mwabala, viser Diana billeder fra lejligheden, der er et tværkulturelt mix af dansk, afrikansk og rumænsk interiør og stil.

Den lille familie bor til leje i lejligheden, men da den skal rives ned, når de flytter derfra, har de fået lov til at gå amok med maling og DIY projekter.

Diana har en bachelor i Digital Concept Development og har været på barsel efter sin bachelor.

Hendes instagram har udviklet sig fra en profil med familiebilleder til i 2018 at fokusere mere på interiør og bolig, da hun forelskede sig i planteuniverset og blev en kæmpe plantenørd.

Læs med herunder og bliv inspireret af Dianas fine løsninger, flotte vægfarver og geniale DIY's.

© @diana.mwabala

Den fine flettede babygynge fra m.o.s.s.o.m passer perfekt ind i stuen. Vægtæpperne har Diana købt hos hausholmliving og HKliving.

© @diana.mwabala

Hvad er tanken bag din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Min Instagramprofil er mit online krea- og pusterum. Her deler jeg min hverdag, både i form at indretningsbilleder med de seneste DIY's min mand og jeg har lavet, men også øjeblikke fra vores familieliv og livet som mor. Jeg elsker den feedback, man får, og de relationer man får skabt. Jeg har mødt mange smukke kvinder som inspirerer og støtter mig her.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

At her bor der en glad og kreativ familie, hvor der er plads til fællesskab med familie og venner. Jeg håber, at vores indretning viser vores personlighed. Jeg prøver ikke at gå for meget op i trends, når jeg indretter – det skal handle mere om vores personlighed og behov, og jeg håber man kan se vores kreative løsninger, som ikke findes andre steder.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

De mindre detaljer. Vi bor til leje i en meget gammel lejlighed, som skal rives ned, når vi engang flytter, og der er rigtig mange ujævne vægge, gulve, hjørner osv. Meget af vores hjem er lavet af min mand og mig, og vi er amatører. Det eneste udstyr vi har, er en stiksav, en boremaskine og en almindelig sav. Når jeg får ideer til et DIY projekt, så skal det være muligt at gennemføres med de 3 typer værktøj – og det betyder, at det ikke altid står super skarpt.

Det cool hyldesystem bag sofaen har Diana og Kadima selv bygget. Du kan se, hvordan de har gjort på Dianas Instagram stories.

© @diana.mwabala

De fine og kantede sofaborde er fra Make Nordic, og er pyntet med blomster fra Wildflowers. Puderne er købt hos H&M Home, mens den simple lampeskærm er et DIY projekt.

© @diana.mwabala

Gulvtæppet har Diana købt hos Hausholmliving, lampen er fra Ikea og sofaen er fra Ilva.

© @diana.mwabala

Tv-møblet er endnu et DIY projekt, som Diana og Kadima selv har konstrueret. Møblet fungerer som opbevaring, men de ophængte ryghynder fra ABA, design & living gør, at den også kan bruges som bænk,

© @diana.mwabala

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

At der ser pænt ud, samtidig med at det er praktisk og hyggeligt. Det er vigtigt for mig, at der er plads til vores datter, og at der er plads til lege i et voksent univers. Så det skal være både pænt og voksent, men det skal også være børnevenligt. Det gør jeg, ved at indrette med møbler i neutrale farver, som kan opbevare det farverige legetøj – fx bambusbænken fra Bloomingville som er et godt eksempel, eller bare et par fletkurve i hvert rum.

Det skal ikke kun være pænt, men også være praktisk, og jeg kan godt lide at tænke på løsninger, der har mere end ét formål, som fx vores tv-møbel. Det er først tænkt "bare" som tv-møbel, hvor vi kan opbevare alt vores rod og vores datters legetøj. Men vi manglede også mere siddeplads, til når vi får gæster i vores lille stue. Så nu kan man også bruge det som bænke, da vi har fået lavet ryghynder.

Vi har også for nyligt skiftet vores store plankebord som tog hele rummet, med et rundt spisebord med tillægsplader. Det skabte mere plads, men der er stadig mulighed for at udvide bordet og hermed have flere gæster omkring bordet - det er vigtigt for os, at der er plads til gæster, da vi har en stor familie men en lille stue.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Dansk design er generelt meget inspirerende. Jeg er ikke dansker men kommer fra Rumænien, og der er der en helt andet designstil. Da jeg kom til Danmark, kunne jeg mærke, at det er her jeg hører til designmæssigt, og jeg bliver ved med at lære mere og mere om dansk design hver eneste dag.

Mit største crush på Instagram er Mia fra @still_sunday, som er en utrolig dygtig og inspirerende kvinde, og som også er meget rar at snakke med. Jeg elsker hendes mod i at kombinere farver, tekstiler, former osv., og jeg lærer meget af hendes arbejde. Desuden finder jeg meget inspiration i Sarahs profil @woodeliwood. Jeg elsker, hvor kreativ hun er, og de børneuniverser hun har skabt til hendes to søde børn. Sidst men ikke mindst @femte.til.venstre – jeg elsker hvert eneste firkant, hun deler!

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Hvis det ikke er tale om køb til det sidste DIY projekt, så er det Ferm Living tæppet under spisebordet.

Det runde bord har fået en opgradering med en søjlefod af trælameller og bliver komplimenteret af væggen, der er malet i farven "Calm Nude" fra Flugger. Gulvtæppet er fra Fermliving og det fine vægskab er fundet på DBA.

