"Mange fine møbler bliver jo solgt for næsten ingenting!"

Ugens Instagrammer har et godt tip til dig.

Blå kommode på børneværelse
© Alexandra

Alexandras profil på Instagram er en af de helt store med et følgerantal over de 100.000, men det må skyldes, at folk ikke er faldet over hendes profil! Vi er i hvert fald helt pjattede med hendes skønne hjem og æstetikken på profilen, hvor hun dyrke det. Derfor har vi stillet hende et par spørgsmål, så du kan lære hende bedre at kende og måske tilføje endnu en inspirerende boligprofil til dit feed.

Hvad kendetegner din Instagramprofil, og hvad er tanken bag den?

Jeg begyndte at lægge billeder op i marts 2017, fordi min søster opfordrede mig. Tanken har fra start været, at bruge det som et sted at vise mine billeder og inspirere folk. Jeg viser aldrig billeder af mig selv eller hverdagsting.

Vi flyttede til vores hus og fik barn. Barslen bidrog til mere tid hjemme og min interesse udviklede sig i takt med, at rummene blev renoveret. Selvfølgelig elsker jeg også at blive inspireret af andre herinde og det fællesskab, Instagram giver. Vi støtter hinanden, siger godmorgen og giver hinanden tips.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Den er i grænselandet mellem landligt og industrielt. Jeg blander hellere end gerne mine gamle loppefund med moderne indslag. Jeg forsøger at indrette et hjem, som er ryddeligt, hyggeligt og enkelt. Vores hus er bygget i 1864 og jeg vil gerne bevare sjælen på trods af vores omfattende renoveringer.

Hvordan kan man se, at det lige præcis er dig, der bor der?

Jeg tror, det skinner igennem med de antikke møbler. Mit hjem får personlighed igennem dem og jeg forsøger ikke at være bange for at stilen clasher. Jeg vil gerne have at mit hjem skal virke interessant og at mine billeder skal afspejle den hygge, som jeg værdsætter i mit hjem.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Intet inspirerer mig mere end et hjem som tør slå ud med armene og tænke ud af boksen. Det kan handle om alt fra mørke vægge til alternative materialer. Ting, som anvendes til andet, end det oprindeligt er tiltænkt er typisk noget, jeg synes er interessant.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Mit seneste boligkøb var et spejl fra House Doctor. Men jeg køber ikke så meget nyt, faktisk. Jeg forsøger at bruge det, jeg har, det, jeg får af min storesøster og ting i gemmerne. Eftersom vi totalrenoverer hele underetagen, forsøger jeg at holde lidt igen med indkøbende til alt er klart. Jeg længes helt vildt efter at det bliver tid til at indrette. Det er et stort hus på 255 kvm så jeg får mange rum at gå amok i.

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Mit bedste tip er uden tvivl at købe brugt. Se potentialet i gamle møbler – næsten alt bliver godt med en klat maling. Jeg fokuserer på møblets former. Mange fine møbler bliver jo solgt for næsten ingenting.

Hvad er du allermest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Det gamle, blå skab på min søns værelse, som jeg er meget glad for. Det er skævt og vejrbidt, men det har en fantastisk sjæl. Det har stået på et gammelt værksted og jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvem der byggede det og hvordan det så ud som nyt. Det passer så godt til Alberts værelse. Det er fyldt med legetøj og farven er dejlig organisk.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Der må jeg igen henvise til det gamle skab på børneværelset. Det er sjovt, når min følgere kan lide noget ligeså meget som jeg.

Hvis du ikke skulle tænke på penge, hvad drømmer du så om at eje til boligen?

Jeg drømmer om to ”Le Grand Air”-sofaer med hørbetræk til stuen. Prisen er høj, men åh, hvor er de fine. Og de skulle også være fantastisk komfortable.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg har haft mange missere, når jeg har valgt farve tidligere og derfor er jeg meget omhyggelig, når jeg vælger farver i dag. Jeg prøvemaler hellere to farver for meget, end to for lidt. Regel nummer et er at farverne skal være nemme at matche med andre farver i indretningen. Gråt, grønt og beige er farver, jeg bruger meget. Det er lettere at ændre udtrykket i rummet med accentfarverne end at male alle væggene. Vores mørkeblå farve i soveværelset er superfin og stikker ud, men skulle jeg gøre det om, havde jeg nok valgt en farve, der var lidt mere diskret.

Hvordan har din indretning ændret sig de seneste 5 år?

Den har ændret sig virkelig meget. Det handler nok om, at jeg bruger mere og mere tid på Instagram og bliver inspireret mere og mere af alternative stilarter. Da vi flyttede drømte jeg om landlige tapeter og krystallysekroner. Bagefter var jeg mere inde på kraftige farver og en mere amerikansk indretning med messingting og abstrakt kunst. Deromkring kom Instagram ind i billedet og min stil udvikledes til den stil, jeg har i dag. Meget takket være min storesøster, der inspirerer mig enormt meget med sit fantastiske hjem. Nu er min smag mere stilren, minimalistisk og sober.

Når du ser tilbage, er der så noget, du tror, du aldrig nogensinde bliver træt af at have i indretningen?

Jeg kommer aldrig til at smide vores gamle møbler ud til fordel for nogle nye fra Ikea. Jeg kombinerer dem gerne, men de bliver aldrig byttet ud. En anden ting, jeg aldrig tror, jeg bliver træt af er hør. Jeg vil have alt i hør. Sengetøj, duge, gardiner og håndklæder. Alt.

Hvad er det næste, du vil kaste dig over derhjemme?

Udover vores store renoveringsprojekt skal jeg i gang med et dukkehus. Det skal males, indrettes og til sidst gives til Albert i toårsgave.

Hvilke ”oversete” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener lidt larm?

@saraalfredasson

@huset1919

@hemmaitorp

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet og Alexandra på Instagram.