© @madebymor

Mia er egentlig psykolog, men hun kunne lige så godt arbejde med indretning professionelt

Ud fra interessen for hendes interiørbilleder at dømme, er vi ikke de eneste, der synes, hun har talent. Det er især døtrenes værelse - både forrige og nuværende - der vækker opsigt.

24. oktober 2018 af Pernille Tengstedt

Mias instagramprofil rummer det bedste fra to verdener. På hendes profil er der både inspiration til storbyboligen og landlivet. 

Hun og familien bor nemlig til dagligt i en smart lejlighed i Stockholm på 90 kvadratmeter. Pladsen kan godt være trang for en familie på 4, så Mia (38) og hendes mand må ofte finde på smarte løsninger til indretningen, som de får hjælp til af deres to døtre Maja (6 år) og Ellen (4 år). 

Provinsen kommer ind i billedet, når familien trænger til luftforandring og natur og tager til deres sommerhus, som ligger en times kørsel fra Stockholm. Her bor de i et charmerende rød- og hvidmalet træhus med gammelt brændekomfur og massivt slagbord. 

Så lige meget hvad du er til, kan vi garantere, at du bliver inspireret. 

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Navnet 'madebymor' indeholder mit og min mands forbogstaver, og tanken med profilen er, at vise det frem, som vi sammen skaber. Det kan være renoveringer i lejligheden, møbler vi selv bygger og andre DIY-projekter, som vi giver os i kast med. 

Vores profil viser, hvordan vi som en stor familie, der bor i byen, har skabt et funktionelt og komfortabelt hjem med indretning og møbler, som vi kan have glæde af i lang tid. For mig er profilen et godt afbræk i mit arbejde som psykolog. 

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Jeg vil sige, at vores stil er skandinavisk med mange designklassikere, og med hjælp fra tekstiler, planter, vintagefund og personlige, sager vi har samlet igennem livet, gør det stilen varm og personlig.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg får meget inspiration fra andre instagrammere. Især dem som blander vintage og nyt, og som bruger mange planter og blomster i indretningen. Jeg inspireres også af interiørbutikker som Artilleriet (@arillerietstore) i Göteborg og Tambur (@tamburstore) i Stockholm. 

Jeg kan også få inspiration fra hoteller og restauranter, som jeg besøger. Jeg fik idéen til vores nye køkkenbord i marmor fra en restaurant, som ligger i nærheden af, hvor vi bor.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Et sofabord jeg har tænkt på meget længe. Det er et Tavolo con Route, der er designet af Gae Aulenti for FontanaArte i 1980. Moderne, men alligevel klassisk!

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Det er nok at dekorere hjemmet med afskårne blomster, som efterfølgende kan tørres og bruges igen. Fx. hortensia, valmuekapsler, eucalyptus og mandstro. De passer både til at sætte i vaser og i kranse til væggen. 

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem? Evt. henvis til et billede fra din profil.

Vi har på egen hånd kæmpet i over et år med at ombygge et køkken. Nu er vi snart ved at være i mål, og jeg er virkelig stolt af alt det arbejde, vi har lagt i det. Nu glæder jeg mig til at kunne sidde i køkkenet og nyde, hvor fint det er blevet. 

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Både i denne lejlighed og i vores forrige er det børneneres værelser, som folk har synes aller bedst om. Mange stille spørgsmål til børnenes dukkehus, som min mand har bygget, og som jeg har malet og stylet. 

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Om nogle år ville vi rigtig gerne kunne give børnene hver deres rum. Så det er nok snarere et ekstra rum, som jeg drømmer om end dyre møbler.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem? 

At man bare må prøve sig frem! Til børnenes værelse testede jeg mindst otte forskellife farver, inden jeg til sidst fandt den rette rosa nuance. En farve påvirkes så meget af lys, at det ganske enkelt er umuligt at vælge en farve, ud fra hvordan den ser ud i butikken eller hjemme hos andre. Næste gang vi flytter, tror jeg, at vi skal have hjælp af en professionel. 

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år? 

Vi er gået fra at have et meget hvidt og bart hjem til at have malede vægge overalt. Vi har til og med våget os ud i at have tapet på gæstetoilettet. Jeg kan også godt lide udviklingen i, at vi nu har flere tekstiler, og at vi bruger flere vintagemøbler i indretningen. 

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Jeg elsker vores Y-stole! Efter min mening passer de ind i en hvilken som helst type indretning. 

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Når jeg har malet køkkenskabene færdige i vores nybyggede køkken, glæder jeg mig til at indrette et lille udklædnings- og sminkehjørne sammen med børnene i deres værelse. På loftet fandt jeg et lille hjørnebord, som min mand byggede til vores første lejlighed, og på Tradera fandt jeg en pigtitare, som er et gammelt vippespejl med skuffer nedenunder. De to ting passer perfekt sammen og kan udgøre et lille sminkebord, som børnene har ønsket sig. 

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm? 

For at få indretningsinspiration følger jeg @rachelemilia, @hannahperssons og @emmasundh. Når det komme til have, bliver jeg meget inspireret af @sofiasundmark. En person, som inspirerer mig både når det gælder mad og indretning, er @sofia_wood.

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste