Sådan giver du familien mere rum på mindre plads

Når familieboligen skal findes og indrettes, kan det kræve nytænkning. Så hvordan får du mere plads på færre kvadratmeter, uden at gå på kompromis med funktionaliteten?

© Andreas Raun

Når det kommer til familieboliger i storbyen, hvor pladsen ofte er lidt mere trang, kan det være en udfordring at indrette en bolig, der både er praktisk, rummelig og med plads til udfoldelse.

I Carlsberg Byen, hvor historien om det legendariske bryghus suser gennem hver en gade, bliver der bygget nye, smarte boliger i et væk. Grundtanken er at optimere den klassiske storbybolig til familier, så du får meget mere plads for pengene end andre steder i København. Det gør det muligt at blive i det urbanske og spændende bymiljø, men samtidig have en funktionel hverdag som småbørnsfamilie.

Høeg+Møller har indrettet prøvelejlighederne i Carlsberg Byen. Soveværelset er holdt i mørke farver og nuancer for at give en hyggelig hulefornemmelse.

© Andreas Raun

Carlsbergs historie er uundgåelig i bydelen. Her er det de ikoniske elefanter, der byder dig velkommen via Ny Carlsberg Vej.

Mindre spildplads

Ved at gøre soverummene mindre og eliminere spildplads i Carlsberg Byens nye boliger, er der blevet frigivet dyre kvadratmeter, som du er vant til fra den klassiske bylejlighed. Det betyder også, at prisforskellen på en 5-værelses lejlighed i Carlsberg Byen og en traditionel lejlighed vil være omkring 1 mio. kroner, mens vedligeholdelsen vil være på et minimum på både lejlighed og ejendom.

Spisestue med plads til liv og familie. Her indrettet i lyse toner med elementer i naturlige farver og materialer for at skabe en lækker kontrast.

© Andreas Raun

Plads til hjerterum

Med den optimerede lejlighed vil soverum og gangarealer blive mindre, mens hjemmets hjerte, nemlig stue og køkken, vil være rummelig og lys. Her kan familielivet blomstre med plads til hyggelige stunder i sofahjørnet og middage omkring spisebordet med plads til hele familien.

I plantegningen over de optimerede familieboliger, kan du se, hvordan entréen er sløjfet og værelserne er skåret ind til benet for at give mere plads til samvær i opholdsrummet.

Nye boliger sættes til salg den 17. juni 2018. Læs mere på carlsbergbyen.dk