Penthouse med utraditionelle løsninger
Sisse og Jon har fyldt deres lejlighed på Nørrebro med fantastiske og alternative indretningsideer
Jons hjerne arbejdede lynhurtigt, da han så den store, lyse penthouse-lejlighed første gang.
„Det tog mig ikke mere end tre splitsekunder at regne ud, at det her ville være det perfekte hjem til en aften med drengene. Der er jo sindssygt mange muligheder med det kæmpestore rum,“ fortæller Jon, der sammen med Sisse flyttede fra en klassisk toværelses på Vesterbro.
„Det bedste ved lejligheden er, at vi altid er sammen, selv når en af os laver mad. Der, hvor vi boede før, stod jeg altid selv i køkkenet, mens de andre havde det skidesjovt inde i stuen. Her er køkkenet lige pludselig det fedeste rum. Man åbner bare lige altandøren, og så er man, vupti, udenfor. Alting foregår i det her rum, uanset hvor mange mennesker vi er,“ siger Jon.
Man må også håbe, at entreprenøren fik mængderabat hos vinduesleverandøren, for der er ikke sparet på adgangen til dagslys - og kig til stjernerne om natten for den sags skyld. Læg mærke til den smarte detalje med tapetet, der binder stue og første sal sammen trods etageadskillelsen.
Læs mere og se flere billeder fra den fantastiske lejlighed på de næste sider.

På første sal troner en ’Corona’-stol på den lille repos. Trappen fører op til tagterrassen. Det specielle bogtapet er fra Cole & Son og købt i Tapet-Café.

Kig fra reposen på første sal til soveværelset på samme etage.


De store panoramavinduer i soveværelset er både en fordel og en ulempe. „Jeg har efterhånden vænnet mig til at vågne ved 4-5-tiden sommeren igennem. På et tidspunkt eksperimenterede jeg med sovebriller, men det nedlagde Jon altså veto mod. Næste skridt ville være, at jeg sov i uldsokker, mente han,“ griner Sisse.

Fra sofaen kan man kigge direkte op i soveværelset.

For enden af soveværelset ligger lejlighedens eneste badeværelse. En anelse upraktisk, at gæsterne skal gennem soveværelset for at komme på toilettet, men til gengæld er det en god undskyldning for at købe et fint sengetæppe.

Jon insisterede på at beholde det fine skab fra sit barndomshjem til fjernsynets medfølgende maskinpark, og derfor måtte parret tænke kreativt for at få fjernsynet til at passe til. Løsningen blev at indramme fjernsynet, hvilket du sagtens selv kan gøre derhjemme.
Byg en kasse af mdf, der passer til dit fladskærms-tv. Montér en ramme fra en rammebutik eller glarmester (rammen her er købt på metermål i Silvan) på kassen, og du har et superintegreret fjernsyn - og et humoristisk element at blære dig med over for dine gæster.

Stuen er så stor, at Jon og Sisse har måttet anskaffe et anretterbord på hjul til at bringe madvarer frem og tilbage mellem spisebord og køkken. Rullebordet er til dels også en nødvendighed, fordi spisebordet viste sig at være lidt for lille til mange gæster. Til venstre anes hoveddøren.

Maleriet for enden af det diskrete, hvide køkken er et Andy Warhol-portræt lavet af Andreas Maul.
Mangler du ofte plads på spisebordet, er et rullebord en god løsning - hvis du har plads til det i køkken eller spisestue.

Spisebordet er speciallavet hos Lysberg, Hansen & Therp, stolene er fra Fritz Hansen og gulvtæppet fra Hay. Sisse og Jon kender ikke navnene på kunstnerne bag malerierne over altanen. ”Vi har bare købt dem, fordi vi kan lide dem,” siger Sisse.
Det har en flot effekt, når man samler dine malerier på én væg i stedet for at sprede dem ud over boligen. Har du ikke en naturlig ’hylde’ til dem som Jon og Sisse, kan du sætte en diskret, smal hylde eller liste op til dem.

Det har en flot grafisk effekt, at den sort- malede opslagstavle af østenfiner flugter med den skrå væg. Bordet er en mdf-plade, der er blevet sprøjtelakeret gult hos en autolakerer. Skamlen er fra Hay.

Der er adgang til den 35 kvadratmeter store tagterrasse via to store skydevinduer.

Da der skulle fældes birketræer i gården, så Jon sit snit til at få skovstemning på tagterrassen med en enkelt stub. „Jeg bar den selv op på 4. sal - og det gør jeg aldrig igen. Den er jo vanvittig tung,“ fortæller han.