© @diana.mwabala

Teaktræsskænken er endnu et fund Diana har gjort på DBA.

© @diana.mwabala
© @diana.mwabala

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Første tip er: upcycling, genbrug og lær at bruge en stiksav og en boremaskine! Hele vores hjem er lavet på et meget lille budget, men man kommer rigtig langt med få penge, hvis man er lidt kreativ. Vi har lavet en væg-til-væg hyldereol til 300 kr., og den får rigtig meget ros. Spisebordet er et upcyclet genbrugsbord og kostede i alt 800 kr.

Andet tip er: tænk både praktisk og pænt. Smid alt dit rod ud og hav kun ting du bruger hver dag eller som gør dig glad. Sådan skaber du også mere plads – både fysisk, men også til at trække vejret og finde på nye ideer.

Tredje tip: flyt rundt! Jeg elsker, at flytte rundt med de ting jeg har, det er ligesom om, at jeg får et helt nyt rum ved at bytte rundt på sofapuderne eller rykke lidt rundt på møblerne.

Hvad er du mest stolt af/tilfreds med i dit hjem?

Det må være vores hyldereol eller spisebord. Måske mest spisebordet, fordi vi har sparet en del penge ved at gøre det selv, og det ser bare så fint ud. Vi købte bordet til 300 kr., men jeg kunne ikke lide benene, så jeg købte det med tanken om at lave det om til en rund søjle. Det tog en dag og blev max 500 kr. i materialer, og nu har vi et stærkt, solidt og smukt bord, som er kommet for at blive. Det kan trækkes ud, vi har skabt plads, det er moderne, og vi har beholdt historien bag træet og det gamle bord.

Generelt er jeg bare stolt af det meste, som er lavet af min mand og jeg. Når jeg kigger rundt, kommer de gode og hyggelige minder fra projekterne tilbage.

Hvad synes du, er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At det skal være dyrt. Og så hører jeg tit, at folk (myself included) er bange for at male et helt rum i én farve, og derfor vælger kun at male endevæggen. Jeg synes det er en misforståelse, at det vil gøre rummet mindre eller mørkere. Vi malede vores soveværelse, som endda har en skråvæg, i en brun nuance og der er bare en helt anden stemning nu. Det er blevet så roligt! Jeg kan simpelthen ikke gå tilbage, og vi har nu malet alle de andre rum, så vi ikke rigtig har nogle hvide vægge tilbage. Jeg vil udfordre folk til at prøve det af – hvis det går helt galt, kan man altid male det hvidt igen.

Bambusbænken er både en flot genstand på børneværelset, samtidig med at den gemmer på praktisk opbevaring. Bænken er købt i Bloomingville. Den gule plakat er fra Junique og den orange er fra Hello.mado. Trælegetøjet er fra Wooden Story.

© @diana.mwabala

Både den flotte tremmeseng og den lille teak skænk er endnu et par kup fra DBA.

© @diana.mwabala

Diana og Kadima har skabt en lille hyggelig hule på datteren Miriams værelse. Den rosa tipi er fra Mashroom_kids, det lille klaver er købt hos Petitemonde og det lille vægtæppe er fra Hello.mado. Væggen er malet i farven "3357" fra Flügger.

© @diana.mwabala

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Spisestole, spisestole, spisestole. Jeg drømmer om dansk design – Børge Mogensens Folkestol, Hans Wegners PP501 og Y-Stolen.

Og en lækker sovesofa. Det har vi virkelig brug for!

Er der noget i dit hjem, du er sikker på, også er der om 10 år?

Det er lidt svært at svare på, da vi bor til leje, og har indrettet og fundet løsninger til lige præcis de udfordringer og behov, vi har i denne lejlighed. Når vi engang flytter i vores drømmehus, så tror jeg, jeg vil gå lidt i en anden retning. Men spisebordet går ikke nogle steder, tror jeg. Og vores lille teak skænk – det tog mig rigtig lang tid at finde den til få penge, og selvom teak måske ikke er ligeså trendy, som det var engang, så er der en historie bagved den skænk, og hvordan vi kørte fra Kolding til Viborg i vores lille Citroen for at hente den.

Soveværelset er malet i den smukkeste jordfarve som faktisk er et miks af nogle malingrester fra Jotun, som Diana har blandet. Farven minder dog meget om farven Adventure herfra. Puderne er fra Jysk, det fine sengetøj er fra H&M Home og plakaterne fra Kongstad studio.

© @diana.mwabala

Den feminine vase er købt hos @gerdgoceramics

© @diana.mwabala

På det lille hjemmekontor har Diana indrettet med stole fra Jysk, hylder og bordplade fra Silvan og lamper fra Ikea.

© @diana.mwabala

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Vi har lige gennemgået en større renoveringsrunde, så nu skal vi faktisk tage en lille pause, og nyde det vi har lavet. Vi har lige ændret farveskemaet i vores hjem, og nu er jeg ved at være færdig med vores vægpaneler. Jeg tror, det er tid til, at vi skal spare op til drømmehuset – der er ikke så meget mere, vi kan ændre på i denne lejebolig.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Min svigerinde Maria @mariamwabala – ikke fordi hun er familie, men bare fordi hun fortjener det. She’s going places!

@josefinejacobi er bare så fin og har en god æstetisk sans. Jeg elsker hendes rolige og stemningsfulde stil.

Det er også hyggeligt at følge med hos @gedekid som indretter med skønne farver, kreative DIY's og små hyggelige nips.