"Jeg kan godt lide at vise, man sagtens kan hoppe ud tingene, uden de store håndværkerskills"

Det personlige miks af skæve loppefund og personlige sager udgør Ann's fine indretning, hvor farverne er dæmpede og behagelige.

@kodeordeter
© @kodeordeter

Blandt loppefund og planter bor 34-årige Ann i en 64 kvm stor lejlighed på Islands Brygge. Her har hun boet siden hun flyttede til København fra Aarhus for seks år siden.

Egentlig arbejdede hun i banksektoren, men sagde sit faste arbejde op og startede på en hf som hun færdiggjorde i sommers.

Hun startede med at bruge Instagram til at redigere sine billeder uden at være klar over at billederne så ville være offentligt tilgængelige. Siden da er der sket meget og i dag har Ann fuldstændig styr på at bruge Instagram som platform for boligindretning og trends.

Kom med en tur til Islands Brygge lige her.

@kodeordeter
© @kodeordeter
@kodeordeter
© @kodeordeter
@kodeordeter
© @kodeordeter

Hvad er tanken bag din Instagramprofil og hvad vil du gerne opnå med den?

Jeg bruger primært min profil til at vise mit hjem, som igennem årene har ændret sig meget og fortsat vil ændre sig. Dét krydret med lidt billeder af mig selv, så man også kan se hvem der står bag - det synes jeg, giver mere personlighed til profilen. Jeg kan godt lide at springe ud i både store og små projekter – resultaterne vil nok aldrig bestås på håndværkerskolen, men jeg kan godt lide at vise, at man sagtens selv kan hoppe ud i nogle ting indretningsmæssigt, uden de store håndværker skills. Om det så er at lave en rå murstensvæg eller hænge billeder op.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg håber, at de kan se og tænker, at der bliver lagt kærlighed og tanker i mit hjem. At det emmer af hjemlig hygge og personlighed og et sted, der også er plads til at bo – ikke kun til for at se pæn ud. Ligesom jeg bliver inspireret af andres profiler, håber jeg, at kunne gøre det samme og at folk har lyst til at følge med, fordi de gerne vil følge udviklingen i min lejlighed.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal i gang med at indrette et rum?

Jeg har lige indrettet mit soveværelse på ny, og her var det vigtigt at få skabt et rum, jeg har lyst til at være i samtidig med plads til ændringer og forandring, da det hele er en proces. Jeg tror aldrig, I vil høre mig sige, at jeg er færdig med et rum.

@kodeordeter
© @kodeordeter
@kodeordeter
© @kodeordeter
@kodeordeter
© @kodeordeter

Hvem inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg synes, at @biritasjurdaberg tager de skønneste billeder i deres fine hjem på Færøerne. At @trinebrunsvig har de skønneste loppefund, en to-die-for bogreol og den skønneste kunst på væggene og at @stonemuse bor virkelig skønt, ser skøn ud og er skide morsom.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

En meget smuk ældre Le Klint væglampe, som skal lyse op for mig hver aften, så jeg kan læse inden sengetid.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Vi kan nok ikke komme udenom, at loppefund er vidunderlige. Det at nulre rundt og finde skønne og skæve ting med en historie, som får et nyt liv og måske et helt andet udtryk, når det kommer til at stå blandt ens egne ting. Og så er planter også bare altid en god ide!

@kodeordeter
© @kodeordeter
@kodeordeter
© @kodeordeter
@kodeordeter
© @kodeordeter
@kodeordeter
© @kodeordeter

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Min murstensvæg i stuen, som jeg lavede for fire år siden. Et projekt jeg slet ikke havde forudset omfanget af. Jeg havde nok bedt om hjælp fra en "voksen", hvis jeg havde tænkt mig bare lidt om. Men det kan være både godt og skidt bare at kaste sig ud i ting på egen hånd. Det var nok aldrig blevet gjort, hvis jeg vidste min ryg og skuldre ville lide en uge efter. Men resultatet er al besværet værd. Derudover har jeg fornylig malet mit soveværelse i den skønneste farve, fået fliser op i køkkenet i sildebensmønster og totalrenoveret mit badeværelse. Alt sammen noget, der gør mig så glad at komme hjem til.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Det personlige touch, farverne og mit ultimative bedste loppefund: sofaen.

Hvad synes du er den største misforståelse, når det gælder indretning?

At det helst skal være rene linjer og ikke det store farvemiks. Man har naturligvis hver sin smag, men det kan også blive for upersonligt, men jeg synes selvfølgelig, at det vigtigste er, at man selv er tilfreds med resultaterne og trives med dem. Et hjem skal være præcis, som man selv ønsker det og med de ting, der gør en glad og tilpas. De smukkeste hjem er dem, hvor personligheden fra ejeren skinner igennem.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Lejligheden ved siden af! Så jeg får endnu flere rum og mere plads til at lave om og indrette…. Noget jeg nok skulle have tænkt over, inden jeg sagde farvel til en fuldtidsløn og hej til SU.

@kodeordeter
© @kodeordeter
@kodeordeter
© @kodeordeter
@kodeordeter
© @kodeordeter

Er der noget i dit hjem, du er sikker på også er der om 10 år?

De gode klassikere som min safaristol, mine String-reoler og mine Le Klint-lamper er umiddelbart nogle af de ting, jeg tænker, at jeg aldrig vil skille mig af med.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg har de sidste måneder stået i støv til halsen, da jeg har renoveret køkken og bad – jeg har længe drømt om fine fliser i sildebensmønster på min køkkenvæg, og det er LIGE sket. Men min entré trænger til en lille kærlig hånd – her pillede jeg tapet ned for halvandet år siden, og den har stået med den rå væg siden. Men det tager nogle gange tid, at komme frem til det rigtige og jeg har endnu ikke helt taget stilling til hvad der skal ske.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

Jeg synes bl.a, at @fund_og_farver, @interiorunivers og @dybt_vand er skønne profiler. De har alle et væld af farver, skønne loppefund og planter.