"Med min profil forsøger jeg at nedbryde de tabuer, der er knyttet til den "titel", jeg har fået"

Selvom 30-årige Annemettes profil emmer af interiør og hygge, så lurer noget under overfladen, som er mindst lige så vigtigt for hende, men som ingen sikkert bemærker, når de kigger på hendes billeder.

Farverigt hjem
© @amoesgaard

Der er fuld knald på farverne i den lille lejlighed i Århus, hvor Annemette Moesgaard bor. For farver gør hende glad! Hun har omhyggeligt indrettet sine 62 kvadratmeter med arvestykker, skøre lamper og malede vægge, men med respekt til lejlighedens originale detaljer, som har været der siden 1960'erne.

Du bliver i godt humør af at besøge Annemettes profil og derfor synes vi at hun er et 'follow' værd. Her kan du lære hende lidt bedre at kende:

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Jeg tror, at det der kendetegner min profil bedst er hygge, farver, og at alt ikke behøver at være så perfekt.

Udover boligindretning bruger jeg også min profil til at fortælle om, hvad det vil sige at være kronisk smertepatient og førtidspensionist. Så samtidig med at jeg deler billeder af mit hjem, forsøger jeg også at bryde de tabuer, som ofte følger med den 'titel', jeg har fået.

Fordi jeg er førtidspensionist, og derfor bruger meget tid derhjemme, har jeg et større behov for at have et hjem, hvor jeg føler mig godt tilpas. Så boligindretning er nok blevet min nye hobby. Men som gammel springrytter trøster jeg mig med, at det er en billigere hobby end ridning!

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Min lejlighed er på en måde en tidsboble. Den er fra 1966 og har stadig det originale køkken og badeværelse med lyseblå fliser og teaktræs-detaljer. Jeg er heldigvis vild med boliger og ting med sjæl!

Jeg indretter mig meget efter min mavefornemmelse, og hvad der gør mig glad. Jeg indretter mig farverigt med nyt og gammelt og med sjove/kitchede detaljer som f.eks. min blomsterlampe, som jeg faldt pladask for, da jeg så den på Dba.dk. Det vigtigste for mig er, at mit hjem er hyggeligt og et sted, man har lyst til at være.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg bliver for det meste inspireret af det visuelle men også af indtryk og stemninger. Så jeg kan både finde inspiration i boligmagasiner, på Instagram eller Pinterest og i fine caféer og butikker.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Jeg er næsten lige fyldt 30 år og i fødselsdagsgave fik jeg min drømmelampe, som jeg har drømt om de sidste to år; Planet Lamp fra Please Wait To Be Seated. Mine seneste køb er fra en tur til Ebeltoft med min søster, hvor jeg faldt for plakaten med den lyserøde skestork fra The Dybdahl Co. og det gule glasfad, som jeg fandt til ingen penge i Røde Kors.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Et tip, som jeg selv benytter mig ret meget af, er at købe genbrug. Genbrug er meget mere end bare gamle møbler, for ofte kan man finde virkelig fine, nye ting til næsten ingen penge.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Det må være mit køkken med de smukke lyseblå fliser og teaktræsskabene. I foråret fjernede jeg overskabene og hang i stedet hvide hylder op. Det har virkelig lysnet og gjort rummet visuelt større, og det bedste af det hele er, at jeg nu har udkig til alle mine kulørte sager på hylderne.

Jeg er også virkelig glad for min billedvæg i stuen, hvor jeg har forsøgt at “skjule” mit fjernsyn. Det synes jeg selv, er blevet rigtig godt.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det må være mit køkken og min billedvæg. Så de to ting er jeg heldigvis ikke ene om at være vild med! Derudover er folk generelt bare virkelig søde til at rose mig for min personlige indretning, og at jeg ikke er farveforskrækket.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Jeg kunne virkelig godt tænke mig ‘Shaggy Rug Law of Balance’ tæppet fra Layered Interior, der er lavet af 100% genanvendt uld. Symbolerne på tæpperne har forskellige betydninger, såsom kærlighed, styrke og visdom, hvilket jeg synes er en virkelig fin detalje og tanke bag.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Først og fremmest tænker jeg selvfølgelig over, om det er en farve, jeg kan lide, og som jeg kan holde ud at se på hver dag. Derefter finder jeg ud af, om den passer ind med mine andre farver. Et eksempel er min peach-farvede væg i stuen, som passer fantastisk til min bedstefars gamle, orange lænestol.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Den har ændret sig mange gange! Lige da jeg var flyttet hjemmefra, havde jeg en periode, hvor alt skulle være romantisk genbrug og efterfølgende havde jeg en periode, hvor der var endnu flere farver i indretningen end nu. Så begyndte jeg (heldigvis) at finde min egen stil - en god blanding af lidt af hvert!

LÆS OGSÅ Det skal du bruge, når du flytter hjemmefra

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Farver! Jeg håber aldrig, jeg bliver træt af dem, for de giver bare så meget godt til humøret. Og planter! De giver lidt ekstra liv og hygge, synes jeg.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg har altid drømt om at male mit køkkengulv i en lys pastelgul. Det må blive engang i fremtiden, når jeg ikke længere bor til leje.

Derudover går jeg lidt og leger med idéen om at lave mit eget sofabord med klinker/fliser, ligesom mange andre allerede har gjort. De er bare så fine, og så kan man selv bestemme størrelsen på sit bord. Det er jeg ret stor tilhænger af!

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

  • @60erglam. Jeg er stor fan af universet med farver, nyt, brugt og en masse fine kitchede ting.
  • @trinebrunsvig. Hendes kulørte hjem er lige til at blive glad af.
  • @dybt_vand fortjener virkelig også et shoutout. Hun forstår om nogen at indrette sig personligt med farver og masser af planter.
  • @celinehallas er nok min favorit boliginstagrammer. Hun er simpelthen så inspirerende.