Miriams boliger er beviset på, at et hjem former det liv, du lever

Dit hjem er ikke bare en ramme, men også en definerende faktor for dit liv. Det oplever Miriam, der både bor i en stor art-nouveau lejlighed og i en mikrolejlighed på 38 kvm. Kom med indenfor hos ugens Instagrammer.

© @frau.kieselstein

Drømmer du om at bo sparsomt og enkelt, eller drømmer du om at bo stort og farverigt? Kom med på besøg hos 35-årige Miriam Seixas der har begge ting.

På Instagram er hun bedre kendt under profilen @frau.kieselstein, hvor hun i september 2019 begyndte at dele billeder af sit hjem. Selvom hun deler flest billeder af sin lyserøde drøm af en bolig, har hun faktisk også en mikrolejlighed i Hamborg.

Mikrolejligheden i Hamborg blev med sine sparsomme 38 kvm et slags bolig eksperiment for Miriam og hendes mand – et eksperiment som fungerer overraskende godt. Det, at skulle begrænse sig selv til at bo på mindst muligt plads, viste sig at være meget nemmere for dem, end de havde forventet. Miriam mener faktisk, at der er noget ganske befriende ved at bo på denne måde, og at det skærper ens syn på, hvad der er vigtigt, og hvad man har brug for.

I en helt anden boldgade er den 115 kvm store art nouveau lejlighed i Porto, med tilhørende udendørs areal. Parret elsker også denne bolig, der er mere rummelig, og hvor de tit har besøg af venner og familie. De elsker både det legende og farverige liv de har her, og det reducerede og mere rolige liv de har i Hamborg – og ifølge Miriam selv, har de ikke kun to vidt forskellige lejligheder, men også to vidt forskellige liv.

Selv arbejder tyske Miriam som projekt manager på et PR bureau i Hamborg, mens hendes portugisiske mand er fotograf. Læs med her, og se hvordan deres farverige og forskellige boliger blander det bedste fra de to verdener.

© @frau.kieselstein
© @frau.kieselstein
© @frau.kieselstein
© @frau.kieselstein
© @frau.kieselstein

Hvad karakteriserer din Instagramprofil, og hvad vil du gerne opnå med den?

Jeg har altid haft en stor passion for kunst og design. Og så elsker jeg farver! Begge ting reflekteres på min Instagram profil, som jeg håber på at kan inspirere andre, såvel som mig selv.

Hvad håber du, folk tænker om dit hjem?

Jeg vil gerne have, at folk føler sig omfavnet af vores hjem. Det skal føles varmt, behageligt og indbydende. For mig er det netop det godt design bidrager med – selv hvis du aldrig har været der før, kan det føles som at komme hjem. Men jeg vil også gerne inspirere andre og overraske dem med usædvanlige kombinationer og perspektiver på indretning.

Hvad håber du, de ikke lægger mærke til?

Jeg har stadig så mange planer i mit hoved, og når jeg kigger på vores lejlighed, ser jeg ofte kun, hvad der stadig mangler, frem for hvad der er færdigt. Jeg håber virkelig, at det kun er mig der lægger mærke til det, og at mine gæster ikke har den samme ufærdige følelse.

© @frau.kieselstein
© @frau.kieselstein
© @frau.kieselstein

Hvad inspirerer dig, når det kommer til boligindretning?

Jeg kunne helt sikkert nævne et par velkendte magasiner og Instagram profiler, men når jeg tænker over det, er inspiration ofte meget mere simpelt end det. Jeg får min inspiration over alt. Når jeg observerer forbipasserende, og hvad de har på eller nye indtryk fra rejser, såsom eksotisk mad eller ukendte gader. Specielt farver inspirerer mig meget! Fx elsker jeg Scholten & Baijings farveverden – de designer også for det cool brand HAY.

