Med maling og ny bordplade fik Ninas køkken HELT nyt look

Ugens instagrammer bor i en tidligere stald, der er blevet opdateret og nu er den fineste, to etagers lejlighed med højt til loftet og en rå og hyggelig indretning.

Nina bor i Oslo i Norge i en tidligere stald med sin bedre halvdel Jørgen, søn Gustav og hunden Ipa. I alt har de 60 kvm at boltre sig på, men lejligheden virker dét til trods både rummelig og eksklusiv, og er da også noget helt særligt med højt til loftet og to etager.

Læs med, når vi får svar fra 35-årlige Nina, der står bag profilen @nina_notestoself og bliver klogere på, hvad tankerne er bag dette yderst stilfulde og gennemførte hjem.

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Da det hovedsagligt er billeder fra vores lejlighed, er det mørke interiør en genganger. Kontoen er en måde, jeg kan udtrykke min entusiasme for foto og interiør udover lidt sy-arbejde også.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Den er i stor grad foranderlig, da jeg synes, det er sjovt at eksperimentere og komme ud af komfortzonen for at opdage nye stilarter.

Men i grove træk har jeg for tiden et mørkt interiør, hvor forskellige materialer bidrager med varme og personlighed. Jeg kan også godt lide at begrænse antallet af ting og vælger hellere få ting – gerne med lidt kant og glimt i øjet.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Åh, der er så meget. For tiden er jeg fascineret af mødet mellem japansk minimalisme og skandinavisk hygge, som Norm Architects har skabt så fint i projektet Seaside Abode og Frama med deres enkle og præcise former og materialevalg.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

En keramikvase af Erika Petersdotter efter et besøg i Stockholm for nogle uger siden.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Man komme langt med maling og lak. Alt fra køkkenfronter til en slidt lampe kan få et nyt liv med lidt maling. Find ud af, hvor skoen trykker, når du skal renovere, så du får, det du ønsker. Det kan også være godt at tænke langsigtet og vælge materialer og overflader, som tåler tidens tand.

BILLEDE Ninas køkken før det blev malet.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem? Evt. henvis til et billede fra din profil.

Jeg synes, det er ret fint, at lejligheden er en gammel staldbygning og den villafølelse det giver, at have indgang direkte fra en dejlig baggård. Jeg er også meget glad for de pudsede vægge i stuen. Jeg synes, de blev så varme og delikate og spiller så fint sammen med det mørke køkken og spisebordsstolene.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det mørke køkken har fået en god del opmærksomhed. Det skiller sig måske lidt ud ved at det er tone-i-tone med væggen bagved. Og så får jeg også en del spørgsmål på hvilke farver, vi har brugt.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

For ikke så længe siden købte vi ny sofa, men jeg ville virkelig gerne have sofaen Retreat fra Fogia. Den er så utrolig lækker. Og så leger jeg med tanken om at købe spisebordsstolene Icha chair fra Massproductions. Det ville passe godt ind her.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg er ikke så optaget af hvilke farver, men mere om de fungerer sammen. Jeg synes, det er fint, at man bruger de samme toner i flere rom, så boligen hænger sammen. For os har det været vigtigt at tænke på, hvordan lyset i lejligheden påvirker farverne og vælge derefter.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Jeg er nok blevet mere dramatisk og vovet samtidig med at jeg er mere tryg ved min egen mavefornemmelse når det gælder interiør. Jeg er også blevet mere optaget af kvalitet og varighed, end jeg har været tidligere. Når det er sagt, har vi haft tre forskellige farver i stuen og fire i soveværelset i løbet af de fire år, vi har boet her.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Jeg er meget glad for klassiske designerlamper, så lamperne fra Bubble af George Hensen og Atollo af Vico Magistretti for Oluce og Mantis væglampe af Bernard Schottlander bliver jeg nok aldrig træt af. Og så tror jeg aldrig, jeg kommer til at bo uden en masse grønne planter omkring mig.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Vi er i gang med at bygge hus lige udenfor Oslo, så jeg prøver at begrænse mig, når det gælder nyt til lejligheden. Men vi planlægger at lægge nyt gulv med betonlook i stueetagen.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@Hjemmehoshamre er definitaionen på skandinavisk enkelthed og minimalisme.

@styled_by_elisabeth viser bilder fra sit nydelige hjem, samt fra projekterne hun laver som stylist.

@designlykke I lighed med Elisabeth, viser Henriette smukke bilder fra hjemmet og stylingopgaver.

Få de bedste boligreportager, DIYs, indretningstips og konkurrencer fra Bolig Magasinet gratis -tilmeld dig her