Så skævt og flot bor designeren Helene Jensen
Tekstildesigner Helene Jensen er til skævt design og tankevækkende kunst. Og så skal hendes gæster gerne smile, når de er på besøg
Humoristisk kunst, længe jagtede vintagefund og livsnydelse ligger øverst på prioriteringslisten, når det gælder indretningen af de 120 kvadratmeter, Helene Jen- sen deler med sin kæreste i et gammelt hus ved lokomotivfabrikken i Aarhus.
„Vi har et princip her i huset om, at vores ting skal være til daglig glæde. Hos os er kunsten noget, vi glæder os over hver dag, og det vægter vi langt højere end for eksempel rejser eller penge i banken,“ siger Helene. Som medejer af firmaet Sen-Sen, der laver tekstildesign i smukke kulører og iøjnefaldende mønstre, har hun et særligt kærlighedsforhold til farver, som hun spreder med løs, men særdeles gennemtænkt hånd ud over sin bolig.
Maleriet af tyren er lavet af Lise Malinovsky. Ved Piet Hein-bordet står nogle ’Duba’-kontorstole fra 50’erne, som er fundet på et loppemarked og ombetrukket med sort kalveskind. Stolen ved væggen er af Nanna Ditzel, og over den hænger et billede af Cato Thau-Jensen. Stagerne er fra Helgo. Siden billedet blev taget, har Helene skiftet lamperne ud med nogle messinglamper i ’bodega-stil’ fra Lauritz.com. Det gule næsehorn er købt på en messe.

Helene el sker at være i haven, hvor hun (naturligvis) ofte dækker op med farve rige duge og lune strik tæpper.

I køkkenet hænger et sort-hvidt portræt malet af Iben West. Det er lavet med en teknik, der får det til at ligne et foto, men faktisk er det malet. Køkkenet er fra Ikea. Emhætten bliver brugt som podie for kunst og kunsthåndværk. Gevir-vasen og isbjørnen er af Dorte Kristoffersen, den japanske pige er fra Kaiku, og robotmændene er fra Form Fatale. Den skulpturelle abe på bordet er fra Areaware.

Nyt møder gammelt: Den gule kande er et loppefund, tegnet af Harald Quistgaard i 50’erne, mens nutidskanden ’Ursula’ er fra Royal Copenhagen. Maleriet er lavet af Helene selv. Citruspresseren fra Kähler er designet af Britt Villadsen.

Stuen fremstår nærmest som galleri og er et smukt eksempel på, hvordan kunst kan danne rummene. På væggen bag stolen hænger værker af Michael Kvium, Wilhelm Freddie, Iben West, Julie Nord, Helene Jensen, Cato Thau-Jensen, Kenn Denning og Tina Kirkegaard. Det neongule striktæppe er fra Sen-Sen, lampen fra Louis Poulsen.

Den store daybed fra Gubi går snart en periode som orange-rød i møde (stoffet er allerede købt). Tæpper og puder er fra Sen-Sen. Maleriet af Michael Kvium var det første, Helene og hendes kæreste købte sammen. Det lille billede på vintagebordet er af Cato Thau-Jensen. Lampen er købt på auktion.

Kandevasen og den høje vase er fra Lyngby, den lave vase lavet af Karin Blach Nielsen er fra Form Fatale. Maleriet er af Cato Thau-Jensen.

Fra dagligstuen er der forbindelse til køkken-alrummet og direkte gennemgang til terrassen. Stolen er tegnet af den norske arkitekt Henry Klein og opgraderet med et neongult striktæppe fra Sen-Sen. Det grønlige tryk er af Michael Kvium, og nedenunder hænger et tryk af Wilhelm Freddie. Til højre for døren hænger et maleri af Tina Kirkegaard.

Bøgerne er sat i farveorden - en idé, der ofte deler æstetikere og intellektuelle i to lejre. Stolen er fundet på et loppemarked og pyntet med neongule strikpuder fra Sen-Sen. Plaiderne på gæstesengen er også fra Sen-Sen. Kaninen er købt på en messe.

Hvide strikdyr lavet af Helene selv, strikprøver fra Sen-Sen, en vintagekanin fundet på et loppemarked og et selvportræt lavet i Hama-perler. Lampen er fra Koziol.

Badeværelset følger devisen: få dyre ting og en del billige, enkle ting. Toilet og armatur er designet af Philippe Starck, vasken er fra Rapsel, og gulvklinkerne er fra Silvan. De klare akrylkasser er fra Nomess, og de farvede fra Hay og Ferm Living.

Væggene i soveværelset er malet kulsorte og prydet med et lyserødt maleri af Marie Melchiorsen. Sengetøjet er fra Boras, og lampen er fra en antikvitetsbutik. Det grønne tryk på væggen er af Erik A. Frandsen, mens den kvindelige pilot er en plakat af Simone Aaberg Kærn.

På terrassen er der varmet op med plaider fra Sen-Sen i sanatoriestole designet af Mette Munk Plum, købt på liggestolen.dk. Plaststolen fra Ikea står ude hele året.

På loftet, der oprindeligt var Helenes bolig, er der nu indrettet atelier med hvidmalede gulve. Bemærk de sjove S’er, der er inspireret af 50’ernes hønseringe. De sælges hos Sen-Sen i kasser og er ment som byggesten til rumopdelinger eller som praktiske hængere til garderoben.
