På kort tid er næsten 50.000 begyndt at følge Simones boligprofil - se, hvorfor

Taktil, cremet og kunstnerisk. Sådan beskriver Simone Polk sin indretning, og det er præcis lige så lækkert, som det lyder! Velkommen til ugens Instagramfavorit!

polkenstudio
© @polkenstudio

Simones hjem er fyldt med varme farver, bløde materialer og smukke kunstværker, da hendes hjem fungerer som et galleri for hendes egen kunst.

Simone har kun haft sin Instagram-profil i få år, men følgerne er vilde med Simones indretning. Det vidner hendes følgertal om, der er hoppet i vejret det seneste år. Hun får dagligt spørgsmål til hendes Hay-sofa, og så har hendes amerikanske følgere forelsket sig i hendes reol fra Trævarernes Udsalgsfabrik, som de kalder ‘den svævende bogreol’. Vi forstår godt begejstringen for Simones indretning og hendes æstetiske profil @simonepolk, og derfor er hun denne uges instagramfavorit.

Simone Polken

Simone Polk, kunstner, bor på 128 kvm i en andelslejlighed i to plan på Frederiksberg C sammen med sin mand og datter.

© @polkenstudio
Stue med beige vægge

Sofaen er fra Hay, billedet fra Polken Studio, standerlampen fra Gubi, gardinerne fra Ellos Home og gulvtæppet fra Jotex. Sofabordet er vintage og købt hos Art Dèco, mens Togo-stolen er købt hos The Loft 21.

© @simonepolk
Spisebordsmøbler i træ

Spisebordet er fra John Vedel-Rieper, mens stolene er fra Kai Kristiansen. Vase og skål fra H&M Home.

© @simonepolk
Roligt soveværelse i beige

Sengegavl og sengetæppe fra Hay, puder fra H&M og kunst fra Polken Studio. Både bordlampe og loftlampe er vintage, og farven er Vanilla fra Jotun.

LÆS OGSÅ 13 smukke og kreative sengegavle, du billigt selv kan lave

© @simonepolk
Stue med daybed og træreol

Sengetæppet på daybeden er fra Zara Home, reolen er fra Trævarefarikernes Udsalg og kunst fra Polken Studio. Lænestolen er vintage og købt hos EliasElias, taburetten er fra Ox Denmarq, og på marmorbordet ligger en skulptur fra Aesthete Label.

© @simonepolk

SE OGSÅ Tidligere nominerede til juli måneds Instafavorit @livatholstrup HER

Beskriv din indretningsstil med 3 ord:

Taktil og cremet med fokus på kunst.

Hvad er din indretningsstrategi?

Jeg tror ikke, jeg har en strategi som sådan, men jeg elsker en indretning, der er blød med varme toner, og hvor man kan mærke, der gemmer sig historier i de fleste ting.

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

Jeg bruger mit hjem som galleri for mine egne kunstværker, så i perioder står værkerne i stakke på gulvet, når der ikke plads nok på væggene. I andre perioder efter et salg er væggene til gengæld nærmest tomme.

Hvad får du flest kommentarer for om din indretning på Instagram?

I lang tid var det min store bogreol på endevæggen i stuen, som egentlig er seks reoler sat sammen fra Trævarefabrikkernes Udsalg. Særligt mange amerikanere omtaler den som ’den svævende’ reol. Ellers må det være min Hay sofa, der har rejst flest spørgsmål – min mand siger tit for sjov, at Hay burde betale mig for den daglige kundeservice, jeg yder.

Sofahjørne med gulvtæppe

Lænestolen er vintage og købt hos EliasElias, og taburetten er en vintage jagtstol.

© @simonepolk
Grå Hay loungesofa

Marmorbordet er et af Simones favorit-items. Kunsten er fra Polken Studio.

© @simonepolk

Lænestolen er et sofamodul fra Sofacompany, puden fra H&M Home og koppen fra HK Living. Sofabordet har Simone lavet ud af en vintage marmorbordplade, som hun har sat på et sidebord fra Zara Home.

