"Min stil og farvevalg har udviklet sig meget, fra vi flyttede ind og til nu"

I denne uge besøger vi @ihoves hjem lidt udenfor Roskilde. Ida elsker nips og indretning og skal altid lave om derhjemme. Stilen er minimalistisk og personlig, samtidig med at der er plads til familiehygge.

© Ida Hove

Mød Ida

Ida er 31 år og bor sammen med sin mand Henrik og deres datter Lærke på 2 år. Familien bor i en trelænget gård på 262 kvadratmeter, hvoraf de har renoveret 160 kvadratmeter. Rikke arbejder som mediegrafiker og elsker at vise, hvordan hun ser verden.

Beskriv din bolig- og indretningsstil.

Jeg ved ikke rigtig, om jeg har en bestemt stil. Det vigtigste for mig er at have ting omkring mig, som gør mig glad. Og så er det egentlig lige meget, om det er dyrt design, Ikea eller genbrug. Efter vi har fået vores datter, Lærke, går jeg også rigtig meget op i, at det er lige så meget hendes hjem, som det er vores. Vi gider ikke gå og sige nej hele tiden, og hun skal have frihed til at bevæge sig rundt og lege.

Hvad inspirerer dig i forhold til boligindretning?

Jeg bruger rigtig meget tid på Instagram og Pinterest. Det starter som regel med, at jeg søger noget specifikt, men så tager det ene billede og det ene hashtag det andet og lige pludselig er man et helt andet sted end man startede.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

Jeg har en svaghed for billeder, plakater, kunst og fotografier. Og det er fuldstændig umuligt for mig kun at hænge et billede op ad gangen. På en eller anden måde udvikler det sig altid til en billedvæg. Mit seneste køb er to ældre billeder - det ene af Mads Stage - som jeg skal finde plads til et eller andet sted. Jeg er i gang med en billedvæg i stuen og drømmer om, at den skal gå fra gulv til loft.

Har du nogle tips eller tricks, som du kan dele med vores læsere? Fx do’s and dont’s.

Personligt elsker jeg nips, da de giver personlighed til hjemmet. Jeg elsker selv at besøge folk, som har nips rundt omkring. Jeg sætter dem alle mulige steder - det er sjovt, hvis man har siddet en hel aften med nogle venner i stuen, og de så lige pludselig opdager en lille nipsting på toppen af et billede. Vælg nips, som gør dig virkelig glad eller har en historie. Man kan godt se forskel på, om det bare er en opstilling af ting, eller om der ligger mere bag.

Hvilken trend er du træt af? Eller måske er der en trend, som du er helt vild med?

Jeg er virkelig træt af det upersonlige. Da vi begyndte at indrette huset i sin tid, var det helt klart en anden stil, jeg havde i tankerne, hvilket man godt kan se i grundelementerne. Helst så lidt på væggene og så hvidt og gråt som muligt. Jeg elsker stadig de minimalistiske og stilrene billeder fx på Instagram, men jeg har bare indset, at jeg ikke selv kan bo sådan. Jeg bliver mere og mere tiltrukket af det personlige og de hjem, hvor man kan mærke, at der er en historie. Hvis man ser på vores hjem, så er alle grundelementerne - køkken, fliser, gulve og vægge - meget stilrene og holdt i sort/hvid, men jeg ser det som en god kontrast til genbrugstrenden, som jeg selv dyrker rigtig meget og er fuldstændig tosset med.

Hvad er du allermest tilfreds med i dit hjem?

Jeg tror aldrig, jeg bliver helt tilfreds, der er altid lige noget, som skal rykkes eller laves om. Skal jeg vælge et par ting, så er det vores sofa hyggehjørne, reolen i stuen og spisepladsen i køkkenet.

Hvor ofte laver du om derhjemme? Alt lige fra små til store forandringer.

Altid! Jeg kan ikke rydde op og gøre rent uden enten lige at sætte en ny plante ind, rykke rundt på nogle ting eller skifte et billede ud med et andet. Min mand er nogen gange ved at blive sindsyg, men jeg tror, at han har lært at leve med det. Sådan er jeg. Når jeg har det godt, er inspireret og i balance, så skal der ske noget. Og får jeg en idé, så skulle den helst være lavet i går.

Hvad er dit næste projekt?

Vi har mange projekter. Vi taler tit om alle de ting, vi godt kunne tænke os, men vi er som regel ikke enige. Det næste store fællesprojekt er vores første sal. Vi er så småt gået i gang med at rive ned deroppe. Planen er, at der skal være kontor og gæste-/mormorværelse. På sigt når vi har fået de unger, vi skal, og de har fået en vis alder, så vil vi gerne have soveværelse deroppe.

Laver du DIY (gør-det-selv-løsninger)? Hvis ja, hvilke?

Jeg elsker DIY. Det kan være alt fra plakater på væggen til selvbyg af Lærkes seng. Ikea legekøkkenet er købt brugt på Dba.dk og har fået en klat maling og nogle nye greb. Henrik har selv bygget både Lærkes seng og puslebordet på toilettet. Jeg har planer om et nyt tv-møbel, men det er lige med at finde tiden til det. Desuden har Lærke en morfar, som er virkelig dygtig til at arbejde med træ. Han har lavet hendes legehus helt fra bunden, og jeg prøver at overtale ham til også at lave nogle nye ben til vores spisebord.

Er der altid lige så flot i dit hjem, som det ser ud til på Instagram?

Nej! jeg har en datter på 2 år, så der er ALDRIG lige så flot herhjemme, som det ser ud på Instagram - det handler om at vende kameraet den rigtige vej.

Hvilke planter er dine ynglings?

Krydderurter kan man ikke få for mange af. De er forholdsvis nemme at holde, de dufter dejligt, de er super flotte, og man kan spise dem.

Har du et bestemt tip til, hvordan du anvender planter i indretningen?

Store planter i stedet for mange små. Og så vælger jeg planter, som ikke skal have alt for meget vand - de skal være nemme at holde. Jeg elsker planter på badeværelset - det giver en god stemning.

Hvad tager du billeder med?

Jeg bruger for det meste min iPhone, men hvis jeg har tiden og husker det, så nyder jeg meget at tage billeder med mit Nikon spejlrefleks. Især mit Marco objektiv - det er mit yndlings.

Hvad tænker du over, når du vælger farver til dit hjem?

Mest om det føles rigtig i maven, og om det er farver som harmonerer og gør mig glad. Min stil er helt sikkert i gang med at udvikle sig - da vi flyttede ind havde jeg en idé om, at huset skulle være mere råt, gråt, hvidt og sort, men så fik jeg fik nogle gamle billeder af min mor fra mit barndomshjem med store rammer i guld/messing og et lille billede, som min morfar har malet. Nogle billeder, som betyder ret meget for mig, og så fungerede det andet bare ikke rigtig. Min stil og farvevalg har faktisk udviklet sig ud fra det.

Hvordan endte du på Instagram?

Jeg var træt af Facebook. Jeg elsker at tage billeder, af alt og intet - og det er bare sjovere at dele det med nogen. Det er på en eller anden måde mere acceptablet at vise sin morgenmad frem på Instagram end på Facebook. Jeg synes personligt, at stemningen er meget bedre på Instagram. Jeg fik hurtigt et netværk og fandt ud af, hvor mange timer man kan bruge på at klikke rundt og lade sig underholde og inspirere.