Marokko har inspireret mig meget – jeg elsker byen Chefchaouen og dens intense nuancer af blå, som man kan dykke ned i, som var det havet. Jeg er også meget imponeret over Japan med dets mange subkulturer på den ene side overfor æstetik og elegant minimalisme på den anden.

Og så er der kunst, der inspirerer mig igen og igen. Fx farverne fra ekspressionismen men også street art der skaber nye kontekster, og installationskunst der kan ændre vores opfattelse af rum og perspektiv.

Hvad er det vigtigste, du tænker over, når du skal indrette et rum?

Jeg tænker altid over et klart farvekoncept først, som også fungerer som en guideline for min indretning af møbler. Desuden er det vigtigt for mig at være åben overfor nye ting og at eksperimentere. Et rum liver op når beboernes finurligheder kommer til udtryk, og skaber en personlig og særpræget stil. Hvis du kuraterer et rum fuldstændig, kommer det til at ligne noget fra en død katalog verden.

Hvad er dit seneste køb til hjemmet?

En hel masse forskellige plakater af kunstnere og designere som jeg virkelig holder af. De stadig meget nøgne vægge i vores stue har desperat brug for noget vægkunst!

© @frau.kieselstein
© @frau.kieselstein
© @frau.kieselstein

Hvad er dit bedste indretningstip på budget?

Planter og levende lys kan forbedre ethvert rum på et split sekund. Desuden vil jeg altid anbefale, at man investerer i kvalitetsmøbler, som er tidsløse frem for forbigående trends. Langsigtet kan det spare dig for en masse penge, og så kan det hjælpe med at beskytte vores miljø.

Hvad er du mest tilfreds med/stolt af i dit hjem?

Den er svær.. Jeg er sjældent fuldstændig tilfreds, specielt fordi vores lejlighed langt fra er færdig – hvis den nogensinde bliver det. Hvis jeg skal vælge, må det nok være beslutningen om, at male hele vores stue. Da vi købte den, var væggene hvide, og træpanelerne var malet i lysegul. Vi valgte en farvekombination af Terracotta Rosa på væggen og Pale Taupe på træpanelerne, som bestemt ikke er en almindelig farvekombination, men den har virkelig ændret atmosfæren i rummet, og vi er meget glade for det.

Hvad får du flest kommentarer for i din indretning?

Som regel når jeg poster billeder af hele stuen med udsigt til vores have. Det overrasker mig ikke – der er højt til loftet og de høje, dekorerede vægpaneler, er helt sikkert et højdepunkt i vores art nouveau bolig.

Hvad overvejer du, når du vælger farver til dit hjem?

Jeg overvejer altid lysindfald og vinduernes placering. Dernæst er alt tilladt, og der er ikke nogen forkert farve eller farvekombination. Det handler om at være modig, når det kommer til farve!

© @frau.kieselstein
© @frau.kieselstein
© @frau.kieselstein
© @frau.kieselstein

Er der noget i dit hjem, du aldrig bliver træt af?

Jeg elsker belysning, og jeg skal altid være forsigtig med ikke at overgøre det. Jeg bliver aldrig træt af lys – god belysning er simpelthen en klassiker, især når det er kombineret med godt design.

Hvad er det næste projekt, du vil kaste dig over i dit hjem?

Det er et af vores soveværelser, som skal have sit eget look. Det bliver et mix af afslappet boho og japansk, simpel elegance – jeg kalder det "Japoho". Farverne bliver også interessante med en grålig lilla, der møder en grønlig ochre, og så skal der være små elementer af japansk rød og lyserød farve som kirsebærtræer. I kan godt være nysgerrige!

Hvilke "oversete" eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv, som du synes fortjener at blive fremhævet?

Jeg elsker @hugopumpkin og hans farveverden og kunstsmag. Jeg er også meget inspireret af de bløde farvekombinationer og elegancen hos @huset_i_djupviken. Og så er der farvekombinationerne hos den hollandske designer og kunstner @jantienbaas.