Så lækkert kan en (studie)bolig på 33 kvm indrettes, når du ved hvordan

Få indretningsdesignerens bedste tip til at få det maksimale ud af få kvadratmeter - uden at skulle bygge møbler selv.

Indretning til små (studie)boliger
© Stine Christiansen

Når du er studerende er en del af tilværelsen også at indgå kompromisser. Der er ikke penge til parketgulve og stuk, og ofte er der ikke meget mere end et værelse at indrette - og det er endda ikke alle forundt!

I Københavns Nordvest-kvarter er der netop blevet opført 124 nye studieboliger med eget køkken og bad. I den forbindelse blev designer og indretningsekspert Kristina Dam, som står bag Kristine Dam Studio, bedt om at indrette én af boligerne, som hun så, det kunne gøres bedst.

I alt havde hun 33 kvadratmeter at gøre godt med.

"Når jeg indretter så lille en bolig på 33 brutto kvm, er det vigtigt at sørge for, at rummet virker overskueligt og roligt i udtrykket, samtidig med at vi skal have så mange funktioner ind i rummet så muligt," siger hun til Boligmagasinet.dk.

Derfor har Kristina, hvis eget møbeldesign er holdt i simple, grafiske linjer, også valgt at indrette studieboligen med et stramt udtryk for øje.

Lille hyggekrog til små boliger
© Stine Christiansen

BILLEDE En daybed er et godt valg, når du ikke har så meget plads at boltre dig på.

Daybed i lille stue
© Stine Christiansen

BILLEDE Når der er godt med dagslys, kan du også sagtens tillade dig at indrette med meget mørke farver. Det er blot et spørgsmål om smag.

"Jeg har holdt indretningen med hvide vægge og en nordisk farvepalet i tone i tone. Mange af møblerne kan bruges på flere forskellige måder i boligen, såsom daybedden, der både kan udgøre sofa, ekstra gæsteseng eller en bænk, man sætter til spisebordet, hvis man har gæster til mad," siger hun.

Vognen i krom har også flere funktioner og kan både stå ved vinduet med bøger eller pynt eller den kan trækkes over i køkkenet, når der er behov for lidt ekstra afsætning.

En anden god detalje, der giver mere plads, er hemsene, de fleste lejligheder er udstyret med, og som giver lejlighederne endnu flere kvadratmeter end dem på papiret.

Lille lejlighed med smart hems
© Stine Christiansen

BILLEDE Det lille køkken finder du i gangen, lige når du træder ind ad døren. Som resten af byggeriet er det holdt i neutrale farver; i hvide elementer fra HTH.

Smart træstol
© Stine Christiansen

BILLEDE Giv dine Ikea-møbler modspil med et par lækre designermøbler - enten nye eller arvede. Det giver personlighed og bryder udtrykket.

Lille, moderne badeværelse
© Stine Christiansen

BILLEDE Badeværelset er lavet med lækre, store fliser i en grå tone, der emmer af kvalitet, men uden at være for tidstypiske.

Pladsoptimerende seng på hems
© Stine Christiansen

BILLEDE Hemsen er med til at gøre lejlighedens kvadratmeter mere anvendelige og er en super idé, hvis du har lofthøjden til det.

Generelt har Kristina Dam nogle gode fif til dig, der skal indrette et lille hjem.

"Når du skal bo småt med alt i et rum, er det en kunst ikke at overfylde rummet, men tænke funktion samtidig med at farveholdninger og materialer harmonerer godt sammen i den måde du møblerer rummet. Jeg valgte at holde de lyse toner og egetræ for at få rummet til at fremstå så lyst og åbent så muligt, men du kunne også sagtens gå den anden vej og indrette dig med en masse farver og nærmere skabe en “hule”, så længe du holder dig til farver, der harmonerer og arbejder med 2-3 farver og materialer sammen," lyder rådet.

Desuden har hun i indretningen af prøvelejligheden fokuseret på at blande både dyrere design og billige møbler.

"I virkeligheden et meget simpelt greb, men det betyder noget, at alle møbler ikke er fra IKEA, men at man kombinerer en stol fra IKEA med fx den Sculptural Chair jeg har designet og brugt i indretningen. Dermed skaber du et meget mere personligt udtryk, hvilket er ekstremt vigtigt at få frem, specielt når man arbejder med en bolig som udgøres af ét rum, hvor øjet opfanger alt så snart du træder ind af døren," siger hun.

Er du interesseret i at høre nærmere om de nye studieboliger, kan du læse mere på Livecph.dk