"Nogle gange kan det være rart at zoome lidt ind og få noget mere hygge"

Da Julie og Ditlev rykkede ind i deres nybyggede lejlighed, var den som et helt blankt kanvas. I dag er den som forvandlet.

© Morten Andersen

Nogle ser nybyggede boliger som sjæleløse skeletter, mens andre ser dem som et helt blankt kanvas med plads til at eksperimentere. Sidstnævnte var tilfældet for Julie Emlington Darling og kæresten Ditlev, da de i april flyttede ind i en lys og luftig lejlighed i Carlsberg Byen.

Parret flyttede fra en klassisk, gammel lejlighed på Nørrebro og mærkede straks fordelene ved at flytte ind i en helt ny bolig: "Det bedste ved at bo i nybyggeri er, at det hele bare fungerer, når man flytter ind. Man skal ikke bruge tid på at istandsætte det hele. Derfor kunne vi bare rykke ind og få lov at lege med indretningen fra start i stedet for at bruge tid på at reparere ting."

Og det kan man tydeligt se på hjemmet, der med et mix af varme toner og klare farver giver den lyse lejlighed et friskt og hyggeligt modspil.

© Morten Andersen

BILLEDE Den blå veloursofa fra Formel A træder flot frem op mod den lyse væg og bliver fremhævet af den farverige buket på mormorbordet fra MIO. I baggrunden ses IC-lampen fra Flos, der med sin organiske form spiller smukt sammen med den runde vase.

Inspiration fra hoteller og kendt designer

For Julie var netop modspillet til den lyse lejlighed helt naturligt, da det ofte er de mere varme og hjemlige elementer, der tiltaler hende. Det er nemlig det, hun bider mærke i, når hun kigger efter inspiration på parisiske hoteller, svenske restauranter og hos en helt særlig indretningsarkitekt.

"Jeg er meget inspireret af indretningsarkitekten Ilse Crawford. Hun har sit eget fysiske materialekartotek fyldt med forskellige materialer, hvor hun finder inspiration til sine projekter. Når jeg indretter vores lejlighed, prøver jeg også at samle nogle materialer, der passer godt sammen. Så vi både har noget træ, sten, glas og keramik. Det er nogle virkelig smukke rum, hun kan lave, som samtidig er hyggelige, varme og hjemlige."

© Morten Andersen

BILLEDE Vintagestolene i både lyst og mørkt træ skaber kontrast til det lyse marmorbord fra Million CPH. Sammen med væggenes grønne farve, malet med Smokey Sage fra Dyrup, giver materialemixet spiseafdelingen en hyggelig og nordisk feel, der understøttes af kunsten i varme nuancer.

Et hjem med ro og sjæl

Da Julie sammen med kæresten og katten Bambus skulle skifte deres gamle lejlighed ud med noget nyt, var de vidt omkring i København for at finde et hjem, der havde masser af lys og muligheder. Det fandt de i den historiske bydel, Carlsberg Byen, der for tiden er i rivende udvikling.

"Vi var ude og kigge på en masse andet nybyggeri rundt omkring i København, men jeg synes, der manglede sjæl. Det man får i Carlsberg Byen, er den der sjæl og historie, området har. Det er et nyt område midt i en rigtig by. Her har vi båderolige næromgivelser og masser af restauranter, caféer og byliv inden for rækkevidde ."

Julies tips til at skabe hygge i nybyg

  • Vær ikke bange for at bruge mørke farver på væggen. Mal også gerne skabet eller kommoden i samme farve. Vi har malet klædeskabet i soveværelset i samme grå farve som væggene for at give rummet sammenhæng.
  • Bløde, gulvlange gardiner og lækre tæpper og puder i materialer som uld, velour og hør giver hjemmet en hyggelig stoflighed.
  • Zoom ind på små steder i hjemmet, hvor du kan skabe rum i rummet og på den måde lave små, hyggelige zoner. Vi har for eksempel brugt gulvtæpper til at afgrænse vores store stue.
© Morten Andersen

BILLEDE Det var vigtigt for Julie at skabe en tryg og varm atmosfære i soveværelset, der derfor er malet med stemningsfuld, grå farve. Velourgardinerne i samme tone giver rummet et eksklusivt touch og en hotellignende hulefornemmelse.

Jule og Ditlev faldt ikke bare for Carlsberg Byens omgivelser, der byder på alt fra uddannelse og kontorfællesskaber til spisesteder og kommende hotel, men også selve lejligheden, hvor de blev fanget af det smukke lysindfald og de store flader. Netop de hvide flader blev startskuddet på et projekt om at skabe flere rum i lejligheden ved hjælp af forskellige farver og stemninger.

"Det, vi faldt for ved nybyggeri var egentlig, at det var stort og lyst. Der kommer masser af lys ind af vinduerne, der er højt til loftet og der er smukke, lyse gulve. Det hele var hvidt i hvidt. Det var egentlig det, vi faldt for. Ironisk nok har man så lidt brug for det modsatte – noget mere hygge og hulestemning."

© Morten Andersen

Se mere af Julies og Ditlevs smukke hjem i videoen herunder, og læs meget mere om Carlsberg Byen her – du kan for eksempel få mere info om de nye, optimerede boliger i Fristrup Hus med grøn beliggenhed og optimal udnyttelse af alle kvadratmeter.