På SU-budget og kun 42 kvadratmeter har Büsra indrettet den fineste lejlighed

Büsras lejlighed er et fuldendt eksempel på, hvordan man indretter en lille lejlighed til perfektion. Ikke bare er stilen fantastisk, men hendes kneb til at få lejligheden til at syne større er også geniale. Få dem her.

© @busrademiirhan

En etværelses lejlighed, 42 kvadratmeter og to mennesker. Sådan bor Büsra Demiirhan og hendes mand. Lyder det som en indretningsudfordring? Ikke hvis du spørger Büsra. Hun har nemlig formået at udnytte hver eneste kvadratmeter i den lille lejlighed til fulde uden at gå på kompromis med æstetikken. Vi er imponerede, og derfor er hun med hendes profil @busrademiirhan nomineret til ugens Instafavorit.

Den største udfordring har faktisk slet ikke været lidt plads, men i stedet at Büsra og hendes mand ved, at de ikke skal blive boende i lejligheden. Da parret flyttede ind, indrettede de sig derfor spartansk og uden omtanke, hvilket gjorde, at de ikke følte sig hjemme. Først da Büsra satte alle sejl ind på dansk design, pastelfarver og smuk kunst føltes lejligheden som et hjem. Og selvom SU-budgettet er lavt, så investerer hun alligevel i klassikere og designmøbler, for hun har nemlig en særlig finte, der gør det muligt.

Büsra er 25 år gammel og studerer til socialrådgiver. Hun bor sammen med hendes mand i en et-værelses lejlighed på 42 kvadratmeter på Frederiksberg.

© @busrademiirhan
Lille spiseplads

Plakater er blandt andet The Poster Club og Little Detroit, mens pendel er fra Louis Poulsen, stole fra Carl Hansen & Søn og Takt, og bord fra Form & Refine.

© @busrademiirhan
© @busrademiirhan
Lille soveværelse

Plakat fra Nynne Rosenvine, sengetøj fra H&M Home, vase fra Bolia, pude fra Aiayu, bordlampe fra Dyrberg Larsen og kasse fra Aykasa.

© @busrademiirhan

Beskriv din indretningsstil med 3 ord:

Vi har skandinavisk stil med fokus på kvalitet af materialer og bæredygtige danske designmøbler.

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

Vore specialdesignede seng på 136x200 cm. Vores soveværelse er oprindeligt et depotrum. Det har målene 140x200 cm, så vi måtte få skræddersyet vores seng. Jeg tror, det er de færeste, der har en seng med de mål eller et soveværelse, hvor der hverken er stikkontakter eller vinduer.

Hvad er din indretningsstrategi?

For mig er det vigtigt at indrette sig, som man ønsker. Jeg har valgt at bruge lyse farver, naturmaterialer og egetræ, da jeg synes, det giver sådan en fin varme til rummet. Jeg gør særligt brug af pastelfarver og sætter mit personlige præg med dekorative detaljer. Vi er ikke gået på kompromis med stilen og indretningen, selvom økonomien og budgettet ikke har været det bedste. Jeg synes, at hvis økonomien tillader det, så kan man købe gode ting af høj kvalitet, som kan holde resten af livet, hvilket jo også er bæredygtigt.

Lille stue
© @busrademiirhan
indretning af lille lejlighed

Plakat fra Nynne Rosenvinge og vase fra Ferm Living.

© @busrademiirhan
Indretning af lille køkken

Sættekasse fra Sætter Copenhagen, kasser fra Aykasa og brødrister fra Smeg.

© @busrademiirhan

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

Mit favoritmotiv i lejligheden er billedvæggen med spisebordet i midten, som jeg også får flest likes for. Jeg elsker billedvægge, for der kan altid skiftes ud eller tilføjes lidt ekstra. Jeg synes, det er herligt at bitte små forandringer, kan gøre så stor en forskel i udtrykket.

Hvordan fik du din nuværende bolig?

Vi skrev os på interesselisten til boligen, og et par dage senere fik vi besked om lejligheden. Vi var heldige, da boligselskabet lejede ud efter ”først til mølle”-princippet. Heldigvis var det os, der løb med den, for min mand og jeg skulle giftes tre måneder efter, og på daværende tidspunkt boede vi ikke sammen.

Hvor meget bruger du på boligrelaterede køb om måneden?

Jeg har faktisk ikke råd til at købe noget nyt hver måned, men angående de store køb så rækker økonomien, når jeg kan finansiere mit køb. Eksempelvis har jeg købt mit Haze vitrineskab fra Moodings.com, og her valgte jeg at dele betalingen over 10 måneder, så jeg nu betaler 1000 kr. om måneden, helt uden omkostninger. Det synes jeg jo er fantastisk - at der findes den slags muligheder, så man ikke behøver at gå på kompromis med indretningen på grund af manglende økonomi.

indretning af lille lejlighed

Vitrineskabet er fra Ferm Living og købt hos Moodings.

© @busrademiirhan
indretning af lille lejlighed

Gardinet, der afskærmer ind til sengen, er fra Ellos. Billederne er bl.a. fra Curated Copenhagen, Anna K. Simonsen og Iga Illustrations.

© @busrademiirhan

Hvilke tips har du til folk, der bor småt?

  • Brug spejle, for det reflekterer både lejlighedens lys og skaber en illusion af flere kvadratmeter.
  • Lyse vægge og møbler, da det giver fornemmelsen af mere luft og plads i rummet.
  • Tænk over, hvad du køber, da midlertidige løsninger er dyrere, end man tror.

Hvad er det bedste tip, du selv har fået eller læst om indretning?

At man skal sætte sit eget personlige præg på sin indretning, og at der skal være fokus på komfort og funktionalitet samt dekorative detaljer.

Hvad får du flest kommentarer for om din indretning på Instagram?

Jeg får en masse kommentarer om, at vi bor hyggeligt og charmerende. Det er ofte de billeder der indeholder blomster, sollys og farver.

indretning af lille lejlighed

Skab og sofa er fra Ikea og sofabordet fra Sika Design.

© @busrademiirhan
Lille Ikea sofa

Puder fra Shop Dora og H&M Home, kop fra Ferm Living, lysestage fra Cooee og vase fra Hay.

© @busrademiirhan
Pax skabe med spejle

Kop fra Hay og billede fra Iga Illustrations.

© @busrademiirhan

Hvilket møbel er du gladest for?

Helt sikkert vores spisebord fra Form and Refine, alt foregår nærmest omkring bordet: Hjemmearbejde, studieopgaver, mad og spil. Men jeg er også rigtig glad for vores PAX-skab fra IKEA med spejllåger, som både får rummet til at syne større, men også er med til at sprede lyset udefra til resten af rummet.

Hvad har været den største indretningsudfordring?- og hvordan har du løst den?

Det har både været udfordrende og belastende at tænke, at vi kun skulle bo her midlertidigt. Derfor blev stilen og indretningen dengang ikke som ønsket, da jeg havde købt en masse billige ting i dårlige kvaliteter og følte mig aldrig rigtig hjemme. Derfor satte jeg alle danske designsejl ind og bød følelsen af at have et ”rigtigt hjem” velkommen.

Hvis du skulle bytte hjem med en anden, hvem skulle det så være?

Sidsel Garsdal, jeg er drønforelsket i hendes herskabslejligheds herligheder: Store stuer med høje lofter og smukke stuklister, stukrossetter på loftet og vægpaneler, som har forskellige typer udskæringer.