© @simonepolk

Barvognen er finsk vintage og købt hos Shop Dora. Lænestolen er også vintage og designet af Karin Mobring for Ikea. Daybeden er af Hans Wegner, mens pude er fra Eline Engen og gulvtæppe fra Kirsten Fribert.

© @simonepolk
sofabord i marmor
© @simonepolk

SE OGSÅ Tidligere nominerede til juli måneds Instafavorit @vintherhome HER

Hvilket møbel er du gladest for?

Det er svært at vælge mellem vores Togo-stol og vores lille vintage marmorbord.

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

Det må være hjørnet, hvor vores Togo-stol står. Den er så blød og behagelig at sidde i, og herfra kan vi både se kunsten over sofaen, se ud i vores køkkenalrum eller vende blikket mod vores store reol og daybed i den anden ende af stuen.

Hvad har været den største indretningsudfordring - og hvordan har du løst den?

Vores køkkenalrum har været det sværeste rum at indrette. Det er entré, køkken og spisestue i et med trappe op til anden sal. Så vi har været igennem en del spiseborde, der skulle have nogle lidt særlige mål for både at kunne rumme gæster, men også give plads til, at vi kan åbne køleskabet.

Spisebordsmøbler i træ
© @simonepolk

Lysestage er vintage, træbræt fra Dinesen, kop fra Bjarni Sigurdsson, vase fra H&M Home og skål fra H&M Home. Kunst af Polken Studio.

© @simonepolk
Spisestuemøbler i træ
© @simonepolk

SE OGSÅ Tidligere nominerede til juli måneds Instafavorit @helenehoue HER

Hvordan fik du din nuværende bolig?

Efter at have ledt længe efter en ejerbolig for ni år siden, slog vi straks til, da denne andelslejlighed bød sig. Vi følte dengang, at vi fik meget mere for pengene ved at købe en andel, men i dag ville vi nok ønske, vi var kommet ind på ejerboligmarkedet.

Hvor meget bruger du på boligrelaterede køb om måneden?

Det er nok kun nogle få gange om året, jeg sådan gør mig de større køb, men hver måned bruger jeg nok i hvert fald 500 kr på blomster, som giver mig en umiddelbar glæde og en hurtig forandring i vores hjem.

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på?

Jeg har for ikke så længe siden opgraderet vores soveværelse lidt med en ny sengegavl i hør fra Zara Home. Forsøger at gøre vores anden sal så indbydende, at vi faktisk har lyst til at være der lidt mere. Oftest er vi alle tre i stuen, og det kan være lidt forstyrrende.

Skandinavisk soveværelse

Sengetæpper fra H&M Home og Zara Home. Kunst er fra Polken Studio.

© @simonepolk

Loftlampe fra Hay, billede fra Polken Studio, plaid fra Ellos, pude fra H&M Home og gulvtæppe fra Jotex.

© @polkenstudio
Indretning af hjemmekontor

Sammen med skrivebordet, der er designet af Egon Eiermann, har Simone brugt Frode Holms ‘Sminkestol' som skrivebordsstol. Bordlampen er vintage.

© @simonepolk

SE OGSÅ Tidligere nominerede til juli måneds Instafavorit @Christine_egholm HER

Hvad er det bedste tip, du har fået eller læst om indretning?

At man skal tage sig den tid, det tager, så ens personlighed flytter med ind.

Hvis du skulle bytte hjem med en anden, hvem skulle det så være?

Jeg ville flytte ind i Finn Juhls hjem med det samme, hvis muligheden bød sig. Hans hjem har været en stor inspiration i mange år, og jeg glæder mig til at besøge det snart igen, nu det er åbnet op igen.

Hvad er det næste du drømmer om at gøre eller købe til hjemmet?

Jeg drømmer rigtig meget om at få nye lyse gulvfliser i vores badeværelse og samtidig også skifte håndvask med mere ud. Desværre føles projektet lidt uoverskueligt, så det er udsat på ubestemt tid.