47 kvm var alt det krævede for Louise at skabe et misundelsesværdigt hjem

Louise har indrettet sine 47 kvadratmeter til rolig, rummelig perfektion. For at opnå det udtryk, hun drømte om, har hun truffet en noget utraditionel beslutning for sin indretning.

© Louise Herholt

Velkommen indenfor hos septembers sidste Instafavorit på Boligmagasinet.dk @_lisebise.

Bag den boligdedikerede profil står 26-årige Louise Herholt, som til dagligt arbejder som pædagogmedhjælper.

Louise har indrettet sig på 47 udsøgte kvadratmeter i Aarhus midtby, hvor roen får lov at sænke sig oppe under loftspærrene i et miks af sarte farver, rustikke overflader og hvidmalet træ.

47 kvadratmeter er ikke meget og for at opnå en harmonisk og luftig indretning har Louise taget en ret utraditionel beslutning.

Kom med indenfor og lær hende bedre at kende her under.

Louise Herholt er 26 år gammel og bor i en 47 kvm stor ejerlejlighed i Aarhus midtby.

© Louise Herholt

Beskriv din indretningsstil med 3 ord:

Nordisk, varm og rolig.

Hvordan fik du din nuværende bolig?

Det er en ejerlejlighed. Købt for 4 år siden. Jeg har istandsat den lidt - bl.a. malet bjælker og gulve hvide og et nyt køkken.

Hvor mange ville stille et par barstole har Louise i stedet bygget en reol, som forlænger køkkenet og giver plads til ekstra opbevaring og udstilling af favoritter.

© Louise Herholt

Plakaten er fra Katalog og vægreolerne er fra Ikea. I alt er der brugt seks stk.

© Louise Herholt

Hvor meget bruger du på boligrelaterede køb om måneden?

Jeg bruger nok ikke penge på bolig hver måned. Om efteråret/vinteren har jeg brug for mørkere farver og møbler og mere hygge i min indretning, og om foråret/sommeren har jeg brug for lyse ting, mere plads og luft omkring mine ting og flere farver. Så der bruger jeg gerne lidt mange penge. Men jeg sælger så også tit de ting, jeg ikke bruger længere, så har jeg på den måde også bedre samvittighed med at fornye ofte.

Spisebordet er fra Lepong.dk og lampen over spisebordet er fra Pachia.

© Louise Herholt

Opallaapen er købt hos Greenline.dk og den lyselilla plakat er fra Hello Atelier.

© Louise Herholt

Rundt om spisebordet står et skønt miks af spisebordsstole med klassiske antræk.

© Louise Herholt
© Louise Herholt

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

En hjemmebygget reol under min køkkenbordplade. Her har jeg mine fine ting stående. Vaser, tallerkener, genbrugsfund, plaider og andet pænt jeg ikke ville gemme væk

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på?

Det må være min mini panthella lampe. Den er jeg bare så glad for! Den er så smart, fordi den er ledningsfri så den kan flytte med rundt omkring i min lejlighed uden at jeg skal tage højde for om der er et strømstik til den.

© Louise Herholt
© Louise Herholt
© Louise Herholt
© Louise Herholt
© Louise Herholt

Hvilket spot i dit hjem er dit favorit?

Jeg bor på 5 sal og uden altan, så jeg er rigtig glad for at sidde i mit vindue og drikke kaffe og kigge ned på menneskerne på gaden. Men jeg er også rigtig glad for at sidde ved mit spisebord og kigge ud over Aarhus.

Hvilket møbel er du gladest for?

Årh, jeg er glad for alle mine ting. Lige fra min mormors lille hjemmelavet krukke, som jeg har arvet, til min lille Panthella lampe. Jeg er også ret glad for min Ejvind Johansson spisebordsstol.

Væggen er malet med 'Soft Skin' fra Jotun.

© Louise Herholt
© Louise Herholt
© Louise Herholt
© Louise Herholt

Hvad er din indretningsstrategi?

Jeg ved ikke, om jeg har en decideret indretningsstrategi. Jeg får en ide og går egentlig bare igang med at udføre den. Nogen gange går det godt og nogen gange skidt. Man kan altid gøre det om igen. Jeg bliver nok heller aldrig færdig med at indrette mit hjem, jeg kan godt lide, at mit hjem hele tiden er lidt i forandring.

Hvad er det bedste tip, du har fået eller læst om indretning?

Find ud af, hvilket stemning du gerne vil have i dit hjem. Jeg kan godt lide, at mit hjem er rart og hyggeligt at være i, også for mine gæster. Det skal helst ikke være perfekt og for fint hos mig - selvom det måske kan se sådan ud. Det skal være rart og afslappende hos mig, så den stemning sørger jeg altid for at gå efter, når jeg indretter. Så bliver resultatet altid bedst.

Det lille sengebord er fra Trævarerfabrikernes Udsalg, Lampen er Panthella fra Louis Poulsen i miniversion. Plakaten i den hvide ramme er fra Junique.

© Louise Herholt
© Louise Herholt

Hvad har været den største indretningsudfordring - og hvordan har du løst den?

Den største udfordring er at indrette på få kvadratmeter. Jeg bliver nemt inspireret af andres flotte hjem, og kunne virkelig godt ønske mig mange flotte møbler - men jeg har ikke plads. Jeg har f.eks fravalgt en sofa, fordi den vil fylde for meget… men det er også lidt sjovt, at tænke kreativt på den måde og nogen gange finde på alternative løsninger.

Hvad er det næste du drømmer om at gøre eller købe til hjemmet?

Jeg drømmer om at eje en smuk folkestol (af Børge Mogensen). Jeg drømmer også om at male mit gulv i en fin farve, selvom jeg og så drømmer jeg om en daybed. Men den er der nok ikke helt plads til.

Skobænken er fra Søstrene Grene og den stribede taske er fra Ellies & Evy.

© Louise Herholt
© Louise Herholt

Hvem er din favorit på Instagram?

Jeg kan godt lide at følge med hos @MetteHelena. Hun er en virkelig dygtig boligstylist, og hun bor så lækkert. Men også på andre ting end boligindretning er hun inspirerende at følge med hos.

Hvis du skulle bytte hjem med en anden, hvem skulle det så være?

@Linestampedahl, hun bor simpelthen så smukt og æstetisk. Hun kan noget helt særligt!