På under et år er Simones Instagramprofil blevet et must at følge!

Med nuancer af nude og natur har Simone på få måneder skabt en gennemført æstetisk profil. Kom med indenfor hos den visuelle storyteller fra Frederiksberg.

@polkenstudio
© @polkenstudio

Naturlige nuancer og afdæmpede stemninger danner ramme om 34-årige Simone Polk Dahls hjem tæt på det stemningsfulde, københavnske mini-Paris; Værnedamsvej på Frederiksberg.

Her bor hun sammen med sin mand og datter i en andelslejlighed på 130 kvm.

Det er helt tydeligt, at Simone har styr på interiør og styling for hjemmet emmer af ro og harmoni. Derfor er det ikke underligt, at det også er det, hun arbejder med til daglig.

Kom med indenfor i det gennemførte hjem!

@polkenstudio
© @polkenstudio
@polkenstudio
© @polkenstudio
@polkenstudio
© @polkenstudio

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

Jeg oprettede min profil sidste efterår en sen aften med følelsen af, at der skulle ske noget nyt, og at jeg havde brug for en platform til at kunne formidle mere visuelt. I starten var det blot for at udfordre mig selv kreativt, men i takt med, at jeg er blevet selvstændig, ser jeg min profil som et online cv såvel som et inspirationsunivers. Dertil har det været fantastisk, at jeg gennem min lille profil har lært en masse nye dygtige og inspirerende mennesker at kende, der både har udviklet mig menneskeligt og i høj grad professionelt.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, de ser mit hjem som små hjørner af et rigtigt hjem. At de til trods for at mine billeder oftest er meget rolige og stylede, også kan mærke varmen, og at der faktisk bor nogen. Jeg går meget op i at ramme en stemning gennem lys og skygger, der vækker nogle følelser til trods for stylingen i sig selv kan være meget enkel.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Jeg håber ikke, de tænker for meget på stylingen, men ser billedet som udtryk for levet liv.

@polkenstudio
© @polkenstudio
@polkenstudio
© @polkenstudio
@polkenstudio
© @polkenstudio

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg tænker over, at jeg skaber et æstetisk flow gennem rummet, der også er praktisk, komfortabelt og rart.

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning ?

Jeg har i mange år været meget inspireret af Finn Juhls hus med gyldne farver, træ og bøger og kunst overalt. Det er min store drøm, at mit hjem med tiden bliver til sådan et rigtigt kunstnerhjem. Dog er jeg nok lidt for ordentlig i min indretning til at kunne opnå helt samme charme. Men jeg prøver.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Mit seneste køb er faktisk en gave, jeg fik af min mand og datter. Gubis 9602 Floor Lamp, som jeg efter en skydning, jeg lavede, forelskede mig fuldstændig i. Den er kendt som ”Den kinesiske hat” og har et meget klassisk udtryk, men dog med det twist, at stellet er i flettet bambus.

@polkenstudio
© @polkenstudio
@polkenstudio
© @polkenstudio
@polkenstudio
© @polkenstudio

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Lige nu er det jo meget populært at købe vintage plakater og litografier, som er indrammet i unikke rammer. Mit tip må være at købe plakaterne online selv og give dem et personligt og mere æstetisk udtryk ved at købe gamle genbrugsrammer, man selv maler eller bruger som de er, hvis træet er smukt patineret. Dertil, hvis man er træt af sin gamle, lidt sammenfaldne sofa som jeg, kan et smukt stort stykke stof i hør give sofaen og dermed stuen et helt nyt udtryk.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg synes, jeg har en meget smuk stue efterhånden, og særligt vores vintagemøbler giver mig glæde i rummet hver dag. Alt fra vores Wegner daybed, der har fået plads midt i det store rum til vores finske barbord og vores lille fine egetræsvitrine, som jeg købte i en loppebutik for 300 kr. til trods for, at det er ægte dansk møblersnedkeri.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Min egen kunst får jeg efterhånden en del kommentarer og henvendelser på, og jeg overvejer derfor om jeg mere aktivt skal give mig i kast med at sælge dem både som unikaer, men måske også som et begrænset oplag af kvalitetsprint. Dertil er alle billeder med min bogreol meget populære, om end jeg også altid møder undren over at flere bøger er vendt om. For mig giver det en større æstetisk ro, og så elsker jeg det taktile de mange brune nuancer, som siderne giver. Og da jeg har jeg læst de fleste bøger i reolen, er det ikke slemt at finde de få, jeg mangler. De er så oftest også vendt på den anden led.

@polkenstudio
© @polkenstudio
@polkenstudio
© @polkenstudio
@polkenstudio
© @polkenstudio

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At det er overfladisk at gå op i. Jeg tror, mange uden interesse for indretning glemmer, hvor meget forskellige typer miljøer og æstetik generelt har indflydelse på menneskers mentale trivsel og følelse af velvære. Det er selvfølgelig meget individuelt, ligesom smag, hvilke omgivelser man trives bedst i, men det er signifikant, hvor mange forskellige følelser et rum kan skabe.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Så drømmer jeg om at eje Pierre Jeannerets smukke spisebordsstole fra 1950’erne. Smukkeste stol med en helt særlig ikonisk form. Eller faktisk ønsker jeg mig allerhøjest et smukt shakerkøkken fra Kvänum!

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

Problemet for mig er at jeg oftest drømmer om nye ting, men aldrig kan skille mig af med det, vi i forvejen har. Derfor ved jeg med sikkerhed at alle vores vintagemøbler stadig vil være her om 10 år, men de har med sikkerhed også fået nye pladser adskillige gange gennem det årti.

@polkenstudio
© @polkenstudio
@polkenstudio
© @polkenstudio

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg har fået den idé, at vi kunne skabe mere hygge i vores køkkenalrum med en bænk langs spisebordet, så jeg drømmer om en smuk bænk i træ med ryg og armlæn, så man også kan ligge lidt i den, mens maden syder på komfuret.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@sedselroug – altid smukt lys og kvinden med de fineste vægfarver i byen.

@annaceciliep – helt enkel, men designklassisk stil og smukkeste rolige æstetik.

@hellethygesen – sælger smuk kunst og tekstiler og deler vist samme passion for kunstnerhjem som mig.

@lottulin – et hjem med farver og gyldne træsorter – der er en følelse af hjemme i hvert et billede.