Victor og Christian bor bevidst minimalistisk – ét særligt greb gør det lettere at undgå rod
Der er ro, rene linjer og orden på tingene hos Victor Geest og hans mand Christian Meisels Asmussen. Alligevel er der masser øjet kan gå på opdagelse i. Kig med ind i den totalrenoverede lejlighed fyldt med moderne kunst.

HER BOR Victor Geest (30), Head of International Sales for Lié Studio og Woods Copenhagen, og hans mand Christian Asmussen (45), Technical Director for Adapt.
HVOR Parret bor i en 77 kvadratmeter stor andelslejlighed på Østerbro.
PÅ BILLEDET Victor bor på Østerbro med sin mand Christian.

Udsigten var det helt store trækplaster, da Victor Geest og hans mand Christian Meisels Asmussen flyttede fra første til fjerde sal i samme opgang.
Lejligheden havde samme størrelse og samme planløsning, som den de allerede boede i, men udsigten over kartoffelrækkerne var en helt anden. Og den var de villige til at arbejde for. En hel del endda. For når de nu skulle flytte, kunne de lige så godt tænke helt nyt.
– Hele lejligheden skulle totalrenoveres med henblik på at åbne så meget op som muligt, så der skulle udtænkes helt ny planløsning, siger Victor.
Han stod selv for planlægningen af den nye rumfordeling. Det originale køkken forvandlet til et badeværelse, og køkkenet rykket ind i en af stuerne, der samtidig blev åbnet op for at skabe et stort, sammenhængende køkken-alrum.
– Alle spor af den gamle lejlighed er nærmest væk, fortæller Victor.
Parrets ønske var en mere åben planløsning, rene linjer og samtidig at minimere muligheden for at rode.
– Vi har prøvet at holde det så enkelt som muligt uden overskabe og for meget opbevaringsplads, forklarer Victor.
I renoveringen fik han blandt andet delt soveværelset op i et mini walk-in-closet og en soveafdeling netop for at kunne gemme opbevaringen væk. I det hele taget havde Victor en tanke om, at indretningen skulle holdes superminimalistisk.
– Jeg drømte om, at vores hjem skulle være helt clean, at alle ledninger var gemt væk i vægge og lofter, fordi det var planlagt ned til mindste detalje, hvor alt skulle hænge, fortæller han.
Mens lejligheden blev renoveret, flyttede parret ind i deres sommerhus, og det endte med at blive et langt ophold.
– Vi var stærkt udfordret af de ingeniører, vi arbejdede sammen med, og ventede meget længe på diverse godkendelser fra kommunen, fortæller Victor, der indimellem har fortrudt den hurtige beslutning om at flytte opad.
– Vi havde nok ikke gjort det i dag, hvis vi vidste, hvilket stort renoveringsprojekt der ventede os.
Kunst i centrum
Farvepaletten i den 77 kvadratmeter store lejlighed på Østerbro tager udgangspunkt i den beige vægfarve, der går igen i alle rum undtagen soveværelset.
– Min første tanke var: Hold da op et beige hjem, vi har fået, men jeg fortryder altid, hvis jeg maler i alle mulige farver, griner Victor.
Men her stopper det strømlinede og minimalistiske også. Kunst fylder nemlig meget i parrets hjem – og det giver masser af farver, former og liv.
– Min mand har læst kunsthistorie og har også tidligere anmeldt kunst, fortæller Victor.
– Jeg tror altid, jeg har interesse- ret mig for kunst, men det er klart min mand, der har fået det til at blive en aktiv del af mit liv. Vi har også en del venner, der laver kunst, som vi køber kunst af. Så jeg har nærmest ikke kunnet undgå at få kunsten ind.
Parret har især en forkærlighed for moderne kunst gerne af yngre kunstnere. Og så skal der kun være et eksemplar af værket.
– Vores stil er meget spontan, hvis vi ser noget pænt, så køber vi det, vi har ikke en stor plan for vores indretning. Og viser det sig, at det ikke passer i lejligheden, kommer det ofte op i vores sommerhus, siger Victor.
PÅ BILLEDET Akari-pendlen i loftet er fra Vitra, sofaen fra Menu og sofabordet fra Gubi, mens Hvidt og Mølgaards klassiske lænestol Boomerang har fået nyt liv med mønstret stof fra Tapet-Cafe.

