Min stil: Shane Brox
Du kender ham måske fra DR's børnetime, hvor han har sit eget finurlige program. Mød multikunstneren Shane Brox, der nu også kan kalde sig kongelig porcelænsdesigner.
Shane Brox bag det store vintage-skrivebord i lejligheden, som han deler med sin kæreste. Det er her, alle hans børnebøger bliver til. Skrivebordet er også landingsbane for mange af de forunderlige ting, som Shane er god til at finde rundt omkring på (loppe)markeder. "Så sidder jeg og kigger på dem, imens jeg skriver," forklarer han.
Han er opvokset i Norge, uddannet på beklædningslinjen på Kunsthåndværkerskolen i Kolding og har arbejdet en årrække som designer for Levi’s i Belgien. For nylig skrev han sig desuden direkte ind i den danske nationalarv, da Royal Copenhagen bad ham skabe et nyt stel. Den slags bliver man kun bedt om, hvis man virkelig har det kreative krudt i orden. Og det har Shane Brox.
5 ting, jeg ønsker mig lige nu
Mit allerhøjeste ønske er et lille flygel. Som barn spillede jeg klaver, det vil jeg gerne i gang med igen.
Jeg trænger til et nyt strygebræt. Det gamle hænger i laser.
Mine venner kalder min gamle computer for en dinosaur. Den må gerne blive udskiftet med en ny sort Mac.
Jeg er vild med Royal Copenhagens ‘Blå Palmette’-stel og kunne godt tænke mig at supplere min blå-hvide servicesamling med dele derfra.
Til mine aftaler i det nye år ønsker jeg mig en kalender i brunt kalveskind fra den legendariske engelske læderproducent Smythson.

Overalt er der vidnesbyrd om Shanes næse for ting og sager med historie og patina.
Maleriet har han selv skabt, bordet er købt hos Opium Antik, buddha-figuren er fra Wiingaard Boheme Interieur, skuffedariet er fra Atelier September, det gamle legetøjstårn og statuetten til højre er et loppefund, lampen er fra Ilva.

Der er næsten kun gamle ting i Shanes lejlighed. Rokokostolen her er et marskandiserfund, som engang var i guld og pink. Men den blev ombetrukket, så den passer ind i boligens afdæmpede, lidt huleagtige stil. Puden er fra Day Home, lampen er fra Fil de Fer, læderbamsen er en gave.

I den lille entré mødes man af de dejligste, mønstrede fliser. De skulle egentlig kasseres (fra et nedrevet hus i Belgien), men så kom Shane forbi og reddede dem.

På Shanes nye børnestel for Royal Copenhagen optræder forskellige porcelænsfigurer i skønne kostumer, deraf navnet 'Maskerade'.
