“Min kæreste ryster ofte på hovedet af mig – men mest fordi han synes, jeg er skør"

I denne uge kigger vi indenfor hos @rikkeanupritirasmussen, som ikke kan lade tingene stå. Hun rykker konstant rundt og skifter ud, så der hele tiden sker noget nyt i hjemmet.

© Rikke Anupriti Rasmussen

Mød Rikke

Rikke er 29 år og bor med sin kæreste, Thomas, og deres to drenge, Elliot på 3 år og Felix på 7 måneder. De bor i et hus fra 70’erne i to plan på 194 kvadratmeter i en lille by, Aulum, mellem Herning og Holstebro. Rikke er uddannet pædagog, men er lige nu på barsel med lille Felix. I sin fritid kan hun godt lide at løbe, bruge tid med venner og veninder – og så siger hun aldrig nej til lækker mad og et glas god vin.

Beskriv din bolig- og indretningsstil

Min bolig- og indretningsstil er meget minimalistisk og enkel. Nogen vil måske kalde den 'kedelig' eller 'sort/hvid', men jeg synes stadig, jeg formår at indrette med sjæl og varme, selvom vores farvevalg herhjemme er meget afdæmpet.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Det seneste, vi har tilføjet hjemmet, er en 'String reol', som vi er så glade for. Den er så enkel og fin, og den ville kunne styles på mange måder med nips.

Har du nogle tips eller tricks, som du kan dele med vores læsere? Fx do’s and dont’s.

Jeg sørger altid for at gøre det lidt personligt, så det hele netop ikke bliver så 'sort/hvidt'. For eksempel elsker jeg vores billedvæg af drengene, og vi har netop besluttet os for at tilføje en masse nye billeder af os som familie og andre familiemedlemmer – netop for at give hjemmet sjæl og personlighed. Ellers synes jeg, at planter er et godt bud på at gøre hjemmet varmt og et rart sted at være.

Hvilken trend er du træt af? Eller måske er der en trend, som du er helt vild med?

En trend, jeg er lidt småtræt af, er nok hypen omkring det at male en væg – alle gør det. Enten i grå, mørkeblå eller i en 'beton-agtig' farve, og jeg forstår det simpelthen ikke. En trend, jeg til gengæld er vild med, er velour - og ja, jeg har intet velour i mit hjem, men jeg synes, det er så flot. Jeg ville ønske, at jeg sommetider turde våge mig ud i 'det vilde' og lidt ud af min 'comfort zone', men oftest erfarer jeg også, at det netop 'bare' er en trend, som oftest går af mode igen. Jeg mener personligt, at den minimalistiske og sort/hvide stil aldrig går af mode – det er andre sikkert uenige i.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Efter vi er flyttet i vores dejlige hus, er det virkelig svært at vælge. Jeg elsker vores enormt store soveværelse med et kæmpe vinduesparti samt indbygget 'mini walkin', men jeg elsker også vores hvide trappe, som min kæreste og svigerfar har malet. Trappen var en grim trist 'træ-farve', og jeg er så imponeret over, hvad lidt hvid maling kan gøre. Samtidig er jeg også vild med vores lille, men funktionelle og minimalistiske køkken, hvor vi selv har skiftet de gamle mosaikfliser ud, med hvide metrofliser.

Hvor ofte laver du om derhjemme? Alt lige fra små til store forandringer.

Jeg laver ret ofte om, men ikke som i 'nu river vi en væg ned'. Jeg flytter tit rundt på nips og genstande, køber nye planter, tilføjer nye nips. Det giver lidt ’nyt’ at se på, og det føles lidt som at få nye ting. Min kæreste ryster dog på hovedet af mig til tider, mest fordi han synes jeg er skør. Heldigvis er han oftest med på mine skøre idéer og der skal heldigvis ikke så meget overtalelse til.

Er der altid lige så flot i dit hjem, som det ser ud til på Instagram?

NEJ! Bestemt ikke. Instagram bruger jeg selv til inspiration, og personligt bliver jeg ikke inspireret af rod, og det tror jeg heller ikke, at mine følgere gør. Jeg har dog været nødsaget til at lægge billeder op af 'rod' herhjemme, så folk faktisk kan se, at vi er helt normale med rod, børnelegetøj over det hele og vasketøj, som stadig hænger til tørre – netop fordi folk vitterligt tror, at der altid er pænt hos os, men det er der ikke. Tværtimod. Jeg er bare typen, som ikke kan slappe af, hvis det roder alt for meget. Jeg bruger hellere lige 5 minutter på en 'lynoprydning' for så at kunne slappe af. Jeg trives ikke i rod og kaos.

Hvilke planter er dine ynglings?

Herhjemme er der vidst ingen tvivl om, at jeg har en stor kærlighed for kaktusser og monstera - mest fordi det er planter, jeg kan holde liv i - og så syntes jeg bare, de er vildt flotte. Jeg elsker også at købe friske blomster, som kan blomstre lidt i nogle dage - særligt hvide roser.

Har du et bestemt tip til, hvordan du bruger planter i indretningen?

Jeg har både store og små planter herhjemme. En rød tråd i mine planter er nok potteskjulerne fra Hay, som går meget igen. Jeg kan godt finde på at stille to forskellige planter ved siden af hinanden – men potteskjuleren som fællesnævner. Det, synes jeg, giver et lille spil i indretningen.

Del dine billeder med os på Instagram

Skal vi se dit hjem? Tag dine instagramsfotos med #boligmagasinet for at dele med os. Så kan det være, at det er dig, som bliver næste uges instagrammer og den heldige modtager af en flot gave fra Wallo.

Husk at du også kan følge både Bolig Magasinet og Rikke Anupriti Rasmussen på Instagram.