IDÈ Skab et let udtryk i dit hjem ved at holde basen i douce farver og tilføje enkelte elementer med mønstre og farver.

PÅ BILLEDET Lænestolen er Børge Mogensens klassiker Jagtstolen og Victors første, store møbelkøb. På sofabordet står en Missoni-vase og et betonsæt købt hos Studio Oliver Gustav, mens den gule skammel er lavet af Salem Charabi.

VICTORS FAVORITITEM
– Jeg hænger ikke fast i ting, men Jagtstolen af Børge Mogensen går jeg aldrig af med, det var mit første dyre møbelkøb. Den ville jeg redde, hvis der var brand.

Værket over sofaen er lavet af fotograf Marie Willemoes Franck. Victor og Christian var så begejstrede for hendes fotoudstilling, at de kontaktede hende på Instagram, men i stedet for fotokunst endte de med et af hendes helt nye tekstilværker. Plaiden i sofaen er fra Sea New York.

De tre billeder ved siden af Kriptonite-reolen er taget af Halfdan Venlov, mens litografien er lavet af Knud Odde, lysestagen den klassiske Nagel-stage og trappe-skulpturen fra Studio Oliver Gustav.

VICTORS YNDLINGSSPOT
- Sofaen er nok det sted, jeg bruger mest tid, når jeg er hjemme. Her er et super- godt overblik over resten af lejligheden.

Farven på køkkenet var ikke i sortimentet hos &Shufl, men Victor overtalte dem til at producere den mørke auberginefarve, som siden er blevet fast i sortimentet. Armaturet er fra Dornbracht og væglamperne designet af Michael Anastassiades.

VÆGFARVE Old School House White fra Farrow & Ball

Bordlampen på køkkenbordet er en vintage-Hans Schwaser fra Royal Copenhagen, mens keramikflasken er købt i Athen og den lille skål lavet af Cica Gomez.

Fadet er fra Hasami, mens morteren i ølandssten er et vintagefund.

Fra køkken-alrummet er der udgang til altanen, der giver masser af lys.


VICTORS BEDSTE TIP TIL AT KØBE MODERNE KUNST
– Hold øje med dem, der går på kunstakademiet. Tag fx til bachelorudstillingen i foråret og afgangsudstillingen, eller besøg Galleri Kant, der udstiller de studerendes værker. Er der noget, du godt kan lide, kan du finde kunstneren på Instagram og kontakte dem der. Tjek samtidig, hvem de følger, det kan udvide din horisont endnu mere. Det er ofte godt at købe hos kunstnerne, inden de bliver tilknyttet et galleri, hvis vi taler kroner og øre.

Parret er bidt af moderne kunst. Det blå maleri er malet af Emil Koch, det røde af Lasse Bruun og det lille af Mike S Redmond & Faye Coral Johnson. Skamlen er fra e15.

Pendlen er designet af Michael Anastassiades og stolene af Arne Jacobsen, Eames, Børge Mogensen og Shin Azumi, mens spisebordet er købt brugt på Dba.dk. Reolen i baggrunden er fra Kriptonite.


Den blå vase er lavet af Jeanine Eek-Keizer, mens koppen er fra Studio X og tallerkenen fra Royal Copenhagens Tranquebar-stel.

VÆGFARVE Light Blue fra Farrow & Ball
PÅ BILLEDET For at undgå opbevaring af tøj i soveværelset, har Victor delt rummet op i en soveafdeling og et lille, skjult walk-in-closet med indgang fra entréen. De italienske væglamper, sengebordene og de små Kokeshi-dukker er vintagefund, mens sengetøjet er fra Geismars og plaiden fra Elvang.

Bronzehovedet er fra en rejse til Afrika, mens tallerkenen er The Table Project, kommoden et vintagefund og kunstværket af Michael Kvium.



Det gamle køkken er nu et topmoderne badeværelse med marmorfliser fra Fired Earth og brusearmatur fra Bad & Stil.

VÆGFARVE Joa’s White fra Farrow & Ball
PÅ BILLEDET Væglamperne er fra Flos, spejlet købt hos Paustian og vaskemøblet fra &Shufl, mens armatur og vask fra Bad & Stil og produkterne fra Woods Copenhagen.

Udsigten over kvarteret Kartoffelrækkerne på Østerbro var grunden til, at parret flyttede fra første til fjerde sal i samme opgang.

