"Vi elsker at lave vores egne møbler, så vi har bygget mange af dem selv"

Svenske Elin er denne uges Instagrammer, fordi hun formår at tage personlig stil til et helt nyt niveau og har skabt et univers, der er en fryd for øjet.

Ugens Instagrammer: Elin Lannsjö
© @elinlannsjo

Rustik idyl i Sverige

I det centrale Göteborg holder ugens Instagrammer til i den hyggeligste, totalrenoveret lejlighed på 75 kvadratmeter sammen med sin kæreste.

Til daglig arbejder Elin, som står bag profilen @elinlannsjo både som keramiker, mode- og indretningsarkitekt, fotograf, dekorator og influencer og har derfor en del know-how, når der kommer til indretning og stemningsfulde billeder.

Desuden er kæresten arkitekt og det resulterer i en masse spændende projekter på hjemmefronten.

Lejligheden og parrets søde kolonihavehus bliver flittigt vist frem på Instagramprofilen og allerede ved første øjekast, sænker der sig en ro i kroppen. De blide toner, smukke blomster og den landlige stemning giver følelsen af fordybelse, tid og hygge, og det er blandt andet derfor, vi har kåret Elin som ugens Instagrammer.

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

For mig handler det om at bruge min faglige viden og formsprog til at skabe stemningsfulde billeder igennem mine omgivelser. Jeg deler ud af mit liv og forsøger at fange ting og øjeblikke omkring mig, som jeg synes er smukke og inspirerende.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Jeg elsker levende og naturlige materialer. Derfor ser du meget sten, glas, keramik og træ i mit hjem. Blomster og stearinlys findes i hvert rum.

Både min kæreste og jeg elsker at lave vores egne møbler, så vi har designet og bygget mange af dem selv. Vi har selv designet sofaen, køkkenbordet har vi selv bygget, og stolene har jeg selv renoveret. Jeg kan godt lide at indrette spartansk og minimalistisk, selv om jeg havde brug for en meget større lejlighed for at kunne udleve det fuldt ud.

PSSST Har du lyst til at kaste dig ud i at lave dit eget møbel, så prøv vores udførlige guide til dit eget rustikke plankebord

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Min kæreste inspirerer mig utrolig meget, han har ofte meget spændende idéer, som vi starter på. Ellers er jeg ofte inspireret af mine venner, som næsten alle arbejder i design, formgivning og interiør. Instagram er også en stor inspirationskilde!

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Det er nok min store sorte Pallo vase, der er blæst på Skrufs Glasbruk i Småland, Sverige.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Åh, blomster gør at et hjem føles både smukkere og skønnere. Om sommeren elsker jeg at plukke blomster fra grøfterne og engene. Her kan man samle de smukkeste buketter, hvis du spørger mig.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Jeg elsker vores køkken. Vi har renoveret det omhyggeligt og gennemtænkt hver en detalje. Som det nedsænkede loft, der skjuler belysningen og ventilatoren. Og de store kalksten, som går fra køkkenbordet og helt op til loftet.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Køkkenet, vægfarverne og sofaen, tror jeg.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

En skulptur fra Eva Hild eller G1 Console bord af Fransesco Balzano - det er så sindssygt smuk.

G1 Console bord af Fransesco Balzano
© Studiotwentyseven

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg maler kun mine vægge med naturlige farver. Jeg elsker de levende pigmenter, og jeg har en tendens til at vælge de lidt koldere toner. Det kan jeg godt lide. Og helst dæmpede farver, som ikke tager så meget opmærksomhed. Men næste gang jeg skal male om, vil jeg gerne have en støvet gul farve med lidt varme i, tror jeg.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Ikke meget, hvis jeg skal være ærlig. Jeg er nok blevet endnu mere opmærksom på kvalitet og blevet mere forsigtig med mine køb. Jeg vil hellere spare penge, og kun købe noget til mit hjem, som jeg vil elske i mange år frem.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Godt håndværk som andre har lavet og endda også mit eget keramik, måske. Der er så meget kærlighed i alle ting, der er lavet i hånden, og jeg ved virkelig, hvor meget tid og tålmodighed der ligger bag.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Jeg vil gerne finde smukke kunstværker eller fotografier til at hænge op på vores vægge. De er meget tomme lige nu.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@babes_in_boyland

@annacate

@sundlingkicken