Ugens Instagrammer: Derfor skal du give dig selv lov til at indrette på budget!

Mange drømmer måske om at indrette sig med designermøbler fra gulv til loft, men mindre kan også gøre det, lyder budskabet.

© @danielishoj

På trods af sine bare 22 år formår Daniel at indrette den 122 kvadratmeter store lejlighed i Ørestad med omhu og finesse.

Daniel og kæresten Jacob mener begge, at et designerhjem kan være forfærdeligt kedeligt, så de sørger for at mikse budget og luksus med et mekka af store og små planter. På den måde har de skabt et hyggeligt hjem, som de jævnligt får mange komplimenter for.

Udover Daniels inspirerende Instagram-profil skriver han interiørbloggen &ARTICLE og står bag interiørbrandet Future Planner.

Få et lille indblik i hans univers her:

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Jeg har flere gange selv forsøgt at definere stilen på min Instagram, men jeg må i alle tilfælde konkludere, at jeg ikke kan sætte ét tema på. Den er en god blanding af indretning (særligt vores eget hjem og planter), mad og rejser.

Instagram-profilen er min egen lille, visuelle dagbog, som jeg primært har for hyggens skyld, men det er altid fedt, når man kan inspirere andre og har sit eget lille community af søde følgere. Det gør, at det ikke føles så ensomt.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Nordisk og minimalistisk, men personlig - og et mekka af planter (gerne de store af slagsen).

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Det er egentlig mest mine egne idéer, der inspirerer mig. Jeg prøver tit nye ting af - de fleste gange fungerer det, og andre gange henter jeg hjælp fra blogs, Instagram og Pinterest samt diverse magasiner.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Jeg fornyer så tit, så det kan jeg faktisk ikke helt huske. Men den store Strelitzia plante er i hvert fald et af de nyeste køb.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Jeg fortæller altid andre, at man sagtens kan mikse budgetting fra Ikea eller genbrug med dyre designervarer.

De færreste har råd til et helt designerhjem, og det bliver også forfærdelig kedeligt og upersonligt, så mit bedste budget-tip må faktisk være: Giv dig selv lov til at handle på budget - det behøver ikke være så bombastisk, dyrt og ekstravagant altid!

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg er ekstra glad for vores indhak i køkken/alrummet, hvor vi har stuen. Det er blevet så hyggeligt og lige i vores ånd!

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Vores gæster siger tit, vi bor i et showroom. Det er selvfølgelig smigrende! Men det jeg får flest kommentarer for er, hvor hyggeligt vi bor. Det er jeg rigtig glad for; jeg ønsker at bo pænt, men man skal også føle sig velkommen og hjemme.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

En god blanding af alt fra de dygtige, danske designere, vi har. Men særligt "Mies"-spisebordet fra MILLION CPH og lænestolen "Petra" fra &TRADITION står højt på listen.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Vi kan godt lide farver i hjemmet, men synes ikke vores stil passer til mange farver på én gang - selvom vi synes, det kan se rigtig godt ud. Min primære tanke er, at farverne skal binde rummet sammen, specielt når vi bor så minimalistisk. Det skal være en farve, som vi ikke hurtigt bliver trætte af, hvis det fx. er et større møbel, som skal rykke ind i lejligheden.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Det er fra den ene yderlighed til den anden. For 5 år siden boede jeg stadig hjemme og havde et værelse, der mest af alt kunne beskrives som: Alt i højglans fra IKEA. Nu er der noget mere stil, personlighed og sammenhæng. Og IKEA laver nogle gode ting, men højglans skal jeg ikke tilbage til!

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

TV i soveværelset! Det er en skændsel rent indretningsmæssigt, men det er dæleme hyggeligt. Derudover bliver jeg aldrig træt af vores Echassé-vase fra MENU eller vores lamper fra WOUD.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Vi flyttede ind i vores nye lejlighed i februar i år, og vores kontor/walk-in er stadig noget hvidt og kedeligt. Så dette rum trænger til en general overhaling. Vi taler lidt om fx. en skænk, en billedvæg og måske lidt farve på én af væggene.

Hvilke interiørbrands er dine favoritter?

NUURA - Sjældent har jeg set så flotte lamper, og vi er også selv de heldige ejere af én i vores entré.

AYTM - Et dansk brand som jeg har fulgt og betaget mig meget længe. De formår at skabe nogle unikke produkter, som altid følger tidens trends.

MENU - Fordi de virkelig har formået at blive et eksklusivt dansk brand de seneste år.

Muubs - De laver nogle helt fantastiske fine og unikke produkter. Blandt andet den fine lavaskål, som vi har på vores badeværelse.

Louise Roe - Endnu en dansk designer, som virkelig har brudt igennem de seneste år. Jeg har stor respekt for de flotte ting, hun laver.

MILLION CPH - Et ret ukendt brand inden for B2C - desværre! De laver nogle "to-die-for" møbler. Specielt deres spisebord er i høj kurs herhjemme, og bliver nødt til at flytte ind på et tidspunkt!

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@cathdelictenberg - har fået en del følgere på kort tid, men hun fortjener det også for sit pæne, pæne hjem!

@salmonstreet - Trine og Anders er fantastiske, og så har de et helt specielt øje for at indrette personligt og lidt dystert, men så det stadig er hammer-lækkert!

@katarinanatalie - Super flotte billeder og indretning. Katarina formår at blande det feminine og maskuline på en meget hårfin men rå måde. Lige nu er hende og hendes kæreste i gang med at renovere et hus.