"Man siger ikke nej til 114 kvadratmeter og en tagterrasse"

Sofie Amalie og kæresten var lige blevet færdige med at renoverer deres lejlighed, men så fik de et tilbud, de ikke kunne sige nej til.

Ugens Instagrammer, @thusthefuss, har haft nok at se til.

Sofie Amalie, som hun hedder, er 27 år, bor på Frederiksberg med sin kæreste og arbejder til dagligt som konsulent på et designbureau og har ved siden af brugt de sidste 10 måneder på at totalrenovere deres andelslejlighed. Lejligheden er på 114 kvadratmeter, så der har været en del at sætte i stand. Hun har nydt det at kunne sætte sit eget præg på det hele undervejs, men det har ikke kun været ren idyl og virkeliggørelse af en drøm. I fem måneder har de boet uden køkken eller bad og haft håndværkere rendende rundt hele tiden.

Hvordan endte du på Instagram?

Indretning har altid været en hobby i min familie, og noget jeg synes er sjovt, så da vi skulle til at forme vores nye hjem, synes jeg, at det var hyggeligt at dele processen - at have et sted et være helt vildt bolignørdet og dele det med mednørder.

Vi nåede lige præcis at sætte fliser op i køkkenet og få de sidste detaljer på plads i lejligheden, før vi var heldige at få en større lejlighed i foreningen. Den krævede en totalrenovering, men man siger ikke nej til 114 kvm og en tagterrasse - så nu er vi i gang igen.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Minimalistisk er den i hvert fald ikke. Måske modsætningsfyldt? Jeg er glad for farver og genbrugsfund, men elsker samtidig klassisk og funktionelt design. Jeg kan bedst lide, når det ikke bliver for stilrent. Det handler om at holde en balance og arbejde med kontraster. Fx har vores køkken som det eneste rum helt hvide vægge, men de brydes af det varme egetræskøkken, som igen får modspil af den moderne stålbordplade og de gamle væglamper.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg kan godt lide at trawle ejendomsmæglernes salgsannoncer igennem. Både de danske og de svenske. Drømme om huse med havudsigt og store gamle herskabslejligheder. Jeg synes, det er inspirerende at se, hvordan andre bor.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Vi har lige fået lavet radiatorskjulere i hele lejligheden. En af dem har vi fået bygget, som en karnapsofa, så man kan sidde i karnappen og følge med i livet på gaden. Den mangler stadig det sidste maling og en hynde, men jeg tror, at det bliver et yndlingsspot.

Har du nogle tips eller tricks, som du kan dele med vores læsere?

Genbrug er guld. Det er vist ikke nogen hemmelighed, men jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er flere som kaster sig ud i det. Til gengæld for lidt tålmodighed, er der både gode penge at spare på designklassikere og mulighed for at finde noget unikt.

Hvilken trend er du træt af? Eller måske er der en trend, som du er helt vild med?

Jeg er stadig helt med på farvede vægge og tror ikke, at det er noget, jeg bliver træt af lige foreløbig.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Vi er heldigvis tilfredse med det meste! Vi har slået to stuer sammen, men jeg ville gerne have, at de to rum stadig var lidt adskilte. Vi fandt derfor en gammel fløjdør fra Genbyg.dk, som matchede de andre fløjdøre i stuen. Den har vi restaureret og fået sat op imellem de to rum som skillerumsvindue. Det er en detalje, som jeg synes, både gør rummet mere anvendeligt og giver personlighed.

Hvor ofte laver du om derhjemme?

Vores hjem er i evig udvikling. Vi har brugt god tid på at få de store linjer på plads - tænke over rummenes form og funktion. Når rammerne er gennemtænkte, så synes jeg, at det er nemmere at lege med indretningen - at bytte ud og prøve af. Så vores møbler bliver ofte skiftet ud - jeg er storforbruger af DBA.

Hvad er dit næste projekt?

Efter 10 måneder er vi stadig ikke helt på plads. Vi kæmper virkelig for at holde motivationen til at få de famøse sidste 5% gjort færdig. De gamle indbygningsskabe skal renoveres, vi skal have bygget et skab i entreen, og jeg drømmer om en indbygningsreol i stuen. Så der er nok at tage fat på - og dertil kommer selve indretningen.

Laver du DIY’s?

Jeg kaster mig glædeligt ud i gør-det-selv-projekter og har blandt andet selv skåret og polstret vores sengegærde. Men med den her totalrenovering er lidt af dampen gået af mig, så de større ting som karnapsofa og radiatorskjulere har vi fået hjælp til.

Vi har selv udtænkt den indbyggede spisekrog i køkkenet, og her har jeg selv polstret sædet. Der kan man sidde og følge med i madlavningen og nyde den grønne udsigt til terrassen.

Er der altid lige så flot i dit hjem, som det ser ud til på Instagram?

Nej, det er der slet ikke, men jeg er virkelig et stort ordensmenneske. For mig er det ligesom at rydde op i mit hoved når jeg rydder op i mit hjem, og jeg slapper bare bedst af, når der er rent og ryddeligt.

Hvad tager du billeder med?

Jeg tager både billeder med min iPhone og Canon EOS 650D.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Udover køkken og bad er lejlighedens resterende fem rum i hver sin farve. Vi har derfor tænkt en del over, hvordan farverne spiller sammen på tværs af de forskellige rum. Og så er vi gået efter en helt mat maling (glans 02), det får farverne til at stå flottere.

© Wallo

Del dine billeder med os på Instagram

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet og Sofie Amalie på Instagram.