Nu spørger alle efter farvekoden på Cecilies kæmpe fejltagelse

Da Cecilie og kæresten gav sig i kast med projektet var de overraskede over de første resultater. Forfærdede faktisk.

© @interiorunivers

Der er knald på farverne hjemme hos 23-årige Cecilie og hendes kæreste, der bor ved Frederiksbjerg i smilets by, Aarhus. Mere end noget andet er det nemlig væggene i henholdvis stuen, spisestuen og soveværelset, der stjæler opmærksomheden. Hvert rum har nemlig én farve, der dominerer.

Det var fra den ene dag til den anden, at hun og kæresten besluttede, at der skulle ske en forandring i indretningen af den 96 kvadratmeter store lejlighed. Og Cecilie har heldigvis ikke fortrudt deres modige valg! Læs mere om hende og hendes valg af farver her:

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Det største kendetegn må være mine tre farvede vægge. Jeg besluttede i foråret, at der skulle ske en forandring. Så fra den ene dag til den anden valgte min kæreste og jeg at male væggene, så der kom lidt liv ind i lejligheden.

Jeg oprettede @interiorunivers, så jeg kunne inspirere mine følgere og vise dem, at man ikke skal være bange for at prøve sine idéer af. Det kan jo altid laves om, hvis det ikke lige lykkes første gang.

Beskriv din bolig- og indretningsstil

Min lejlighed er farverig og fyldt med genbrugsfund. Jeg elsker at gå på loppemarkeder og finde noget, som trænger til en kærlig hånd! Eksempelvis er vores spisebord fundet på et loppemarked til kun 400 kroner. Det havde skrammer og ridser overalt, men vi gav det kærlighed og en masse bejdse, og nu er vi så glade for det.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Den første, jeg kom i tanke om, er min mor. Min mor har lært mig rigtig meget omkring indretning, og det er hende, som har trukket mig med på loppemarkeder fra jeg var 6-7 år gammel. Hun har selv en unik smag, og det har jeg været så heldig at arve fra hende.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Da vi er gået ind i december måned, har mit seneste køb været julekugler. I år har jeg faktisk købt mit allerførste ægte juletræ (!), men jeg er vokset op med et plastikjuletræ. Jeg har b.la. købt nogle skøre julekugler fra Flying Tiger, og jeg har også købt nogle fine, antikke julekugler fra min yndlings genbrugsbutik, Loppeladen Genbrug, som ligger i Skejby.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Mit tip er helt klart at tage på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. For det første kan man spare rigtig mange penge ved at købe genbrug. Derudover kan man finde så mange unikke ting, som ingen andre ejer.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Det må være soveværelset, for jeg synes, at jeg har fundet en perfekt farvekombination derinde. Den sarte ferskenfarvede væg matcher puderne, og puderne matcher billederne, der står på gallerihylden. Rammerne står godt til de guldfarvede natlamper, og natlamperne står godt til lysestagerne, som står henne i vindueskarmen.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det må være min okkerfarvede væg. Jeg får tit henvendelser fra både følgere og venner omkring farvekoden. Til at starte med var jeg meget skeptisk omkring farven, for da vi malede første lag, fremstod farven som en ’bæ’-farve.

Jeg tænkte, at det var en kæmpe fejltagelse, men lag efter lag blev den mere og mere ’guld’. Nu er jeg så glad for den væg, og hvis man kan være forelsket i en væg – så er jeg det i den grad.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Enten en Isamu Noguchi-lampe eller en Flos Snoopy Lamp i orange. Begge lamper ville klæde spisestuen perfekt!

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg tænker over, om det passer til mit ’tema’. I hvert rum har jeg et tema: Spisestuen har et koloni-tema med den okkerfarvede vægfarve, globusbaren og billedet af den afrikanske mand. Stuen er ’det lille museumsbibliotek’ med plakatvæggen og min teakbogreol med alverdens bøger i. Soveværelset er ’det kongelige mekka’ med guldfarver på lysestagerne og natlamperne, min fjerlampe og gallerihylden, som er fyldt med nogle af mine yndlingsbilleder.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Min stil har ændret sig markant det seneste halve år, fra da jeg besluttede mig for at male væggene. Der er kommet mere liv og farve ind, og lige nu er jeg meget tilfreds med vores hjem og føler, at jeg har fundet min helt egen stil.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Plakater. Jeg elsker plakater, og jeg er også ved at have ret mange af dem. De kan åbne et rum op og få det til at se interessant og spændende ud. Planter tror jeg heller ikke, at jeg kan leve uden.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Da vi bor i lejelejlighed, skal vi have tilladelse til at lave forbedringer. Hvis vi får lov, kunne jeg godt tænke mig at male vores køkkenlåger (måske i en pastelfarve?) og skifte grebene ud. På nuværende tidspunkt er køkkenlågerne meget kedelige, så de kunne godt trænge til en kærlig hånd.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@dynamisk_salong – en smuk indretningsstil. Jeg kan ikke forstå, at hun ikke har flere følgere!

@stormsally – en hyggelig instagram fyldt med nips og smukke visuelle billeder.

@alekmodin – en mand med god indretningsmag.

@trinesblend – en smuk og farverig instagram, som i den grad inspirerer mig.